Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Cum facem conversia la viticultura ecologică?

Publicat: 30 ianuarie 2014 - 14:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De câţiva ani buni, produsele agroalimentare ecologice s-au numărat printre sectoarele de piaţă cu cea mai rapidă creştere pe plan naţional şi internaţional. În aceste tendinţe se înscrie şi producţia viti-vinicolă ecologică.  

Viticultura ecologică are ca scop utilizarea la minimum a inputurilor (materii şi materiale) din afara fermei şi, în acelaşi timp, interzice folosirea oricărei substanţe obţinute prin procese chimice de sinteză.
Inputurile care pot fi folosite în agricultura ecologică se regăsesc în Regulamentul (CE) nr. 889/2008, Anexa 1, din 5 septembrie 2008, privind stabilirea normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice.

Conversia la plantaţia ecologică garantează recolte cu un conţinut minim de reziduuri, protejează sănătatea specialiştilor care fac tratamente fitosanitare, evită poluarea aerului, a apei şi a solului, este sigură pentru sănătatea consumatorilor.

Mai multe detalii privind trecerea la sistemul ecologic şi protecţia culturii puteţi citi în revista Ferma – ianuarie 2014.

Vizualizat: 2847 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!