Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Laszlo Borbely: Problema controlului în Deltă, rezolvată până în 2012

Publicat: 04 iulie 2011 - 15:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, doreşte ca, până la sfârşitul acestui an, să rezolve problema instituţiilor de control din Delta Dunării, noua lege a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) urmând să ofere instituţiei din Tulcea mai multă autoritate.

„Voi face o analiză, pentru că sunt şase sau şapte instituţii diferite care controlează şi vedem de fapt ce probleme sunt cu braconajul şi cu speciile de peşti ce sunt pe cale de dispariţie. Părerea mea este că, dacă tot discutăm de deconcentrate, trebuie să fie una sau maximum două instituţii puternice care să controleze, să intervină şi să ia măsurile ce se impun. Nu e permis să se facă 2-3 zile razii pe podul vestit (de la Giurgeni - n.r.), iar peste câteva zile situaţia să fie aceeaşi. Este foarte mult de făcut în Delta Dunării şi am ambiţia ca până la finele anului să clarificăm această problemă a controlului”, a declarat, Laszlo Borbely.

Cu privire la noua lege a ARBDD, ministrul mediului a menţionat că, potrivit acesteia, sancţiunile pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj vor creşte, instituţia tulceană urmând să poate încredinţa direct în exploatare resursele din Deltă.
„Sper ca această lege să intre în vigoare în maximum două săptămâni. Peşte trebuie să existe în Deltă şi trebuie să avem reguli mai stricte în ceea ce priveşte utilizarea unor unelte de pescuit. Sunt reguli care trebuie să fie aplicate. Dacă fiecare este disciplinat, fiecare îşi găseşte locul în sistem. Dacă fiecare umblă cu lucruri pe lângă lege este harababură şi, de aceea, avem nevoie de Administraţia RBDD puternică şi de un control puternic”, a afirmat ministrul mediului.

Dunărea_b

Referitor la zonele protejate din Rezervaţie şi problemele ridicate de animalele care sunt crescute în stare de libertate, Laszlo Borbely s-a arătat nemulţumit din cauza existenţei acestei situaţii. „Cred că ar trebui să vedem de ce sunt circa 200.000 de oi care pasc în Deltă, o zonă care nu cred că este potrivită unor asemenea activităţi. Nu poţi dirija aceste animale să nu se ducă în zone protejate care sunt unice din punctul de vedere al biodiversităţii. Demult trebuia rezolvată această problemă. Cailor din Letea ar fi trebuit să li se asigure un ţarc şi să devină o curiozitate turistică. Ţine mai mult de autoritatea locală, de proprietari şi trebuie găsite soluţii în favoarea naturii”, a menţionat Laszlo Borbely.

Ministrul mediului şi pădurilor s-a aflat vineri la Sulina, la cea de-a III-a ediţie a festivalului D-ale Gurii Dunării, care a închis manifestările iniţiate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Dunării şi lansarea implementării Strategiei UE pentru Regiunea Dunării ce au debutat joi la Tulcea.agerpres.

Vizualizat: 1662 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii