Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Emil Dumitru (PRO AGRO), despre situaţia de la APIA: SĂ NU CUMVA SĂ STRICĂM CEVA CARE MERGE BINE!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 15:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A TREIA ZI DE PROTESTE LA APIA! Câteva mii de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din centrele locale şi judeţene au protestat şi luni, 20 noiembrie 2017, faţă de reducerea salariilor, începând cu 1 ianuarie 2018. AGROINFO a întrebat câţiva reprezentanţi ai fermierilor, cei care sunt direct afectaţi de activitatea APIA, ce cred despre situaţia din aceste zile de la Agenţia de Plăţi.

emil-dumitru-proagro_bEMIL DUMITRU, preşedinte Federaţia PRO AGRO: Şi din punct de vedere al fermierului Emil Dumitru, şi din punct de vedere al preşedintelui Pro Agro, cred că singura agenţie din România care a dovedit că poate face perfomanţă este APIA. Adică, este singura agenţie care are absorbţie peste 98% pe plăţi directe, oamenii şi-au făcut foarte bine treaba şi au avut luni întregi în care au lucrat şi sâmbetele şi dumnicile şi nu mi se pare în regulă să piardă vreun leu la salariu, pentru că milităm întotdeauna să fie plătiţi funcţionarii pe criterii de performanţă şi cred că oamenii de la APIA au dovedit cu prisosinţă că pot să facă faţă şi să fie profesionişti.

Nu e în regulă ca nişte oameni care şi-au făcut treaba şi au dovedit că pot să crească gradul de absorbţie a fondurilor europene să fie vitregiţi.

APIA este cea mai bună agenţie plătitoare din România, pe toate fondurile structurale şi trebuie să nu cumva să stricăm ceva care merge bine, doar pentru că legea nu a prevăzut şi aspecte de ordin tehnic pe ce înseamnă revoluţia fiscal-bugetară şi funcţionari performanţi să fie penalizaţi doar pentru că este o lege care nu a prevăzut şi excepţii.

Oamenii au declanşat un conflict de muncă în baza drepturilor legale pe care le au ca salariaţi. Cred că fermierii vor înţelege că, până la urmă, şi un funcţionar al APIA are credite, rate de plătit, chirii, întreţineri şi cred că înţeleg situaţia. Sper că Guvernul României, domnul ministru al Agriculturii şi Ministerul de Finanţe vor găsi o soluţie de compromis prin care funcţionarilor de la APIA să nu le fie afectat pachetul salarial în vreun fel.

Cei care fac strategia fiscal bugetară pentru următorul an fiscal s-au gândit în vreun fel, dar trebuie să ne gândim şi că dacă deficitul bugetar este sub trei la sută este şi pentru că în România au ajuns foarte multe fonduri europene, în special pe agricultură şi în special pe plăţi directe.

ŞEFUL APIA: COLEGII ŞI-AU FĂCUT DATORIA!

Vezi ce a declarat, pentru AGROINFO, directorul general al APIA, Adrian Pintea, despre activitatea angajaţilor Agenţiei de Plăţi din ultimele zile, în care aceştia au protestat: EXCLUSIV. Şeful APIA despre AVANSUL din SUBVENŢIA pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

Luni, 20 noiembrie 2017, a fost a treia zi de proteste pentru angajaţii APIA din ţară. O bună parte din aceştia şi-au declarat intenţia de a continua protestele până la satisfacerea integrală a revendicărilor. Detalii AICI: NU vrem salarii „nesimţite”, vrem doar să fim plătiţi corect!

Angajaţii APIA se pregătesc să picheteze sediul Ministerului Agriculturii miercuri, 22 noiembrie 2017, între orele 11.00 şi 14.00.

Vizualizat: 10972 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Titan Machinery la Agromalim 2019

Bancul zilei

Fericire

Fericire
Soţia se adresează cu indignare soţului: Detalii