Adama
Agreena
AGRICOVER

Alcovin va furniza, anual, cele mai bune vinuri ale sale către Casa Regală

Publicat: 28 octombrie 2011 - 10:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cele mai bune vinuri ale Societăţii Alcovin, în jur de 40 de sticle, vor fi trimise anual în vinoteca Casei Regale a României, potrivit directorului economic al societăţii Alcovin, Dan Jalea, societate distinsă cu titlul de „Furnizor al Casei Regale”.

„Am pus piatra de temelii pentru vinoteca Casei regale care avea 400-500 de sticle, iar cele mai bune vinuri ale noastre, între 20 şi 40 de sticle, vor fi puse la păstrare în vinotecă. Vinurile Aligote sunt specifice podgoriei noastre”, a spus Dan Jalea.

Potrivit acestuia, primirea distincţiei de furnizor al Casei Regale va fi benefică pentru imaginea societăţii.
„Primirea distincţiei de furnizor al Casei Regale o să ajute la promovarea imaginii societăţii, mai ales că noi am avut o legătură cu Casa regală încă de la 1878 de pe vremea lui Carol I. Deşi, noi însoţim Casa Regală cu vinurile noastre la diverse evenimente de circa 4-5 ani, este pentru prima dată când am obţinut şi brevetul oficial”, a precizat Dan Jalea, citat de Agerpres.

Fonduri UE în valoare de circa 426.000 de euro
Societatea Alcovin din Măcin este şi furnizor de vinuri pentru lanţurile hoteliere Marriott şi Howard Johnson.
Recent, Alcolvin a obţinut o finanţare europeană prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pe măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” , în valoare de circa 426.000 de euro pentru modernizarea centrului de vinificaţie.

sticle-de-vin_b

SC Alcovin este o societate înfiinţată în 2002 cu capital româno-belarus. Societatea deţine o suprafaţă cu viţă de vie de aproximativ 300 de hectare, din care 150 de hectare sunt cu viţă de vie veche, plantată înainte de 1989, iar restul suprafeţei de 150 de hectare a fost plantată prin programele de reconversie, începând cu anul 2009.
Capacitatea cramei este de circa 2.000 de tone, ceea ce reprezintă aproximativ două milioane de sticle pe an.

Vizualizat: 2348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Salonul Naţional de Vinuri al României - Vintest Bucureşti, deschis în perioada 27-30 octombrie 2011

Salonul Naţional de Vinuri al României - Vintest Bucureşti, deschis în perioada 27-30 octombrie 2011

Cele mai bune vinuri aduse de producători noi, dar şi de cei tradiţionali, au fost degustate în cadrul unui eveniment de promovare a Salonului Naţional de Vinuri al României - Vintest Bucureşti, care va avea loc în perioada 27-30 octombrie 2011, la Romaero Băneasa din Bucureşti.

Domeniile Nicoreşti lansează vinul Băbeasca Neagră de Nicoreşti

Domeniile Nicoreşti lansează vinul Băbeasca Neagră de Nicoreşti

Cramele Domeniile Nicoreşti, cu o tradiţie de peste 75 de ani în producerea de vinuri din soiuri pure româneşti lansează miercuri, 26 octombrie, Băbeasca Neagră de Nicoreşti.

Vinurile de aur ale companiei Cotnari, degustate în Parlamentul European

Vinurile de aur ale companiei Cotnari, degustate în Parlamentul European

La invitaţia grupului europarlamentarilor români, compania Cotnari a organizat o prezentare de vinuri la Bruxelles, în Parlamentul European, cu ocazia discutării noii politici agricole comune pentru 2014-2020, potrivit unui comunicat transmis redacţiei Ferma Media Grup.

Tulcea: „Drumul vinului” duce către podgoria Niculiţel

Tulcea: „Drumul vinului” duce către podgoria Niculiţel

Viticultorii de la Niculiţel au obţinut anul acesta vinuri de calitate, autorităţile comunale sperând ca ei să se autorizeze pentru a putea să le vândă, astfel încât proiectul „Drumului vinului” să devină realitate.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii