KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ajunul Crăciunului

Publicat: 21 decembrie 2012 - 13:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ne-am obişnuit cu toţii, deja, cu acest obicei specific Sărbătorilor de iarnă de a primi vizita preotului în casele noastre în ajunul Naşterii Domnului şi în ajunul Bobotezei.

Obiceiul a devenit o tradiţie de mare folos duhovnicesc, atât pentru slujitorii Bisericii, cât şi pentru credincioşii ei, atât pentru cei de la oraş, cât şi pentru cei de la sate.

Pe de o parte, acest folos reciproc consta în comunicarea directă a mesajului sărbătorilor printr-o comuniune caldă, întru bucurie, faţă către faţă, între membrii clerului şi membrii Bisericii.

Dorinţa de a întâlni preotul şi de a-l primi în casa în aceste zile se manifestă la marea majoritate a credincioşilor cu foarte mare ardoare, întrucât mulţi consideră că este o zi specială şi datorită importantei Sărbătorii, dar şi pentru motivul că, momentul este pentru foarte mulţi singura ocazie de peste an când intra preotul în casa lor.

Intrând "omul lui Dumnezeu" în casă, odată cu el intră şi Cel pe care-L vesteşte, moment când timpul parcă sta pe loc, iar cerurile se deschid pentru a privi Cel Preaînalt în casă şi în sufletele celor care au deschis uşa trimisului lui Dumnezeu, care este preotul.

Pe de altă parte, această vizită pastorală ocazionată de cele două Praznice împărăteşti oferă prilejul pastorilor de a-şi întâlni fiii şi fiicele duhovniceşti, de data aceasta în casele lor, nu în Casa Domnului, în bisericile cele mici de acasă, unde locuiesc familiile lor, nu în Biserica cea mai mare, unde locuieşte Dumnezeu şi unde se adună întreaga obşte a credincioşilor ce formează marea familie a "fraţilor şi surorilor Domnului", casnicii Lui de pe pământ.

Sărbătorile creştine din preajma Anului Nou sunt sărbători ale bucuriei, bucuria că a venit în lume Fiul lui Dumnezeu, că S-a născut din Fecioară Maria Mântuitorul lumii şi ca la Boboteaza, Fiul este arătat de Dumnezeu-Tatal cu glas de tunet din cer şi prin pogorârea Duhului Sfânt.

Aceleaşi bune vestiri le aduc şi colindătorii care cânta colinde umblând pe uliţele satelor ori bătând pe la uşile creştinilor de la oraşe.

Toţi aceştia întregesc tabloul Sărbătorilor, aidoma descrierilor biblice prin corespondentele ce se pot stabili intre personaje. Acolo avem magii de la Răsărit, păstorii şi îngerii care cântau binevestind, iar aici avem preoţii şi colindătorii, care fac acelaşi lucru.

Faptul ca sărbătorile de iarnă, din lunile decembrie şi ianuarie, iată sunt una la sfârşit de an, anume praznicul Naşterii Domnului, iar cea de-a doua, respectiv la început de an, anume Sărbătoarea Bobotezei, arata ca prezenţa preoţilor în mijlocul familiilor creştine este de bun augur, din foarte multe motive.

Praznicele vestite de preoţi în Ajunul lor constituie o împărtăşire întru bucurie şi o comuniune a darurilor pe care Dumnezeu le-a dăruit tuturor, iar întâlnirea dintre preoţi şi credincioşi devine astfel o inainte-praznuire liturgica, în afara zidurilor Bisericii, dar în comunitate, ca extensiune misionara concretizată prin prezenta şi comuniune a preotului cu fiecare şi a tuturor cu Dumnezeu. sursa: crestin.ortodox.ro

Vizualizat: 1684 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema "PACTUL VERDE"!

06 mai 2021 - 15:19

Evenimentul "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT", se va desfășura la data de 12 mai 2021, pe platforma ZOOM Pro, și este dedicat membrilor Asociaţiei Presei Agricole din România (A.P.A.R.), jurnaliști, comunicatori și reprezentanți ai sectorului agricol care doresc să afle în exclusivitate, direct de la invitații speciali ai conferinţei, cele mai calde informații în ceea ce privește viitoarea reformă agricolă europeană.

Tradiţii şi obiceiuri în Sâmbăta Mare

Tradiţii şi obiceiuri în Sâmbăta Mare

01 mai 2021 - 05:55

Sâmbăta Mare este ultima zi de pregătire a Paştilor, când gospodinele pregătesc cea mai mare parte a mâncărurilor tradiţionale, definitivează curăţenia şi fac ultimele retuşuri la hainele pe care le vor îmbrăca la Înviere şi în zilele de Paşti.

Săptămâna Mare. Tradiții și sărbători

Săptămâna Mare. Tradiții și sărbători

26 aprilie 2021 - 07:20

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor reprezintă perioada cuprinsă între Duminica Floriilor, anul acesta la 25 aprilie, şi până în Sâmbăta Mare, respectiv 1 mai 2021, şi are rolul de a pregăti credincioşii pentru Învierea Mântuitorului.

AGRITECHNICA reprogramată pentru martie 2022

AGRITECHNICA reprogramată pentru martie 2022

29 martie 2021 - 12:49

Datorită pandemiei Covid-19, Societatea Agricolă Germană (DLG) a anunţat reprogramarea târgul Agritechnica care ar fi trebuit să se desfăşoare în noiembrie 2021. Atât DLG, cât şi VDMA (Asociaţia constructorilor de maşini agricole) împreună cu comitetul consultativ al expozanților Agritechnica au ajuns la concluzia că în prezent există o incertitudine privind evoluţia viitoare a condiţiilor de securitate sanitară pentru planificarea expoziției în noiembrie anul actual. Noile date pentru Agritechnica sunt 27 februarie - 5 martie 2022.

Grupul SDF anulează participarea la evenimentele internaţionale din 2021

Grupul SDF anulează participarea la evenimentele internaţionale din 2021

25 martie 2021 - 12:04

Same Deutz-Fahr este al doilea mare nume din industria constructorilor de maşini agricole care a anunțat că nu va participa la niciun târg internaţional în Europa anul acesta, inclusiv EIMA (19-23 octombrie) în Italia și Agritechnica (14-20 noiembrie) în Germania.

EuroTier / EnergyDecentral DIGITAL 2021

EuroTier / EnergyDecentral DIGITAL 2021

10 februarie 2021 - 19:01

EuroTier /EnergyDecentral 2021 şi-a deschis "virtual" porţile ieri, 9 februarie, iar platforma digitală a târgului va fi disponibilă "live" până vineri, 12 februarie. În prima zi peste 11.000 de vizitatori înregistraţi pe platforma digitală DLG au intrat în contact cu produsele și serviciile celor aproximativ 1.200 de expozanți. De asemenea, există un interes deosebit şi pentru cele peste 85 de evenimente de specialitate pe teme actuale şi inovatoare din domeniile creșterii animalelor și producerii de energie.

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

05 februarie 2021 - 11:24

Conform tradiţiei, cel mai mare târg din lume pentru utilaje agricole, Agritechnica, urmează să aibă loc în perioada 14-20 noiembrie 2021. Organizatorul expoziției, DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) așteaptă mai mult de 2.000 de expozanți în Hanovra, iar mulţi producători de maşini agricole şi-au anunţat deja participarea. În aceste condiţii, John Deere, unul dintre liderii mondiali în domeniu, tocmai a anunţat că nu va participa la următoarea ediție Agritechnica datorită pandemiei COVID.

FERMIER ÎN LINIA ÎNTÂI! CALENDAR EVENIMENTE 2021!

FERMIER ÎN LINIA ÎNTÂI! CALENDAR EVENIMENTE 2021!

03 februarie 2021 - 18:03

EVENIMENT! Boro Communication continuă și-n anul 2021 organizarea unui set de evenimente sub sloganul Fermier în Linia Întâi.

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

02 decembrie 2020 - 09:19

EVENIMENT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și-a lansat pe data de 1 decembrie 2020 primul număr al revistei APIAGRICULTURĂ. Directorul general APIA, Adrian Pintea, are un mesaj pentru fermierii români.

PRIMUL RAFT CU CARNE DE PORC 100% ROMÂNEASCĂ! PRIMUL PROGRAM PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT 100% ÎN ROMÂNIA!

PRIMUL RAFT CU CARNE DE PORC 100% ROMÂNEASCĂ! PRIMUL PROGRAM PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT 100% ÎN ROMÂNIA!

22 noiembrie 2020 - 05:19

PREMIERĂ! Kaufland este primul lanț de magazine care vinde pe raftul românesc carne provenită de la porcii născuți și crescuți în România. Carne de porc 100% românească. Retailerul lansează joi, 26 noiembrie, primul program Porc născut și crescut 100% în România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii