Pentru prima dată anul acesta, producătorii din toată ţara revin în Piaţa Civică la Tulcea cu produse naturale şi produse tradiţionale româneşti şi nu numai, din 16 până în 18 martie, de dimineaţa devreme până seara târziu.
Din piaţă vor fi nelipsite:
- produsele din carne de porc, vită, oaie, preparată după reţete din diferite zone geografice: afumături şi carnaţi preparaţi după reţete din Argeş, Botoşani, Suceava, Călăraşi, Braşov; pastramă de oaie, porc sau viţel;
- brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri: telemea de oaie veche şi proaspătă, caş afumat de la Bran Moeciu, caşcavaluri din Stoeneşti, Argeş, burduf simplu şi în coajă de brad, caşcavaluri cu mirodenii: mărar, chimen din Suceava sau Harghita;
- pălinca tradiţională de Zalău sau Horinca din Maramureş;
- de post: mere din livezi româneşti, poame uscate, vestitele energizante tradiţionale "bomboana dacică" din prune uscate cu nucă, siropuri şi dulceţuri din Suceava, miere şi produse apicole, ceaiuri, tincturi, siropuri şi alifii din Munţii Apuseni, murături.
- dulciuri: turtă dulce din Piteşti, halviţa tradiţională din miere, nuca şi ciuin de la Arad, salam de biscuiţi, ciocolată de casă, plăcinte cu nucă şi dovleac de la Buzău, turtite din mălai şi multe alte prăjituri din ingrediente naturale pregătite de gospodine din Buzău, Kurtos Kalacs din Lupeni.
Acestea şi multe alte bunătăţi vor fi expuse din 16 până în 18 martie în Piaţa Civică Tulcea.