Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, în zilele de 11şi 12 iunie 2011, a şasea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10-18.
În cadrul acestei ediţii a târgului vor fi prezenţi peste 15 producători din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş, ce vor expune delicioase plăcinte de casă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, produse din lapte de capră, preparate din carne, condimente, ţuică, ceaiuri, siropuri, dulceţuri (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), şi multe alte delicatese culinare româneşti.
Nu vor lipsi nici mâncărurile preparate la ceaun: cocoloş cu brânză, tocană de oaie, păstramă de oaie la grătar.
Toate aceste produse vor fi expuse şi spre degustare, consumatorul având posibilitatea de a cumpăra produsul favorit, iar scopul principal al organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri şi se va desfăşura din două în două săptămâni, până la jumătatea lunii octombrie 2011.
De asemenea se pot achiziţiona abonamente anuale pentru vizitarea muzeului în valoare de 40 lei (pentru soţ, soţie şi copiii până în 18 ani), doar 20 lei pentru familiile în care sunt bugetari (fiind necesară o legitimaţie de serviciu sau adeverinţă), iar pentru elevi şi studenţi: 7.5 lei.
Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, informează Agerpres.