Pe 9 şi 10 iulie va avea loc târgul de produse tradiţionale şi eco, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Dintre produsele tradiţionale ce vor fi expuse nu vor lipsi plăcintele de casă umplute cu fructe sau cu brânză de vaci, turta dulce, prăjiturile săseşti, produsele apicole, pâinea coaptă pe vatră, cozonacii, brânza telemea de Mărginimea Sibiului, brânza de burduf, untul, caşul, produsele din lapte de capră, preparatele din carne, condimentele, ţuica, ceaiurile, siropurile, dulceţurile (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure). Se vor prepara mâncăruri tradiţionale la ceaun: cocoloş cu brânză, tocană de oaie, pastramă de oaie la grătar.
Scopul organizării târgului este promovarea fermierilor şi producătorilor de produse tradiţionale de calitate, precum şi prezentarea bunătăţilor culinare atestate tradiţional de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
În continuare, Târgul de produse tradiţionale şi ecologice se va desfăşura din două în două săptămâni, până la jumătatea lunii octombrie 2011.
Toţi cei interesaţi îşi pot achiziţiona abonamente pentru restul anului, pentru vizitarea muzeului sibian, în valoare de 40 lei (pentru soţ, soţie şi copiii până în 18 ani), de doar 20 lei pentru familiile în care sunt bugetari (fiind necesară o legitimaţie de serviciu sau adeverinţă), iar pentru elevi şi studenţi preţul este de 7,5 lei.
Organizatorii evenimentului sunt Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT (prin proiectul de sprijinire a micilor fermieri) şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.