Adama
Vinasa Rompak

„Piaţa Ţărănească” revine la Galaţi, participă 40 de producători tradiţionali şi meşteşugari

Publicat: 02 noiembrie 2011 - 09:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

„Piaţa Ţărănească” de la Galaţi adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, 40 de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi.Piaţa se va desfăşura de vineri până duminică, în locaţia cunoscută, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Vizitatorii pot găsi pe tarabe şi în coşuri:
 - brânzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, brânză de burduf, simplă, la besica sau în coajă de brad, urdă dulce sau sărată, caş afumat),
- caşuri şi caşcavele specifice zonei Argeşului, din satul Stoeneşti, dar şi vestita telemea de oaie veche şi proaspătă din Mărginimea Sibiului, brânzeturi de capră şi alte specialităţi.
- Pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale pregătită în diferite gospodării din Braşov, Argeş sau Sibiu,
- preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capra, pui de la Botoşani, Iaşi, Argeş, Galaţi
- cozonaci de la mama Vochiţa, din Bucovina
 - zacuscă de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulceţuri bucovinene, vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopidă, mere şi pere murate, siropuri natural de muguri de brad, merişoare, din diferite fructe de pădure, preparate după reţete tradiţionale, dar şi la rece, după vechi reţete manăstireşti.
- Sucuri naturale de mere, miere, vin şi pălinca de Zalău, mere din Maramureş şi horincă, ceaiuri, alifii şi tincture de leac din Apuseni
 - vestita turtă dulce, covrigi de Piteşti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilas, fondante şi halviţa de la Arad, dulciuri ungureşti.
 - grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură de pastramă, mămăliguţa caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi, pregătite sub ochii voştri la ceaun, după reţete tradiţionale de gospodine din Moldova.

De la piaţă nu vor lipsi meşteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătarii de gospodine stasnice, oale de sarmale de ceramic, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meşterite cu drag şi pricepere.

Vizualizat: 1950 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

„Luna Recoltei” din nou în piaţa Obor

„Luna Recoltei” din nou în piaţa Obor

„Luna Recoltei” revine şi în acest sfârşit de săptămână în noua piaţă Obor, cu un program special pregătit pentru bucureşteni, anunţă un comunicat de presă al autorităţiilor locale.

Sf. Dumitru (Sâmedru)- 26 octombrie

Sf. Dumitru (Sâmedru)- 26 octombrie

În tradiţia noastră se spune că în ziua de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru (Sâmedru), se sfârşeşte vara păstorilor, începută la 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe (Sângeorz). Ce semnificaţie au, din această perspectivă, cele două sărbători creştine? Aşa cum spunea Cosmin Manolache în volumul „Sărbători româneşti“, anul seamănă cu o casă care are două uşi: una stă descuiată o jumătate de an şi este păzită de Sf. Gheorghe, iar pe cealaltă o deschide Sf. Dumitru, când îi vine ziua.

Târg de produse tradiţionale şi ecologice în cadrul AFF SIBIU 2011

Târg de produse tradiţionale şi ecologice în cadrul AFF SIBIU 2011

Un nou târg de produse tradiţionale şi ecologice, îşi va deschide porţile în zilele de 29 şi 30 octombrie 2011, orele 10 -18, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, ca parte a evenimentului ASTRA Film Festival Sibiu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii