Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUDEREA, ca metodă de dialog, ridicată la rang de regulă!

Publicat: 02 februarie 2018 - 12:07
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Scriu aceste rânduri imediat după ce am aflat că liderul LAPAR doreşte să-l excludă din rândul membrilor şi pe Nicolae Sitaru. Aşa cum a mai făcut-o şi cu un alt fost preşedinte şi membru fondator LAPAR, Adrian Rădulescu, dar şi cu mulţi alţii.

Nu o să vorbesc aici de motivele adevărate ale acestei încercări de ridiculizare a ridicolului. Însă, a încerca să excluzi un fermier de talia lui Nicolae Sitaru, din propria sa construcţie, este ca şi cum ţi-ai tăia creanga de sub picioare cu drujba.
Nu vreau să adâncesc acest conflict inutil, cum nu vreau să mai pronunţ numele preşedintelui LAPAR în niciun alt text scris de mine. Vreau însă să spun că fermierii au nevoie de lideri ponderaţi, de oameni care gândesc măcar un minut înainte de a face spume.
Trăim vremuri în care excluderile oamenilor de valoare sunt o regulă! Mai ales a celor care au avut ceva de spus înainte de liderul suprem sau/şi a celor care ar avea ceva de spus pe viitor. Absolut oricine iese din matricea tovarăşească este de neiertat! Aşa se întâmplă şi în politica la nivel înalt, dar şi la nivelul administraţiei. Chiar ieri discutam la Doaga, în Vrancea, cu unul din cei mai apreciaţi fermieri români, Petrică Azoiţei, despre cum se făceau jocurile şi înainte, dar şi după Revoluţie.
Ce este mai grav, dincolo de afectarea sufletului acestor oameni, este modul în care se exclude dialogul şi negocierea. Găsirea unui coridor comun, care să ducă la atingerea ţintei, aceasta este partea grea a oricărei adunări, dar care poate aduce progresul adevărat. Niciodată un om nu poate fi buricul pământului, iar pretenţia aceasta este cel mai dăunător obicei pământean. Gonflarea egoului şi risipirea în detalii ofuscoide nu va duce decât la războaie fratricide, cu pagube de nemăsurat.

Sitaru_Perrein_Baciu_b                          de la stanga la dreapta: NICOLAE SITARU - ARNAUD PERREIN - LAURENTIU BACIU


Excluderea oamenilor care atrag atenţia, atunci când apar deviaţii absurde, vizavi de realitate, nu va rezolva ecuaţia prezentului şi nici pe cea a viitorului. În schimb aceste schisme absurde vor crea o prăpastie între cei care trăgeau la aceeaşi căruţă unde, e unanim recunoscut, întotdeauna vor fi trăgători şi de cea, dar şi de hăis. Rolul unui lider este să-i ţină pe drumul drept fără a înghenunchea pe nimeni! Iar Nicolae Sitaru este un astfel de om, un om al dialogului şi al respectului faţă de toată lumea. Cum este şi prietenul său, Arnaud Perrein. Doi fermieri cu mult bun simţ şi atitudine de lider.
Cât priveşte comitetul director LAPAR din 8 februarie, mă rog să le dea Dumnezeu calea cea bună şi să auzim că, măcar în ultimul ceas, mintea a învins pornirile de gibon ale egoului!

Mai jos fotocopia după documentul trimis de Nicolae Sitaru redacţiei şi mesajul fermierului:

NICOLAE SITARU: "Mulţumesc Preşedintelui LAPAR pentru modul în care a înţeles să acţioneze la o critică legitimă venită de la un membru fondator al LAPAR şi a felului în care ameninţă cu excluderea mea din LAPAR pentru aceasta. Menţionez că în luna decembrie 2017, acelaşi Preşedinte LAPAR mă premia pentru implicarea mea în activitatea Ligii, iar acum propune excluderea.
Vă transmit ataşat, invitaţia la excluderea mea din LAPAR".

Scrisoarea LAPAR catre Nicolae Sitaru_b

AGROINFO nu-și asumă nicio responsabilitate pentru afirmațiile liderilor acestor organizații din agricultură. Responsabilitatea afirmațiilor le aparține acestor lideri, fermieri. Nu reprezintă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 2240 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SCANDAL ÎNTRE MARII FERMIERI!

SCANDAL ÎNTRE MARII FERMIERI!

VOCEA FERMIERILOR FURIOȘI! Acuze, vorbe grele, schimb de replici dure între fermierii mari, membri în cea mai mare organizație a agricultorilor din România, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Totul a pornit de la o postare pe Facebook, publicată pe pagina LAPAR, în care este atacat fermierul român de origine franceză Arnaud Perrein, președintele Asociației Producătorilor de Porumb.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Eusebiu
|
02. 03, 2018. Saturday 07:35
Stii ce mă surprinde cel mai mult? Că atunci cand fondezi mai multe organizatii si iti iei imediat jucariile si pleci dintr-una când membrii ei nu te mai apeleaza cu "Majestate" - te deranjează că esti numit "c...rvă" ??? Cam asta este acest domn Sitaru azi! Ne aducem aminte de schemele lui Ion Iliescu...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii