KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Olimpiada Naţională „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, ediţia a XVI-a

Publicat: 19 august 2011 - 09:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 25-28 august 2011, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc cea de-a  XVI-a ediţie a Olimpiadei Naţionale „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”.

În cadrul evenimentului micii meşteşugari, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor anima gospodăriile Muzeului în aer liber şi vor realiza, obiecte tradiţionale, prin tehnici dobândite de la maeştrii lor, fie în familie, fie în şcoală.

Vineri, 26 august şi sâmbătă, 27 august micii meşteşugari, îmbrăcaţi în portul popular specific zonei de provenienţă, vor putea fi admiraţi şi în Piaţa Mică, la Casa Artelor.

Vizitatorii, de orice vârstă, vor avea ocazia să îşi exerseze îndemânarea în cadrul atelierelor practice (la războiul de ţesut, sculptură lemn, metaloplastie, încondeiat ouă, confecţionat podoabe din mărgele, confecţionat păpuşi în port popular, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, brodat sau, chiar la roata olarului).

Targ in Muzeul ASTRA_b

Proiectul, realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi reuneşte la Sibiu aprox. 150 de participanţi (premianţi ai fazelor judeţene), din 25 de judeţe ale ţării.

Vizualizat: 1608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă” de la Pecica, vechi de peste 80 de ani

Tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă” de la Pecica, vechi de peste 80 de ani

Tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă”, sărbătoare care se va desfăşura la Pecica, judeţul Arad, timp de patru zile, de joi şi până duminică, se organizează anual de aproape un secol.

Târgul Naţional al Mierii, ediţia de toamnă

Târgul Naţional al Mierii, ediţia de toamnă

În perioada 2 - 4 septembrie, pe platforma apicolă de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti, (zona Băneasa) se va desfăşura ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii.

Sommet de l'Élevage 2011

Sommet de l'Élevage 2011

Peste 1.250 de expozanţi şi 2.000 de animale, show-ul naţional al rasei Limousin, concursul EuroBrune, precum şi un concurs de inovaţie tehnologică, vor fi ingredientele cheie ale ediţiei de anul acesta.

Festivalul oierilor la Timişoara, în 27 august

Festivalul oierilor la Timişoara, în 27 august

Asociaţia Judeţeană de Ovine şi Caprine Ovis Banatim Timiş are deosebita plăcere să vă invite sâmbătă 27 august 2011, începând cu ora 10:00 la a V-a ediţie a FESTIVALULUI OIERILOR.

Târg de produse tradiţionale şi ecologice, în Dumbrava Sibiului, Ediţia a X-a

Târg de produse tradiţionale şi ecologice, în Dumbrava Sibiului, Ediţia a X-a

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, sâmbătă şi duminică, a X-a ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, în cadrul Complexului Muzeal ASTRA.

Apulum Agraria 2011, la Alba Iulia

Apulum Agraria 2011, la Alba Iulia

Judeţul Alba sărbătoreşte bogăţia toamnei cu ocazia celei de-a XX-a ediţii a Târgului APULUM AGRARIA, organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi Asociaţia Ţara Vinului Alba

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii