„Ziua câmpului” Almos, eveniment de anvergură, organizat în colaborare cu Adama şi CICh Năvodari, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, nu a putut să se desfăşoare în câmp din cauza vremii nefavorabile.
Aşa că programul stabilit iniţial a fost dat peste cap, prezentarea loturilor demonstrative de rapiţă, muştar, phacelia, lupin, mazăre, soia, sfeclă de zahăr, floarea soarelui, porumb, dar şi demonstraţiile cu utilaje agricole nemaiavând loc în câmp.
În aceste condiţii, organizatorii au fost nevoiţi să transforme evenimentul de câmp într-unul de sală, la Secuienii Noi, într-un spaţiu ce a fost amenajat special pentru această zi de sărbătoare pentru Grupul Almos România.
La “Ziua câmpului”, tot ce este necesar pentru o agricultură performantă
“Sărbătorim a IX-a ediţie a «Zilei câmpului» într-un alt loc, în hala de cereale de aici, din Secuienii Noi. Îmi pare rău că nu suntem în câmp, unde trebuia să aibă loc evenimentul, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile am fost nevoiţi să ne reunim la sediul societăţii Almos. Ne pare rău de faptul că nu am putut să organizăm această manifestare la Dulceşti, acolo unde, începând din toamna anului 2016 şi până astăzi, am muncit cu toţi reprezentanţii firmelor care sunt prezente la această manifestare. Avem alături de noi pe administratorul societăţii Almos, Alfons Mosel, care a venit special din Germania pentru «Ziua câmpului». De asemenea, avem toate firmele care au contribuit la buna deşfăşurare a acestui eveniment şi oficialităţi din judeţul Neamţ. Alături de noi este şi Ulrich Fischer, reprezentantul Agrana, care, de asemenea, a venit special pentru această sărbătoare, pentru noi, pentru fermieri. Punem la dispoziţia agricultorilor tot ceea ce au nevoie astfel încât atunci când au probleme sau când vor o informaţie sau un sfat, să le putem fi de folos. Am adus astăzi la «Ziua câmpului» absolut tot ceea ce este necesar pentru a face agricultură performantă: seminţe, îngrăşăminte, pesticide, tot ce este nevoie pentru a ne uşura munca de zi cu zi”, a rostit Alexu Molodoi, directorul Almos, în deschiderea evenimentului din judeţul Neamţ.
În cadrul “Zilei câmpului” de la Almos, companii de prestigiu s-au întrecut în a arăta tot ce este nou în domeniu, prin proiecţii video şi prin prezentări, începând cu genetica cea mai performantă, cu programele de fertilizare, soluţiile eficiente de protecţe fitosanitară a culturilor agricole şi terminând cu tehnica de mecanizare de ultimă generaţie.
Tehnologie de nutriţie a sfeclei de zahăr
Spre exemplificare, în cadrul evenimentului, compania Chemark Rom a prezentat tehnologia de nutriţie aplicată culturii de sfeclă de zahăr, adusă în exclusivitate în România, din care nu a lipsit Seed Sprint, îngrăşământul starter microgranulat cu acizi humici care se administrează odată cu semănatul.
Organizatorii au ţinut să sublinieze că hala de cereale de la Secuienii Noi, cu o capacitate de depozitare de circa 30.000 t cereale, oferă o ocazie excelentă pentru comerţ, depozitare şi pentru training, ştiind faptul că Grupul Almos România practică o agricultură performantă. Anul trecut, de aici au fost livrate aproximativ 50.000 t cereale. Scopul declarat este de a se ajunge la un volum de marfă livrată anual de 100.000 t.
Sursa şi foto: Chemark Rom