Adama
Vinasa Rompak

Vocea Fermierului: Fondul mutual pentru agricultură ar putea fi un fiasco

Publicat: 04 iulie 2013 - 10:01
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cititorii agroinfo.ro ne-au scris părerile lor cu privire la înfiinţarea Fondului mutual pentru agricultură, pornind de la prevederile proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind acreditarea fondului mutual şi acordarea de despăgubiri în sectorul agricol.

“Membrii care nu aderă la fondul mutual până la data de 1 martie 2014 primesc maxim 20% din formele de sprijin susţinute din bugetul naţional”,prevede o variantă modificată a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind acreditarea fondului mutual şi acordarea de despăgubiri în sectorul agricol, publicată de Ministerul Agriculturii în 12 iunie 2013.
Potrivit actului normativ, vor fi exceptaţi de la această prevedere „fermierii care încep să desfăşoare o activitate agricolă în sensul definiţiei de la lit. (l), alin. (1) al art. 2 din Regulamentul nr. 1120/2009”, şi anume „persoanele fizice sau juridice ce nu au desfășurat nici o activitate agricolă în nume propriu și pe risc propriu sau care nu au exercitat control asupra unei persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă, în cei cinci ani precedenţi începutului unei noi activităţi agricole”.
Criteriul de eligibilitate se aplică începând cu anul de cerere 2014, iar data limită pentru afilierea la fondul mutual pentru anul viitor este 1 martie 2014.

Ce spun fermierii?
“Asta cu “fondul lui peşte” este total aiurea. Oricum băncile sau instituţiile care vor fi alese vor cere garanţii ş.a.m.d. Bănuiesc că din nou avem de a face cu aceeaşi tâmpenie ca şi în cazul Fondului de Garantare a Creditului Rural. Sesiunea e deschisă, întrebarea mea este unde sunt fondurile acestea. Praf în ochi, ca de obicei. Umila mea părere este că măsura aceasta este un FIASCO marca Daniel Constantin. Fără supărare!”, scrie Celia Popa.

“Dacă este obligatoriu, înseamnă că este o hoţie, prin care guvernanţii vor să fure subvenţia acordată micilor proprietari şi fermieri şi să dirijeze aceste sume numai către marea mafie funciară din România”, scrie Tănase Scatiu, la Vocea Fermierului.

Ai nevoie de lămuriri legate de plata subvenţiilor, soluţii de finanţare, costuri şi beneficii? Ai reuşit să obţii recolte bogate sau dimpotrivă, ai înregistrat pierderi mari? Deţii o fermă profitabilă sau eşti abia la început de drum? Scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!
Da Click pe link-ul de mai jos şi scrie-ne povestea, problema sau opinia ta!

http://agroinfo.ro/vocea-fermierului/economic/vocea-fermierului-fondul-mutual-ar-putea-fi-un-fiasco#comment

Precizare: Menţionăm că aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului agroinfo.ro

Vizualizat: 2977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
ing.Traian Ghinoiu
|
07. 05, 2013. Friday 17:41

Doua mari greseli are ministrul Constantin pana acum: protocolul incheiat cu biserica(ortodoxa ?)si insistenta pentru infiintarea acestui asa zis fond ! Cine mai stie pentru cine aduna acesti bani ! Cred ca e si contributia expertului Botanoiu ! Ce iesise real (camerele agricole) nu a dorit sa le promoveze desi se muncise enorm !

3.
paula
|
07. 05, 2013. Friday 12:08
Comentariu editorial

Buna ziua,

Din păcate, la această dată, nu avem informaţiile solicitate de dumneavoastră.
Vă mulţumim însă pentru interesul manifestat şi pentru deschiderea dumneavoastră!

Cu stimă,
echipa Agroinfo

2.
Andrei R
|
07. 05, 2013. Friday 12:03

Sunt perfect de accord cu cele spuse de doamna Popa. Din experientele anterioare avute pe programul FEADR pot sa confirm ca are dreptate. Masura aceasta este praf in ochi deoarece nu este sustinuta de actiuni concrete in sprijinul agricultorilor. As dori sa va intreb pe dvs. cei de la Agroinfo daca ne puteti spune statistic CATI fermieri au fost sustinuti prin Fondul de Garantare a Creditului Rural sau fie si prin Programul Fermierul.

1.
ion
|
07. 05, 2013. Friday 10:40

Acest fond nu este decit o hotie, oricum fermieri asigurau culturile si pina acum ,cel putin sa nu fie obligatoriu si pe urma o mai vedea [taxe peste taxe] noi muncim si ei iau profitul,sa vina sa stea cu noi in soare sa vada cum este si pe urma sa mai vrea bani

Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii