Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Sondaj Agroinfo: Ce fel de prim-ministru credeţi că va fi Dacian Cioloş pentru agricultură şi fermieri?

Publicat: 12 noiembrie 2015 - 22:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru fermierii români, Dacian Cioloş, noul premier desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, nu mai are nevoie de prezentare. Cioloş la conducerea Guvernului României este un câştig pentru toţi, spun mai mulţi dintre cei care fac agricultură în ţara noastră.

Iată ce cred câţiva fermieri despre faptul că Dacian Cioloş va conduce Guvernul României:

Ionică Nechifor, secretar general Federaţia Romovis: Dacian Cioloş e un câştig enorm de mare pentru România. A fost unul dintre miniştrii Agriculturii care a lucrat la modul cel mai aplicat şi de departe şi-a îndreptat atenţia cea mai mare către asociaţiile profesionale la vremea respectivă şi care ne-a adus poate cele mai mari satisfacţii profesionale, având în vedere că a avut tăria şi răbdarea, care este o mare calitate, de a ne asculta şi de a aduce în teritoriu realitatea.

Nicolae Cioranu, preşedinte Federaţia Romovis: După cum a decurs mandatul de ministru al lui Dacian Cioloş, mă bucur că va fi premier. Speranţele sunt mari. Cât a fost comisar european, noi, asociaţiile, nu am avut o colabarare cu el, dar cât a fost ministru am colaborat super şi sfaturile dumnealui au fost super, dar noi nu le-am putut pune în aplicare.

Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR: Cioloş este o soluţie la prima vedere bună, ţinând cont de CV-ul comisarului. Colaborarea cu dânsul, nu numai când era ministru al Agriculturii, a fost normală, şi chiar cu interes din partea dânsului. }in minte, era comisar european şi cât de mult căuta să ne lămurească de cât de eficiente sunt camerele agricole pentru agricultori şi ne îndemna şi chiar ne dădea soluţii să se înfinţeze şi în România. Acum are o altă postură şi nu aş mai putea anticipa care i-ar fi comportamentul şi obligaţiile.

Emil Dumitru, preşedinte Federaţia Pro Agro: Desemnarea unui nou premier în persoana domnului Dacian Cioloş pentru fermieri nu poate fi decât un plus, pentru că vine din zona agricolă. La Ministerul Agriculturii nu aş vrea să discut de persoane, ci de principii. Să vedem care este expertiza profesională, care sunt rezultatele, ce obiective îşi propune, că înţeleg că va veni şi cu un program de guvernare. (...) Asta este foarte important pentru noi, fermierii, să vedem că există interes din partea Guvernului pentru agricultura României. Sunt multe lucruri din viziunea domnului Cioloş pe care le-am regăsit în Politica Agricolă Comună şi pe care şi eu le împărtăşesc şi, în general, fermierii le împărtăşesc: aceea de asociere, de organizaţii profesionale, de a împărţi echitabil profitul pe filieră, dar mai e nevoie să le şi punem în practică.

Mihai Petcu, fermier: Dacian Cioloş este un om deosebit, cu multă experienţă, cu un orizont foarte larg, cu pregătire europeană la cel mai înalt nivel. A condus foarte bine ministerul, poate să conducă şi ţara foarte bine. (...) E un om realist, fără idei preconcepute. După mine, este un om la locul potrivit, care se poate descurca.

Radu Timiş, preşedinte Asociaţia Română a Cărnii: Guvernul tehnocrat era singura soluţie viabilă pentru perioada asta, ca să se mai mişte şi o parte dintre proiectele posibile pe infrastructură, iar din punctul de vedere al nostru, al zonei de insdustrie alimentară şi agriculturii, e cu atât mai bine, pentru că el venind din zona asta poate să ajute şi mai mult. Din punctul nostru de vedere (Dacian Cioloş - n.red.) e cea mai bună alegere pentru momentul acesta. Personal nu am mai colaborat cât a fost ministru al Agriculturii, dar el are acest atu, în sensul că a fost comisar european şi poate să ajute foarte mult în zona fondurilor europene şi a deblocării anumitor proiecte europene pentru România.

Ilie Van, preşedinte Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări din România: După părerea mea, Dacian Cioloş e o soluţie foarte bună. Am colaborat mult când era ministru, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, după aceea comisar european, şi cred că este soluţia foarte bună pentru momentul ăsta.

Dragoş Frumosu, preşedinte Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA: Nu am un punct de vedere extraordinar faţă de minunile pe care ministrul Cioloş le-a făcut la Ministerul Agriculturii. A fost un ministru ca toţi ceilalţi, a fost numit tot politic, de Tăriceanu, pe vremea guvernării preşedintelui Traian Băsescu, susţinut de Gheorghe Flutur. Personal, eu sunt puţin dezamăgit de activitatea de atunci a domnului Cioloş, pentru că în nenumărate situaţii şi chiar după emisiuni de televziune în care am fost prezenţi împreună i-am dat personal plicuri prin care încercam să îi arăt coprupţia din instituţia care la moentul respectiv se numea Sapard, cu documente, cu număr de dosare penale ale unuia dintre directorii de la acel moment, şi nu s-a întâmplat absolut nimic. ~ntre timp, a căpătat o experienţă prin activitatea sa la Comisia Europeană, nu o experienţă cu care să coordoneze un guvern al unei ţări şi să fie foarte capabil să înţeleagă o macroeconomie, dar experienţa acumulată pe perioada mandatului de comisar european poate să aducă un plus faţă de alţi prim-miniştri din ţară.

Aurel Popescu, preşedinte ROMPAN: Dacian Cioloş este un profesionist foarte bun. Noi, care suntem apolitici, aşteptăm profesionişti să facă treabă şi mai bună, dacă se poate.

 ciolos-la-indagra-2013_b

Sunt conştient că asta se aşteaptă de la viitorul Guvern, să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntăm, ci şi pentru a identifica soluţiile pentru a merge mai departe. (...) Un an de zile este o perioadă lungă, în sensul că nu o să ne putem limita doar la anumite acţiuni şi la anumite decizii strict administrative, pe de altă parte, este o perioadă prea scurtă pentru a declanşa şi a finaliza reformele pe care foarte mulţi din societate le aşteaptă, a spus Dacian Cioloş, pe 10 noiembrie 2015, în primul său discurs ca premier desemnat, la Palatul Cotroceni. Noul prim-ministru a precizat clar că are intenţia de a asculta vocea poporului şi de a colabora cu Parlamentul şi cu toate partidele politice. Pentru mine lucrul în echipă este esenţial, a mai spus Cioloş.

Până acum, Mihail Dumitru este numele cel mai vehiculat pentru alegerea făcută de Cioloş în echipa sa pentru a conduce Ministerul Agriculturii. Acesta a mai fost ministru al Agriculturii în Guvernul Emil Boc, din 23 decembrie 2009 până în 2 septembrie 2010, când a fost „remaniat”.

Cioloş a anunţat că îşi va prezenta oficial echipa de guvernare la finalul acestei săptămâni şi va cere votul Parlamentului pentru noul Guvern săptămâna viitoare.

Vă invităm să ne spuneţi ce fel de premier credeţi că o să fie Dacian Cioloş pentru agricultură şi fermieri. Votaţi cu un click pe link-ul de mai jos:

http://www.agroinfo.ro/polls/view/24/dacian-ciolo%C5%9F.html

Vizualizat: 1719 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cine ar fi în cărți pentru șefia Ministerului Agriculturii?

Cine ar fi în cărți pentru șefia Ministerului Agriculturii?

10 zile. Atât are la dispoziție Dacian Cioloș, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, pentru formarea echipei guvernamentale. Mai multe surse acreditează ideea că Mihail Dumitru, directorul general adjunct DG Agri, ar fi cel preferat de Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș este premierul României!

Dacian Cioloș este premierul României!

Președintele țării Klaus Iohannis l-a desemnat marți, 10 noiembrie, pe Dacian Cioloș prim ministru al României. Îmi voi concentra energia pentru a-mi forma echipa cu care să merg în fața Parlamentului, declară Dacian Cioloș.

Cioloş rămâne în domeniul agroalimentar. Vezi ce vrea să facă după mandatul de comisar european!

Cioloş rămâne în domeniul agroalimentar. Vezi ce vrea să facă după mandatul de comisar european!

După ce îşi va încheia mandatul de comisar european, Dacian Cioloş va rămâne conectat la ceea ce înseamnă agricultură şi cooperare internaţională în domeniul agroalimentar.

Cioloş ne spune cum s-a văzut România din poziţia de comisar european?

Cioloş ne spune cum s-a văzut România din poziţia de comisar european?

Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, consideră că în ultimii patru ani România a conştientizat că este stat membru în UE şi a făcut schimbări. Iată cum s-a văzut ţara noastră din Europa!

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

TÂNĂR FERMIER ÎN LINIA ÎNTÂI: SUNT FIU DE FERMIERI ȘI M-AM ÎNTORS LA PRIMA MEA DRAGOSTE, AGRICULTURA!

TÂNĂR FERMIER ÎN LINIA ÎNTÂI: SUNT FIU DE FERMIERI ȘI M-AM ÎNTORS LA PRIMA MEA DRAGOSTE, AGRICULTURA!

15 octombrie 2020 - 09:32

FERMIERI DIN LINIA ÎNTÂI. Vlad Stamatin este fermier în cadrul Moldova Farming, care exploatează peste 10.000 de hectare în regiunea Moldovei, județele Neamț, Vrancea și Bacău. Tânărul a lucrat în vânzări, dar a renunțat. Părinții mei sunt fermieri și m-am întors la prima mea dragoste, agricultura, spune tânărul fermier. Ce și-ar dori? În primul rând, să scape de birocrație.

PREȚUL UNUI CERTIFICAT DE ORIGINE PENTRU VACI AJUNGE ȘI LA 1.000 DE LEI/VACĂ!

PREȚUL UNUI CERTIFICAT DE ORIGINE PENTRU VACI AJUNGE ȘI LA 1.000 DE LEI/VACĂ!

15 octombrie 2020 - 08:55

BOVINE CU ORIGINE. Crescătorii de vaci susțin că asociațiile le percep un preț pentru certificatul de origine care se poate ridica și la 1.000 de lei pe cap de vacă. O bovină care are un astfel de document se califică pentru sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, cifrată, pentru anul 2019, la 380 de euro/cap de vacă de lapte și la circa 240 de euro/cap de vacă de carne.

MESAJ LAPAR PENTRU FERMIERI!

MESAJ LAPAR PENTRU FERMIERI!

14 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR, Nicu Vasile a participat la o întâlnire de lucru organizată de PSD și are un mesaj pentru agricultorii români, anunță LAPAR într-un  comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO. Inserăm mesajul fermierului-șef.

FERMIERUL OVIDIU ONIȘOR: SUNTEM LA CHEREMUL PRIMARILOR ȘI AL VÂNĂTORILOR!

FERMIERUL OVIDIU ONIȘOR: SUNTEM LA CHEREMUL PRIMARILOR ȘI AL VÂNĂTORILOR!

14 octombrie 2020 - 10:55

GLASUL FERMIERULUI DIN ROMÂNIA! Exploatează 1.000 de hectare în Transilvania și are 280 de vaci. Un fermier mare care reprezintă compania Ada Prod Com, Viișoara, județul Cluj. Chiar dacă este un mare fermier român are de furcă cu primarii și cu vânătorii. Primarii pun bețe-n roate intabulării terenurilor agricole, elaborării planurilor parcelare, iar vânătorii se distrează pe banii fermierilor în timp ce aceștia au de suferit de pe urma pagubelor provocate de mistreți.

LĂPTĂRIA CU CAIMAC A FERMIERULUI NICUȘOR ȘERBAN, LA BURSA DE VALORI BUCUREȘTI!

LĂPTĂRIA CU CAIMAC A FERMIERULUI NICUȘOR ȘERBAN, LA BURSA DE VALORI BUCUREȘTI!

14 octombrie 2020 - 07:28

COMUNICAT. Agroserv Măriuța SA, condusă de fermierul Nicușor Șerban, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, va lista în luna noiembrie a acestui an o emisiune de obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro. Listarea se va face la Bursa de Valori București, iar consultantul listării și broker-ul asociat proiectului este BT Capital Partners.

CE TREBUIE SĂ FACĂ MOȘTENITORII CA SĂ ÎNCASEZE SUBVENȚIILE APIA ȘI AJUTOARELE EXCEPȚIONALE!

CE TREBUIE SĂ FACĂ MOȘTENITORII CA SĂ ÎNCASEZE SUBVENȚIILE APIA ȘI AJUTOARELE EXCEPȚIONALE!

13 octombrie 2020 - 15:25

NOTIFICAȚI URGENT APIA! AGROINFO v-a informat în repetate rânduri ce trebuie să faceți dacă vă aflați într-una din situațiile acceptate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) drept cazuri de forță majoră, circumstanțe naturale sau excepționale. Pentru că ne-a scris soția unui fermier, aflată într-un caz de forță majoră, vă reamintim, și este foarte important, tot ce trebuie să faceți ca să încasați subvențiile sau ajutoarele excepționale.

AUREL NIEȘ: CRESC VACI DE PE VREMEA CÂND NU ERAU SUBVENȚII! CE MI-A SPUS APIA CÂND AM CERUT AJUTORUL DE 7.000 DE EURO?

AUREL NIEȘ: CRESC VACI DE PE VREMEA CÂND NU ERAU SUBVENȚII! CE MI-A SPUS APIA CÂND AM CERUT AJUTORUL DE 7.000 DE EURO?

08 octombrie 2020 - 09:34

VOCEA ADEVĂRATULUI CRESCĂTOR. Fermierul Aurel Nieș din comuna Șicula, județul Arad, crește vaci încă de pe vremea când nu existau subvențiile agricole. Crescătorul are 86 de vaci pentru care ar trebui să primească suma maximă, 7.000 de euro. Animalele au vârsta de minim 24 de luni la data de 1 iulie 2020 și sunt înregistrate în exploatația agricolă la aceeași dată. Ce i-au spus cei de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) când a depus cererea?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii