Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIER MARE, INVESTIŢIE de aproape UN MILION de EURO

Publicat: 31 octombrie 2016 - 12:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Om cu iniţiativă şi mereu interesat de noile tehnologii, Gavrilă Tuchiluş a cheltuit o mică avere anul acesta pentru achiziţia de tractoare şi alte echipamente agricole destinate a lucra în mod special suprafeţele mici.

În primăvară, proprietarul şi administratorul societăţii Agrimat Matca a cumpărat două tractoare Fendt şi trei semănători Horsch, iar în august, când a văzut că a obţinut o producţie bună la rapiţă şi un preţ care să-l mulţumească, a demarat construcţia a încă şase celule de siloz, pentru încă zece mii de tone. În total, a plătit 800.000 de euro!

„Am luat două tractoare de putere medie, Fendt 724, pentu a lucra suprafeţele mici. Din acelaşi considerent am optat şi pentru cele trei semănători performante Hosch Express, care sunt purtate şi acoperă o lăţime de 4,2 metri. Pe fâşiile alea înguste nu putem lucra cu semănători tractate, care au lungime mare”, a declarat Gavrilă Tuchiluş, pentu AGROINFO.

În prezent, fermierul gălăţean lucrează împreună cu fiul său aproape 5.000 de hectare şi creşte peste o mie de vaci de lapte din rasa Holstein. Şi-ar extinde suprafeţele, însă este sabotat de speculanţi. „Vin oamenii să ne roage să arendăm de la ei teren, dar suprafeţele sunt mici. Ţăranilor le convine să ia subvenţia şi să nu facă nimic. Pe teritoriul comunei Matca, şi nu numai, sunt persoane fizice, geambaşi, care oferă ţăranilor 400 de kilograme de grâu pe hectar şi în rest, Dumnezeu cu mila. Îşi iau subvenţia şi nu-i mai interesează. Pe când noi, dăm 800 kg de grâu la hectar şi plătim toate taxele şi impozitele către stat”, ne-a mărturisit inginerul agronom.

Tuchilus_b

Vizualizat: 4224 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii