Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni, se deschide joi, 29 septembrie, ora 14, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Mustăria va fi realizată de reprezentanţii podgoriilor din zona Vrancei, care vor face must de struguri chiar în faţa doritorilor. Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.
Alături de această băutură de toamnă, mult aşteptată, restaurantul Cârciuma din Bătrâni pregăteşte vizitatorilor un festin culinar: la ceaun se vor prepara, la foc mic, tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă; se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar vor sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc. Toate acestea se potrivesc cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt.
Mustăria va fi deschisă, între orele 11,00 – 21,00, pe termen nelimitat, în funcţie de disponibilitatea strugurilor, la Cârciuma din Bătrâni.