Adama
Vinasa Rompak

Vrancea: Mustărie Tradițională la Cârciuma din Bătrâni

Publicat: 29 septembrie 2011 - 14:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni, se deschide joi, 29 septembrie, ora 14, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. 

Mustăria va fi realizată de reprezentanţii podgoriilor din zona Vrancei, care vor face must de struguri chiar în faţa doritorilor. Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.

Alături de această băutură de toamnă, mult aşteptată, restaurantul Cârciuma din Bătrâni pregăteşte vizitatorilor un festin culinar: la ceaun se vor prepara, la foc mic, tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă; se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar vor sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc. Toate acestea se potrivesc cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt.

Mustăria va fi deschisă, între orele 11,00 – 21,00,  pe termen nelimitat, în funcţie de disponibilitatea strugurilor, la Cârciuma din Bătrâni.

Vizualizat: 2506 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vâlcea: Producţie de struguri de 6 - 6,5 tone/ha

Vâlcea: Producţie de struguri de 6 - 6,5 tone/ha

Producţia de struguri de vin realizată în judeţul Vâlcea se situează între 6 şi 6,5 tone la hectar, a declarat, directorul Direcţiei Agricole, Florin Bădele.

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

În această toamnă, viticultorii buzoieni au obţinut o producţie de struguri de circa 6.000 de kilograme la hectar, cu aproape 20 la sută mai puţin decât în anul precedent.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii