Sâmbătă şi duminică, va avea loc o nouă ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale, organizat în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti”.
În cadrul târgului vizitatorii pot degusta şi achiziţiona diverse bunătăţi produse fie în sistem bio, fie după metode tradiţionale. Printre acestea vor fi gogoşile moldoveneşti, sărmăluţele cu varză acră din Maramureş, afinată, cârnăciori proaspeţi din carne de berbecuţ, din carne de porc dar şi mici pentru grătar. Nu vor lipsi nici costiţa ţărănească afumată tradiţional, pastrama ciobănească de oaie afumată, pieptul de curcan afumat, salata icre de crap şi de ştiucă, icre proapspete de ştiucă şi crap, batog afumat de somn, pastrama marinată de somn, scumbie marinată, scrumbie afumată vrac.
Printre băuturile expuse la târg vor fi sucurile naturale de mere şi braga gălăţenilor.
Iubitorii de plante vor avea posibilitatea să aleagă dintr-o gamă diversă - floare de colţ, primula orhidee, ,,Lanterna chinezească”, „Lampadar japonez”, „Iarba elefantului” - cea mai înaltă iarbă terestră de pe pământ, ,,Coada de fazan”, begonii şi fuchsii, muşchi scoţian - înlocuitor de gazon, clopoţel chinezesc- alb, roz şi albastru, căpşuni curgători, ardei iute decorativi- mai multe varietăţi inclusiv „Perla neagră”, roşii cherry curgătoare la ghiveci, mac islandez - alb, roz, roşu, portocaliu, galbene, bicolore - originar din Islanda şi nordul europei, dar şi condimente - busuioc grecesc, rozmarin, tarhon, mentă indiană, lămâiţă, cimbru peren.
sursa: Agerpres