Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIER MARE, INVESTIŢIE de aproape UN MILION de EURO

Publicat: 31 octombrie 2016 - 12:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Om cu iniţiativă şi mereu interesat de noile tehnologii, Gavrilă Tuchiluş a cheltuit o mică avere anul acesta pentru achiziţia de tractoare şi alte echipamente agricole destinate a lucra în mod special suprafeţele mici.

În primăvară, proprietarul şi administratorul societăţii Agrimat Matca a cumpărat două tractoare Fendt şi trei semănători Horsch, iar în august, când a văzut că a obţinut o producţie bună la rapiţă şi un preţ care să-l mulţumească, a demarat construcţia a încă şase celule de siloz, pentru încă zece mii de tone. În total, a plătit 800.000 de euro!

„Am luat două tractoare de putere medie, Fendt 724, pentu a lucra suprafeţele mici. Din acelaşi considerent am optat şi pentru cele trei semănători performante Hosch Express, care sunt purtate şi acoperă o lăţime de 4,2 metri. Pe fâşiile alea înguste nu putem lucra cu semănători tractate, care au lungime mare”, a declarat Gavrilă Tuchiluş, pentu AGROINFO.

În prezent, fermierul gălăţean lucrează împreună cu fiul său aproape 5.000 de hectare şi creşte peste o mie de vaci de lapte din rasa Holstein. Şi-ar extinde suprafeţele, însă este sabotat de speculanţi. „Vin oamenii să ne roage să arendăm de la ei teren, dar suprafeţele sunt mici. Ţăranilor le convine să ia subvenţia şi să nu facă nimic. Pe teritoriul comunei Matca, şi nu numai, sunt persoane fizice, geambaşi, care oferă ţăranilor 400 de kilograme de grâu pe hectar şi în rest, Dumnezeu cu mila. Îşi iau subvenţia şi nu-i mai interesează. Pe când noi, dăm 800 kg de grâu la hectar şi plătim toate taxele şi impozitele către stat”, ne-a mărturisit inginerul agronom.

Tuchilus_b

Vizualizat: 4384 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii