KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

STRĂINII lucrează 90 la sută din terenurile statului?!

Publicat: 06 mai 2018 - 21:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Laurenţiu Baciu: „Am cerut ministrului Agriculturii REVIZUIREA contractelor ADS!” 

Liderul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, a cerut revizuirea contractelor de concesiune ale Administraţiei Domeniilor Statului (ADS).

„Este foarte adevărat că din vreo 380 de mii de hectare, 90 la sută sunt exploatate de fermieri, alţii decât români: austrieci, arabi, greci, italieni... O să vă surprindă, probabil, că eu ca lider al agricultorilor din România, nu am niciun metru pătrat concesionat de la ADS”, a declarat Laurenţiu Baciu, invitat la deschiderea oficială a Târgului internaţional EXPOAGROUTIL, ediţia cu numărul XXVI, de la Constanţa, care şi-a deschis porţile în perioada 3-6 mai 2018.

laurentiu baciu_deschidere expoagroutil_b
     
Trebuie revizuite contractele „băieţilor deştepţi” cu ADS
Preşedintele LAPAR a continuat: „Zilele trecute îi spuneam Ministrului Agriculturii că trebuie revizuite aceste contracte, să vedem cum au fost date. Şi vă dau o speţă, sigură, în care un ( sunt acolo unde se poate ), undeva pe la Giurgiu, are luate de la ADS aproape pe 2.000 de hectare şi sunt în insolvenţă. De fapt, insolvenţa, practic, ar fi pe bunurile private ale aceluia care a pus mâna şi pe proprietatea statului. El exploatează circa 1.800 -1.900 hectare într-un sistem destul de... neconform şi încasează sume enorme de la APIA. Nefiind de profesie, se face că seamănă, că munceşte terenul numai ca să-şi ia banii. Deci, sunt lucruri extrem de ciudate la ADS, dar care odată şi odată trebuie puse la punct, indiferent pe cine aş supăra. Probabil că şi aici sunt situaţii de genul ăsta. Cred că terenurile acelea ar fi foarte bine administrate de către cei care aduc plusvaloare pentru că statul nu câştigă nimic. Lucrurile nu sunt în regulă”.

Pregătirea licitaţiei de concesionare, exact în „luna cadourilor”!  
Că lucrurile sunt la ADS sunt uneori la limita legalităţii, o arată cazul unui fermier din comuna Crucea, judeţul Constanţa. Alexandru Grăniceru a deţinut de la Administraţia Domeniilor Statului o suprafaţă de 300 ha la Dăbuleni, judeţul Dolj. În anul 2105 a participat la licitaţie şi şi-a adjudecat terenul. „Contractul era valabil până la concesionare. Ei bine, conducerea centrală a ADS făcut o manevră: a pregătit şi organizat licitaţia pentru concesionarea terenului exact în perioada sărbătorilor de iarnă. A postat anunţul pe situl ADS pe 23 decembrie 2016, vineri, înainte de Crăciun, cu termenul limită de procurarea caietului de sarcini - 3 ianuarie. Nu am fost anunţat, în contract nu există această obligaţie din partea ADS, licitaţia s-a ţinut pe 16 ianuarie 2017 şi am pierdut terenul. Societatea care a câştigat s-a constituit cu circa trei săptămâni înainte de anunţarea licitaţiei. Am înţeles că acţionari sunt doi români - unul din Constanţa şi altul din Bucureşti - şi un cetăţean german. La acea dată aveam terenul cu semănături de toamnă”, ne-a declarat tânărul Alexandru Grăniceru (foto).

alexandru graniceru_b

Vizualizat: 2731 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Laurenţiu Baciu: „În România, SAPS-ul se transformă în AJUTOARE de stat!

Laurenţiu Baciu: „În România, SAPS-ul se transformă în AJUTOARE de stat!

Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, a declarat că 30 la sută din Schema de plată unică pe suprafaţă implementată în Uniunea Europeană (SAPS) se transformă în ţara noastră în ajutoare sociale şi, la patru ani, în ajutoare electorale. 

Laurenţiu BACIU: „LAPAR a lucrat la modificarea Ordinului 619/2015 al Ministrului Agriculturii!”

Laurenţiu BACIU: „LAPAR a lucrat la modificarea Ordinului 619/2015 al Ministrului Agriculturii!”

Potrivit liderului Laurenţiu Baciu, în ultimele zile, conducerea Ligii Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)  s-a implicat activ în simplificarea unor prevederi ale Ordinului MADR nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi.

Laurenţiu Baciu (LAPAR): FERMIERII SE TEM DE DEZECHILIBRE LA APIA!

Laurenţiu Baciu (LAPAR): FERMIERII SE TEM DE DEZECHILIBRE LA APIA!

FERMIERII VOR BANII LA TIMP ŞI CÂT MAI MULŢI. Mii de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au ieşit în stradă, trei zile la rând, în semn de protest faţă de reducerea salariilor, începând cu 1 ianuarie 2018. AGROINFO a întrebat reprezentanţii fermierilor ce cred despre situaţia din aceste zile de la APIA.

Baciu (LAPAR) e în Estonia, la ADUNAREA GENERALĂ ELO!

Baciu (LAPAR) e în Estonia, la ADUNAREA GENERALĂ ELO!

În perioada 12.06-15.06.a.c, Laurenţiu Baciu, participa la Adunarea Generală ELO, care se desfăşoară în Tallinn ( Estonia). 

Baciu (LAPAR) solicită SUBVENŢIONAREA lucrării de SCARIFICARE

Baciu (LAPAR) solicită SUBVENŢIONAREA lucrării de SCARIFICARE

BANI PE SCARIFICARE! Laurenţiu Baciu, liderul LAPAR, i-a cerut ministrului agriculturii Petre Daea să analizeze posibilitatea ca lucrările de scarificare, recomandate ca verigă tehnologică de conservare a apei în sol, să fie subvenţionate, aşa cum se făcuse anterior.

Baciu (LAPAR): Ministerul Mediului, un minister de REPRESIUNE asupra FERMIERILOR!

Baciu (LAPAR): Ministerul Mediului, un minister de REPRESIUNE asupra FERMIERILOR!

BANII DE LA MEDIU, LA AGRICULTURĂ?! În stilul său direct, devenit caracteristic, fără menajamente şi fără ornamentaţii literar-artistice de tip rococo, semn că este „forjat” la „industria faptei” şi nu la „industria cuvântului”, Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a vorbit apăsat în faţa ministrului MADR, Petre Daea, pentru refacerea sistemului de irigaţii din România şi susţinerea  Agriculturii, ca ramură economică aducătoare de bani şi plusvaloare. 

BACIU către CONSTANTIN: Cu LEGEA ta ne FUGE PĂMÂNTUL de sub picioare!

BACIU către CONSTANTIN: Cu LEGEA ta ne FUGE PĂMÂNTUL de sub picioare!

Laurenţiu Baciu a declarat că lupta sa fermă cu fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, pentru stoparea înstrăinării terenurilor agricole l-a „costat”, în afară de şubrezirea sănătăţii, fix un milion de euro. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii