FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Vrancea: O delegaţie chineză, interesată de vinurile lui Ceauşescu

Publicat: 10 octombrie 2011 - 09:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
La Crama Beciul Domnesc, oaspeţii au vorbit… chinezeşte!

Un grup de investitori chinezi a sosit, zilele trecute, în judeţul Vrancea pentru a achiziţiona vinuri vechi, de… colecţie. Este vorba de băuturi  scumpe, ale căror valoare poate depăşi câteva zeci de mii de euro, cum este cazul vinurilor franceze foarte rare.

Delegaţia chineză a vizitat mai multe crame din podgoriile vrâncene. Printre vinurile care ar putea fi achiziţionate de chinezi se află şi peste 4.000 de sticle din Podgoria Coteşti, anul 1982, ultimele dintr-un lot de zece mii de sticle de protocol, “conservate” pentru fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

La Coteşti, vinurile Sauvignon şi Fetească îl mai aşteaptă încă pe… Ceauşescu
Investitorii chinezi au fost interesaţi să cumpere nu mai puţin de 15 mii de sticle cu vin vechi. În cadrul vizitei le-a fost prezentată… “perla coroanei” - o colecţie de vinuri din Coteşti.  „Sunt peste 4 mii de sticle din Podgoria Coteşti. Este un vin produs în 1979, dar îmbuteliat în 1982. Noi am preluat aceste sticle în contul unei datorii. Avem un Sauvignon Blanc, dar şi Riesling, Fetească Regală. Iniţial am vrut să vindem peste zece ani, dar ne-am hotărât să le vindem acum. Sunt ultimele sticle dintr-un lot păstrat pentru Nicolae Ceauşescu“, a precizat Eugen Rusu, om de afaceri, unul dintre proprietarii acestei comori.

Vizitând crama Beciul Domnesc, oaspeţii au vorbit… chinezeşte!
Oaspeţii s-au lăsat profund impresionaţi de ceea au văzut în Crama Beciul Domnesc de la Odobeşti a Societăţii Vincon Vrancea. Aici, cunoscutul producător vrâncean deţine vinuri din anul 1949. După Revoluţie, vinurile vechi au fost comercializate la preţuri de 7 – 8000 euro. “Beciul este din piatră ponce care permite o păstrare a condiţiilor de umiditate, temperatură, condiiţii excepţionale pentru vinuri la învechire. Pe ele s-a dezvoltat şi un mucegai nobil“, le-a explicat oaspeţilor, George Costache, directorul Vincon Vrancea.

Delegaţia investitorilor din China a sosit în judeţul Vrancea în urma contactelor semnate încă din anul trecut la Festivalul „Bachus 2010“, unde a participat şi ambasadorul Chinei la Bucureşti, Excelenţa Sa Liu Zengwen.

Vizualizat: 2170 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Vincon a luat marile premii la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2011”

Vincon a luat marile premii la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2011”

Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2011” şi-a desemnat câştigătorii. Cele 137 de probe de vinuri depuse, au provenit din podgoriile Vrancea, Alba, Iaşi, Timiş şi altele.

Frâncuşa de Cotnari – primul vin al anului

Frâncuşa de Cotnari – primul vin al anului

Societatea vini-viticolă Cotnari SA din judeţul Iaşi a lansat, vineri seară, în prezenţa autorităţilor locale şi a specialiştilor din domeniu, primul vin al anului - Frâncuşa de Cotnari 2011.

Licitaţiile şi investiţiile în vinuri se vor diminua în 2012

Licitaţiile şi investiţiile în vinuri se vor diminua în 2012

Licitaţiile de vinuri derulate la nivel mondial precum şi investiţiile în vinuri vor încetini anul următor, pe măsură ce criza din zona euro şi încetinirea economiei americane îşi vor face simţite efectele asupra industriei vinului, a apreciat, expertul spaniol Pancho Campo, preşedinte al Academiei de Vin a Spaniei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii