Cea de-a VI-a ediţie a Zilelor Agriculturii Giurgiuvene, a atras, în perioada 30 septembrie-2 octombrie, un număr de 35 de producători şi comercianţi de produse agricole şi alimentare din judeţele Braşov, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Giurgiu şi municipiul Bucureşti.
„Această ediţie a evenimentului este marcată de o secţiune gastronomică ce include produse tradiţionale precum brânză de burduf, caş afumat, urdă, pastramă de oaie, cârnaţi de casă, zacuscă, dar şi expoziţii de flori, arbuşti, fructe de pădure, produse din miere naturală, precum şi unelte şi utilaje agricole”, a declarat, cu ocazia deschiderii târgului, organizatoarea evenimentului, Nina Cimpoeru, potrivit Agerpres.
Organizatorii au pus la dispoziţie participanţilor spaţii pentru organizarea expoziţiilor de flori, pomi fructiferi şi arbuşti care vor fi comercializaţi la târg, dar şi căsuţe decorative din lemn pentru comercianţii de produse alimentare.
Tot în cadrul manifestării, fermierii giurgiuveni sunt aşteptaţi cu oferte pentru maşini şi utilaje agricole, îngrăşăminte, pesticide, seminţe şi instalaţii pentru irigaţii, iar cei interesaţi de aprovizionarea de iarnă sunt întâmpinaţi cu o mulţime de produse agro-alimentare şi produse tradiţionale alături de legume şi fructe la preţuri de producător. De asemenea, au fost amenajate şi birouri de consultanţă pentru agricultorii interesaţi de ultimele noutăţi din domeniu.
Principalii organizatori ai evenimentului sunt Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu şi Primăria Municipiului Giurgiu.