Adama
Vinasa Rompak

Porţile de fier „s-au deschis” spre RAMSAR

Publicat: 12 mai 2011 - 15:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Parcul Natural Porţile de Fier a fost declarat sit RAMSAR. Situată în Sud-Vestul României, cu o suprafată de 115.655 hectare, aria protejată figurează acum pe Lista zonelor umede de importanţă internaţională.

Parcul urmăreşte cursul Dunării pe o lungime de aproximativ 140 km şi găzduieşte 18 rezervaţii ştiinţifice cu protecţie integrală. Noul statut dă posibilitatea administraţiei să acceseze fonduri internaţionale de protecţie şi reconstrucţie a florei şi faunei din zona Clisurii Dunării, a declarat pentru AGERPRES, Marian Jiplea, director al Parcului Natural. „Am început demersurile de includere a Parcului în reţeaua Pan-Europeană în urmă cu patru ani, timp în care am depus o serie de documentaţii în legătură cu criteriile impuse de legislaţia internaţională în materie. Iată că eforturile noastre nu au fost zadarnice”, a afirmat Marian Jiplea.

Dunărea_b

Acesta a menţionat că pe întreaga suprafaţă a Parcului Natural Porţile de Fier sunt identificate 4.000 de specii vegetale şi 5.339 de specii faunistice. Aproximativ 8% dintre acestea se află deja pe "lista roşie", fiind în pericol de dispariţie. 

Datorită complexităţii geologice, diversităţii biologice, cât şi vestigiilor culturale, Parcul Natural Porţile de Fier rămâne un patrimoniu ştiinţific şi peisagistic cu o largă reputaţie internaţională.

Alte zone din ţara noastră declarate situri RAMSAR sunt: Rezerva Biosferei Delta Dunării, Balta Mică a Brăilei, Lunca Mureşului, Lacul Techirghiol şi Complexul Piscicol Dumbrăviţa.

Vizualizat: 2773 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii