KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Galaţi: Vizita de lucru a căpuşelor la Plevna amână Festivalul Bujorului

Publicat: 17 mai 2012 - 10:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Programul politico-artistico-electoral va continua, la Tg. Bujor, pe 20 mai

Una dintre cele mai populare serbări câmpeneşti de primăvară din judeţul de la Dunăre – “Sărbătoarea Bujorului” riscă să nu mai aibă loc din cauza invaziei de căpuşe. Organizatorii, primarii din Tg. Bujor şi din Rediu, par să îşi facă destule probleme în legătură cu această manifestare.

 

Invazia căpuşelor şi căderea…Plevnei

În pădurea Plevna de lângă comuna Rediu trebuia să aibă loc cea de a VI-a ediţie a Festivalul Bujorului. Gheorghe Buruiană, edilul şef al localităţii, a decis să amâne data de desfăşurare a activităţilor. Motivul este unul simplu: căpuşele! Amatorii de picnic care, de Sfintele Paşti sau de “1 Mai Muncitoresc”, au vrut să se refugieze câteva ore în liniştea pădurii, au fost nevoiţi să plece iute care încotro.

Un consătean a fost muşcat, câinele cu care noi am fost să verificăm poienile s-a umplut de căpuşe, e ceva de groază! Am primit şi avertizări de la Romsilva, de la Mediu, de la Prefectură, aşa că, deocamdată, nu pot să organizez festivalul din cauza pericolului la care ar fi expuşi oamenii. O să-l amân până când voi fi sigur că nu li se va întâmpla nimic", a declarat Buruiană, pentru Viaţa Liberă.

Bătălia de la Roşcani continuă…

Sărbătoarea Bujorului de la Roşcani se va ţine pe 20 mai, aşa cum este prinsă în calendarul… politico-cultural şi electoral! “La noi nu avem căpuşe, sunt mici focare izolate, dar, an de an, procedăm la aplicarea tratamentelor împotriva dăunătorilor. Avem utilajele noastre, de la primărie, instalaţii de stropit tractate, ne-am aprovizionat cu substanţe pentru stropirile la coronamentul copacilor şi la bază, pe covorul de iarbă”, ne-a lămurit Ştefan Arfire, primarul bujorenilor .

“Suprafaţa nu este mare, doar vreo trei – patru hectare. Deci, nu sunt motive temeinice pentru a amâna o sărbătoare intrată de mult în conştiinţa publică a cetăţenilor din zonă”.

An de an, în Pădurea Roşcanilor, la monumentul marelui domnitor moldovean Ioan Vodă cel Viteaz, căzut eroic în lupta împotriva turcilor în anul 1574, are loc o frumoasă sărbătoare populară cu participarea a 7 - 8.000 de oameni. Prima ediţie a Sărbătorii Bujorului de la Roşcani a avut loc în urmă cu fix 40 de ani.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a înregistrat un număr de 128 de cazuri de muşcături de căpuşă, din care jumătate numai într-o săptămână.

Vizualizat: 1224 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii