KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor, ediţia a V-a

Publicat: 30 noiembrie 2011 - 14:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Datini şi obiceiuri de iarnă, Sibiu, 3 – 4 decembrie 2011

Complexul Naţional Muzeal ASTRA prin Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor, ediţia a V-a. Datini şi obiceiuri de iarnă întâmpină sărbătorile de iarnă cu bucurie şi evenimente ca în fiecare an. 

Sub genericul „datini şi obiceiuri de iarnă” muzeul organizează un amplu festival de colinde, reiterări de obiceiuri specifice acestei perioade din diferite zone ale ţării: Alba, Bacău, Botoşani, Cluj, Mureş, Neamţ, Ialomiţa, Sălaj, Sibiu.

Astfel, în 3 şi 4 decembrie 2011, colindători de toate vârstele din întreaga ţară vor vesti Naşterea Domnului şi vor garanta începerea Noului An sub auspicii bune. Între orele 16:00- 21:00, sâmbătă şi duminică vor fi puse în scenă în Piaţa Mare, în cadrul Târgului de Crăciun, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă susţinute de grupuri folclorice provenind din întreaga ţară. Grupurile care vor performa sunt:
Sâmbătă, 3 decembrie
-    Ansamblul Ioan Valahul din Cut, jud. Alba
-    Ansamblul din Cherghid, jud. Mureş
-    Urşii din Dărmăneşti, jud. Bacău
-    Grupul de colindători din localitatea Giurgeni, jud. Ialomiţa
-    Grupul de colindători din localitatea Vlădeni, jud. Ialomiţa
-    Urşii din Girov, jud. Neamţ
Duminică, 4 decembrie
-    Formaţia tradiţională de colindători din Măguri - Răcătău, jud. Cluj
-    Capra din Corduleni, jud. Botoşani
-    Căiuţii din Avrămeni, jud. Botoşani
-    Grupul de femei din Iernea, jud. Sibiu
-    Grupul de bărbaţi din Saroşu,jud. Sibiu
-    Grupul Poiana şi rapsodul popular Ileana Graţiana Pop, Ciumărna, jud. Sălaj

Tot duminică, 4 decembrie, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, alături de grupuri păstrătoare de tradiţii din judeţele Neamţ şi Ialomiţa vor colinda comunitatea de la Noul Român, prilej de a redescoperi frumuseţile Centrului Cultural-Memorial Doctor Gheorghe Telea Bologa.

Vizualizat: 1361 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil - conducătorii cetelor de îngeri

Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil - conducătorii cetelor de îngeri

Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt conducătorii cetelor de îngeri fiind reprezentaţi iconografic cu aripi şi purtând săbii, simbolizând biruinţa asupra răului. 

Sf. Dumitru (Sâmedru)- 26 octombrie

Sf. Dumitru (Sâmedru)- 26 octombrie

În tradiţia noastră se spune că în ziua de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru (Sâmedru), se sfârşeşte vara păstorilor, începută la 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe (Sângeorz). Ce semnificaţie au, din această perspectivă, cele două sărbători creştine? Aşa cum spunea Cosmin Manolache în volumul „Sărbători româneşti“, anul seamănă cu o casă care are două uşi: una stă descuiată o jumătate de an şi este păzită de Sf. Gheorghe, iar pe cealaltă o deschide Sf. Dumitru, când îi vine ziua.

Programe educaţionale la Muzeul ASTRA

Programe educaţionale la Muzeul ASTRA

Începând cu luna octombrie, Muzeul ASTRA derulează o serie de proiecte educaţionale adresate atât celor mai mici, cât şi elevilor de gimnaziu şi de liceu. Obiectivul este acela de a familiariza copiii şi tinerii cu rostul şi rolul unui muzeu şi dezvoltarea unor atitudini pozitive de receptare a misiunii acestuia. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii