PROVINO a adus în inima Transilvaniei peste 300 de soiuri de vin şi a antrenat publicul, atât specialişti cât şi simpli vizitatori, într-un maraton de evenimente dedicate vinului, la care au participat peste 5.000 de persoane.
Complexitatea evenimentelor PROVINO şi prezenţa festivalului în spaţiul public clujean în scopul promovării vinurilor înscrise în festival au impus un nou standard evenimentelor de profil.
Evenimentele inedite organizate în cadrul Festivalului PROVINO au atras publicul vizitator şi expozanţii prin unicitate şi calitate. „Festivalul PROVINO a fost o reuşită având în vedere că nu a mai fost organizat din 2005 un eveniment dedicat industriei vinului. Evenimentul Black & Wine Party a fost un succes. Au participat tineri interesaţi să înveţe, dornici să asculte povestea vinului, să acumuleze informaţii. Considerăm că Provino Black & Wine Party a fost reuşita festivalului PROVINO! Am avut plăcerea să întâlnim oameni iubitori de vin, iubitori ai vinurilor noastre, care sâmbătă au vizitat toate standurile şi la final s-au întors tot la noi”, a declarat Luminiţa Tzakis, Directorul Naţional de Vânzări al Cramei Oprişor.
„La noi la stand au venit cunoscători, pe care i-am putut impresiona doar cu sortimente noi: Chardonnay 2010 premiat la Bruxelles, Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra. Petrecerea de sâmbătă a fost ceva superb şi ne bucurăm că am reuşit să oferim fiecărui participant vinul pe care şi l-a dorit”, a precizat şi Cristian Fuga, Directorul de Marketing al companiei Jidvei.
Vinurile au fost sărbătorite în cadrul Festivalului PROVINO atât cu ocazia celor zece sesiuni de degustări colective, cât şi la Serile exclusiviste Art, Wine & Gastronomy.
Prima ediţie a Festivalului organizată în Cluj-Napoca s-a bucurat şi de sprijinul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România şi al Organizaţiei Somelierilor din România. Unul dintre evenimentele care au confirmat amploarea Festivalului a fost Concursul Naţional de Somelieri, Etapa Transilvania. În urma unei jurizări exigente şi imparţiale, râvnitul loc I i-a revenit somelierului Septimiu Crişan câştigători fiind desemnaţi şi Bogdan Todor – locul II şi Răzvan Demian – locul III.
Festivalul PROVINO - Vin. Artă. Gastronomie a fost organizat de compania ABplus Events în colaborare cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România şi Organizaţia Somelierilor din România si cu sustinerea Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.