Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă

Cultivarea în sistem "minimum-tillage" pare a fi soluţia aleasă de Terracult SRL. Un prim pas a fost făcut anul trecut prin achiziţia semănătorii Amazone Condor cu care în toamnă s-a semănat direct rapiţă şi grâu, iar în primăvară soia. În primăvară, semănătoarea Condor a fost folosită într-o prima etapă pentru fertilizarea de bază cu DAP. Îngrășămintele au fost încorporate la o adâncime de 10 cm, după care s-a revenit cu semănatul soiei la o adâncime de 4 cm şi la 75 cm distanţa între rânduri (pentru a putea face praşila mecanică). "Am făcut două treceri, ca să încorporăm îngrășămintele la adâncime diferită față de sămânță; în acest fel, după germinare şi odată cu dezvoltarea rădăcinilor, plantele au disponibilă o rezervă de îngrăşăminte, într-o fază critică de vegetaţie", ne-a explicat Pavel Ballai.

Afișat
27 iunie 2022
Vizualizat
1952
Comentat
0

Comentariu videoNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Anunturi agricole

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii