Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

„Ziua Câmpului” Almos. Pledoarie pentru o AGRICULTURĂ PERFORMANTĂ

Publicat: 02 mai 2018 - 21:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Joi 24 mai 2108, începând cu orele 10,00, Grupul de firme Almos va organiza la Dulceşti, pe DN 15 D Roman - Piatra Neamţ, o nouă ediţie a „Zilei Câmpului”, manifestare devenită tradiţională care a debutat în urmă cu un deceniu.  

Şi de această dată, partener oficial este compania ADAMA Agricultural Solutions, unul dintre cei mai importanţi comercianţi locali cu produse pentru protecţia plantelor, controlul buruienilor, bolilor şi dăunătorilor.
La reuşita evenimentului nemţean au ţinut să participe unii din cei mai semnificativi jucători de pe piaţa de profil, - cea a inputurilor pentru agricultură (seminţe, îngrăşăminte pesticide) -, precum: Nufarm, Chemark Rom, Aectra, Innvigo, Arysta, CICh România, DuPont Pioneer, Euralis, Monsanto, Agrana, Ciproma Sem, FMS, RAGT Seminţe, Groupama Asigurări.  
Ca şi în anii anterioare, sunt aşteptaţi să vină numeroşi fermieri, specialişti, oficiali ai Ministerului Agriculturii, ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai presei.
 
Alexu Molodoi: „Ne-am concentrat pe culturile fixatoare de azot!”
 „La această ediţie jubiliară a „Zilei Câmpului” Almos avem să le arătăm invitaţilor şi tuturor participanţilor o vitrină de culturi! Am semănat din toamnă loturi demonstrative de rapiţă şi cereale păioase pe care am aplicate diferite scheme de tratament şi de nutriţia plantelor de la diferite companii care oferă inputuri pe piaţa românească.
De asemenea, ne-am concentrat pe culturile fixatoare de azot. În această primăvară am semănat: mazăre, soia, lupin bob, câte un hectar din fiecare. Jumătate din suprafaţă o vom erbicida, jumătate nu, aşa cum prevede Ordinul 619/2005 modificat al Ministrului MADR, care interzice folosirea programelor de protecţie chimică la culturile fixatoare de azot, culturi înscrise în ZIE - zona de interes ecologic. Concluziile vor fi trase după vizitarea câmpurilor demo”, ne-a declarat inginerul Alexu Molodoi, directorul tehnic al Grupului Almos.

Ziua Campului Almos 2018_b

„Ziua Câmpului” Almos: tehnologii pentru o agricultură performantă
Ca şi în ediţiile anterioare, programul va cuprinde prezentarea loturilor demonstrative de rapiţă, cereale păioase, muştar, phacelia, lupin, mazăre, soia, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, porumb; detalierea tehnologiilor şi soluţiilor tehnologice aplicate pentru protecţia plantelor; expunerea programelor şi a schemelor de fertilizare utilizate, dar şi demonstraţii cu utilaje agricole performante.
Aşa cum şi-au propus organizatorii, cea de-a X-a ediţie a „Zilei Câmpului” Almos de la Dulceşti trebuie să se concretizeze într-un util schimb de experienţă între fermieri cu privire la agrotehnica modernă aplicată de Grupul Almos, la ultimele tehnologii şi produse lansate în ultima vreme în domeniu menite să asigure producătorilor agricoli soluţii moderne pentru o agricultură performantă.

Vizualizat: 3016 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

„Ziua câmpului” Almos, la a IX-a ediţie

„Ziua câmpului” Almos, la a IX-a ediţie

„Ziua câmpului” Almos, eveniment de anvergură, organizat în colaborare cu Adama şi CICh Năvodari, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, nu a putut să se desfăşoare în câmp din cauza vremii nefavorabile.  

Ziua Câmpului Almos, ediţia a IX-a

Ziua Câmpului Almos, ediţia a IX-a

Cea de-a IX-a ediţie a evenimentului Ziua Câmpului Almos se apropie!

Ziua Câmpului Almos, tehnică agricolă pentru toate buzunarele

Ziua Câmpului Almos, tehnică agricolă pentru toate buzunarele

Pe platforma expoziţională de la Dulceşti, judeţul Neamţ, peste patru sute de fermieri, specialişti din agricultură, alături de reprezentanţi ai instituţiilor judeţene de profil şi ai marilor furnizori de inputuri pentru agricultură, au participat la ediţia a patra a “Zilei Câmpului Almos România”, desfăşurată în data de 19 iunie 2014.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii