KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Vrancea: Mustărie Tradițională la Cârciuma din Bătrâni

Publicat: 29 septembrie 2011 - 14:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni, se deschide joi, 29 septembrie, ora 14, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. 

Mustăria va fi realizată de reprezentanţii podgoriilor din zona Vrancei, care vor face must de struguri chiar în faţa doritorilor. Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.

Alături de această băutură de toamnă, mult aşteptată, restaurantul Cârciuma din Bătrâni pregăteşte vizitatorilor un festin culinar: la ceaun se vor prepara, la foc mic, tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă; se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar vor sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc. Toate acestea se potrivesc cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt.

Mustăria va fi deschisă, între orele 11,00 – 21,00,  pe termen nelimitat, în funcţie de disponibilitatea strugurilor, la Cârciuma din Bătrâni.

Vizualizat: 2021 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vâlcea: Producţie de struguri de 6 - 6,5 tone/ha

Vâlcea: Producţie de struguri de 6 - 6,5 tone/ha

Producţia de struguri de vin realizată în judeţul Vâlcea se situează între 6 şi 6,5 tone la hectar, a declarat, directorul Direcţiei Agricole, Florin Bădele.

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

În această toamnă, viticultorii buzoieni au obţinut o producţie de struguri de circa 6.000 de kilograme la hectar, cu aproape 20 la sută mai puţin decât în anul precedent.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii