Sc Dru Agro SRL Galaţi a înregistrat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale încă 12 produse tradiţionale preparate din carne.
Potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, este vorba despre atestarea unor preparate, între care: piept de raţă „Nobil”, jambon de porc, mozaic de curcan, ruladă de curcan, muşchi de capră „Covurlui”, piept de pui cu şofran, mici tradiţionali, la care se adaugă specialităţile din vânat precum: cârnaţi de mistreţ, cârnaţi de cerb, pastramă de cerb, pastramă de mistreţ.
În total, societatea gălăţeană condusă de Ştefan Druică, figurează în Registrul de atestare a produselor tradiţionale cu un număr de 25 de produse.
“La Berlin, succes deplin!”
Compania Dru Agro a fost prezentă, în luna ianuarie a.c., la Expoziţia Internaţională pentru Alimentaţie, Agricultură şi Horticultură “Săptămâna Verde” din capitala Germaniei, “la Berlin, unde a avut un succes deplin!”.
Vizitatorii europeni - şi în special consumatorii germani - au apreciat produsele tradiţionale gălăţene din carne de oaie, vită, curcan şi raţă, alături de produsele procesate din lapte, care fac onoare brandurilor companiei Dru Agro deja consacrate în ţară: ”Zimbria” şi “Gustos, bun şi natural”.
Ştefan Druică: Voi construi o făbricuţă pentru produse tradiţionale
"Avem comenzi din Germania şi Polonia pe care, deocamdată, nu le putem onora integral, nu facem faţă cererii. Noi procesăm cantităţi mici. De aceea, în curând, voi investi în construcţia unei capacităţi moderne de producţie în sistem tradiţional pentru că acesta va fi viitorul!”, ne-a declarat Ştefan Druică, preşedintele al Asociaţiei Crescătorilor de Caprine şi Ovine „Covurlui”.
Asociaţia gălăţeană are înregistraţi 617 membri care deţin, împreună, un efectiv de 113.069 ovine, reunind 433 de crescători de caprine, cu 34.263 de animale.