Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

LA MULŢI ANI, NICOLAE! CEL MAI IUBIT SFÂNT al CREŞTINILOR!

Publicat: 05 decembrie 2017 - 23:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sărbătorit pe 6 decembrie, Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi ai creştinilor.

Numele de ,,Nicolae” vine din limba greacă, de la nike - victorie, biruinţă şi laos - popor, având înţelesul de „om ce face parte dintr-un popor victorios”.

Pentru binefacerile sale şi minunile făcute, Sfântul Nicolae este socotit ocrotitorul copiilor, îndrumătorul fetelor, salvatorul marinarilor, ajutătorul săracilor, apărătorul ortodoxiei.

Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut în jurul anului 280, în localitatea Pătara Lichiei, şi a trecut la cele veşnice în jurul anului 345, în localitatea Mira (astăzi Kocademre, Turcia).
Astăzi, cea mai mare parte din moaştele Sf. Nicolae se află în Italia, într-o biserică catolică din Bari. O parte din mâna dreaptă a sfântului, primită de Mihai Viteazul chiar de la cardinalul din Bari, ca răsplată pentru meritele sale în războiul împotriva musulmanilor, a fost donată de acesta Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, în jurul anului 1600.

Sfântul Nicolae - adevăratul Moş Crăciun

Adevăratul Moş Crăciun, cel din tradiţia Bisericii, este Sfântul Nicolae. Moş Crăciun îmbrăcat în veşmânt roşu, având barbă şi călătorind cu ajutorul renilor, a fost inventat la începutul secolului XX. Numele de Santa Claus (Moş Crăciun) provine din termenul olandez Sinterkloos - Sfântul Nicolae.
Potrivit tradiţiei, Sfântul Nicolae este cel care a salvat trei fete de la prostituţie cu ajutorul unor pungi cu bani aruncate noaptea, pe fereastra casei în care ele locuiau. De atunci şi până în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae (5 decembrie), cei dragi şi în special copiii primesc daruri de la Sfântul Nicolae.

Sfântul Nicoale în credinţa populară

Sfântul Nicolae se numeşte, în credinţa populară, Sân-Nicoară. El păzeşte Soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină şi căldură. 

Sursa: crestinortodox.ro

Ferma Media Grup urează LA MULŢI ANI tuturor celor ce poartă numele Nicolae şi derivate ale acestuia!

Vizualizat: 875 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii