Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

EXCLUDEREA, ca metodă de dialog, ridicată la rang de regulă!

Publicat: 02 februarie 2018 - 12:07
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Scriu aceste rânduri imediat după ce am aflat că liderul LAPAR doreşte să-l excludă din rândul membrilor şi pe Nicolae Sitaru. Aşa cum a mai făcut-o şi cu un alt fost preşedinte şi membru fondator LAPAR, Adrian Rădulescu, dar şi cu mulţi alţii.

Nu o să vorbesc aici de motivele adevărate ale acestei încercări de ridiculizare a ridicolului. Însă, a încerca să excluzi un fermier de talia lui Nicolae Sitaru, din propria sa construcţie, este ca şi cum ţi-ai tăia creanga de sub picioare cu drujba.
Nu vreau să adâncesc acest conflict inutil, cum nu vreau să mai pronunţ numele preşedintelui LAPAR în niciun alt text scris de mine. Vreau însă să spun că fermierii au nevoie de lideri ponderaţi, de oameni care gândesc măcar un minut înainte de a face spume.
Trăim vremuri în care excluderile oamenilor de valoare sunt o regulă! Mai ales a celor care au avut ceva de spus înainte de liderul suprem sau/şi a celor care ar avea ceva de spus pe viitor. Absolut oricine iese din matricea tovarăşească este de neiertat! Aşa se întâmplă şi în politica la nivel înalt, dar şi la nivelul administraţiei. Chiar ieri discutam la Doaga, în Vrancea, cu unul din cei mai apreciaţi fermieri români, Petrică Azoiţei, despre cum se făceau jocurile şi înainte, dar şi după Revoluţie.
Ce este mai grav, dincolo de afectarea sufletului acestor oameni, este modul în care se exclude dialogul şi negocierea. Găsirea unui coridor comun, care să ducă la atingerea ţintei, aceasta este partea grea a oricărei adunări, dar care poate aduce progresul adevărat. Niciodată un om nu poate fi buricul pământului, iar pretenţia aceasta este cel mai dăunător obicei pământean. Gonflarea egoului şi risipirea în detalii ofuscoide nu va duce decât la războaie fratricide, cu pagube de nemăsurat.

Sitaru_Perrein_Baciu_b                          de la stanga la dreapta: NICOLAE SITARU - ARNAUD PERREIN - LAURENTIU BACIU


Excluderea oamenilor care atrag atenţia, atunci când apar deviaţii absurde, vizavi de realitate, nu va rezolva ecuaţia prezentului şi nici pe cea a viitorului. În schimb aceste schisme absurde vor crea o prăpastie între cei care trăgeau la aceeaşi căruţă unde, e unanim recunoscut, întotdeauna vor fi trăgători şi de cea, dar şi de hăis. Rolul unui lider este să-i ţină pe drumul drept fără a înghenunchea pe nimeni! Iar Nicolae Sitaru este un astfel de om, un om al dialogului şi al respectului faţă de toată lumea. Cum este şi prietenul său, Arnaud Perrein. Doi fermieri cu mult bun simţ şi atitudine de lider.
Cât priveşte comitetul director LAPAR din 8 februarie, mă rog să le dea Dumnezeu calea cea bună şi să auzim că, măcar în ultimul ceas, mintea a învins pornirile de gibon ale egoului!

Mai jos fotocopia după documentul trimis de Nicolae Sitaru redacţiei şi mesajul fermierului:

NICOLAE SITARU: "Mulţumesc Preşedintelui LAPAR pentru modul în care a înţeles să acţioneze la o critică legitimă venită de la un membru fondator al LAPAR şi a felului în care ameninţă cu excluderea mea din LAPAR pentru aceasta. Menţionez că în luna decembrie 2017, acelaşi Preşedinte LAPAR mă premia pentru implicarea mea în activitatea Ligii, iar acum propune excluderea.
Vă transmit ataşat, invitaţia la excluderea mea din LAPAR".

Scrisoarea LAPAR catre Nicolae Sitaru_b

AGROINFO nu-și asumă nicio responsabilitate pentru afirmațiile liderilor acestor organizații din agricultură. Responsabilitatea afirmațiilor le aparține acestor lideri, fermieri. Nu reprezintă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 1832 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Eusebiu
|
02. 03, 2018. Saturday 07:35
Stii ce mă surprinde cel mai mult? Că atunci cand fondezi mai multe organizatii si iti iei imediat jucariile si pleci dintr-una când membrii ei nu te mai apeleaza cu "Majestate" - te deranjează că esti numit "c...rvă" ??? Cam asta este acest domn Sitaru azi! Ne aducem aminte de schemele lui Ion Iliescu...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Câteva dintre noutăţile Lemken la Agritechnica 2017 prezentate de către Franz Jakoby – reprezentantul companiei în România: semănătoarea de precizie Azurit 9, plugul Diamant 11 şi aplicaţia dezvoltată împreună cu AppsforAgri.

Semănătoarea Azurit 9 dispune seminţele de porumb pe două rânduri, în format „DeltaRow” - în triunghi. Astfel, fiecare plantă are cu 70% mai mult spaţiu pentru nutriţie, ceea ce conduce la o mai bună acoperire a solului şi o rezistenţă mai bună la secetă a plantelor. Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă de 600 litri şi buncăr pentru microfertilizare. Pentru fertilizarea clasică se poate ataşa buncărul unei semănători de păioase. Azurit 9 este disponibilă în 4, 6 şi 8 rânduri şi distanţa dintre rânduri de 50-75 cm.

Plugul Diamant 11 cu sistem „on land” – permite arătura cu tractoare cu lăţime mare (până la 4 metri lăţime) în brazdă şi în afara brazdei. Reglarea se face prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar la punctul de pivotare al plugului.

În colaborare cu AppsforAgri (Olanda), Lemken a dezvoltat o staţie meteo care se plasează în câmp şi printr-o aplicaţie disponibilă pe smartphone aceasta transmite o serie de parametrii (temperatură, umitidate, etc.) care ajută la optimizarea cheltuielilor în culturile de păioase.

Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017

Bancul zilei

Plăcinte

Plăcinte
Mitică vine acasă foarte târziu şi uşor ameţit. Detalii