Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

LA MULŢI ANI, NICOLAE! CEL MAI IUBIT SFÂNT al CREŞTINILOR!

Publicat: 05 decembrie 2017 - 23:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sărbătorit pe 6 decembrie, Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi ai creştinilor.

Numele de ,,Nicolae” vine din limba greacă, de la nike - victorie, biruinţă şi laos - popor, având înţelesul de „om ce face parte dintr-un popor victorios”.

Pentru binefacerile sale şi minunile făcute, Sfântul Nicolae este socotit ocrotitorul copiilor, îndrumătorul fetelor, salvatorul marinarilor, ajutătorul săracilor, apărătorul ortodoxiei.

Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut în jurul anului 280, în localitatea Pătara Lichiei, şi a trecut la cele veşnice în jurul anului 345, în localitatea Mira (astăzi Kocademre, Turcia).
Astăzi, cea mai mare parte din moaştele Sf. Nicolae se află în Italia, într-o biserică catolică din Bari. O parte din mâna dreaptă a sfântului, primită de Mihai Viteazul chiar de la cardinalul din Bari, ca răsplată pentru meritele sale în războiul împotriva musulmanilor, a fost donată de acesta Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, în jurul anului 1600.

Sfântul Nicolae - adevăratul Moş Crăciun

Adevăratul Moş Crăciun, cel din tradiţia Bisericii, este Sfântul Nicolae. Moş Crăciun îmbrăcat în veşmânt roşu, având barbă şi călătorind cu ajutorul renilor, a fost inventat la începutul secolului XX. Numele de Santa Claus (Moş Crăciun) provine din termenul olandez Sinterkloos - Sfântul Nicolae.
Potrivit tradiţiei, Sfântul Nicolae este cel care a salvat trei fete de la prostituţie cu ajutorul unor pungi cu bani aruncate noaptea, pe fereastra casei în care ele locuiau. De atunci şi până în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae (5 decembrie), cei dragi şi în special copiii primesc daruri de la Sfântul Nicolae.

Sfântul Nicoale în credinţa populară

Sfântul Nicolae se numeşte, în credinţa populară, Sân-Nicoară. El păzeşte Soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină şi căldură. 

Sursa: crestinortodox.ro

Ferma Media Grup urează LA MULŢI ANI tuturor celor ce poartă numele Nicolae şi derivate ale acestuia!

Vizualizat: 904 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii