Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEOCONFERINȚĂ cu șefii APIA! AFLĂ ce ți se PREGĂTEȘTE!

Publicat: 12 mai 2016 - 13:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV! Plata pe înverzire trebuie CALCULATĂ! Modulul ar fi funcțional, dar nu ar fi fost încă stabilit modelul de calcul pentru această schemă de plată complexă ca să se poată autoriza listele de PLATĂ. Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a avut miercuri o videoconferință cu toți șefii APIA din teritoriu! Agroinfo este singura publicație care a aflat ce s-a discutat!

Videoconferința a început miercuri, 11 mai, la ora 15! Șefii din teritoriu au fost instruiți cum să procedeze pentru autorizarea listelor cu fermieri pentru plata pe înverzire sau greening.

Cuantumul acestei plăți este 59,12 euro/ha. Modelul de calcul trebuie stabilit de APIA centrală. Mingea este în terenul șefilor din București! Șefii APIA din toată țara au stat miercuri până seara la ora 21 și au întors în sistemul informatic (Sistemul Integrat de Administrare și Control, IACS) dosarele fermierilor. Dosarele fermierilor care solicită această plată au fost întoarse in batch.

IMPORTANT! Acești fermieri sunt cei care au primit deja subvenția pe suprafață, aproximativ 800.000 de fermieri, spun surse din conducerea APIA centrală. 

Fermierii care nu au primit încă subvenția pe suprafață, cei din eșantioanele de control, cei care au făcut un transfer de exploatație, fermieri care și-au schimbat forma de organizare ar urma să primească subvenția pe suprafață deodată cu plata pe înverzire. Ei sunt cei care ar mai avea de așteptat până săptămâna viitoare, când sistemul o să-i deblocheze și o să-i treacă prin cel de-al doilea control administrativ. Acești fermieri ar urma să primească integral subvenția pe suprafață, inclusiv plata pe înverzire.

În acest moment, se lucrează la APIA centrală la modelul de calcul pentru plata pe înverzire. Modulul plății pe înverzire ar fi devenit funcțional miercuri seara. De calculul plății, pentru fiecare situație în parte, așa cum am precizat mai sus, se va ocupa APIA centrală. Plata pe înverzire are trei reguli obligatorii care trebuie îndeplinite cumulativ. Concret, 5% din terenul arabil trebuie să fie rezervate pentru zona de interes ecologic (ZIE), diversificarea culturilor și menținerea pajiștilor permanente.

Dăm câteva exemple de situații întâlnite în dosarele fermierilor români. Unii dintre agricultori nu au respectat regula cu ZIE, adică nu au minim 5% din teren rezervat pentru ZIE, au respectat diversificarea culturilor și au pășune, alții au respectat ZIE, dar nu au respectat diversificarea culturilor, unii dintre fermieri solicită plata doar pentru pășune, etc.

Presupunem că exploatația este de 1.000 ha și 3,5% este ZIE, plata pe înverzire ar putea fi achitată de APIA doar pentru 800 ha, din pricină că nu s-a respectat procentul necesar de ZIE. Nu este sigur că așa se va calcula această plată! Este doar una dintre posibilități. Reamintim că această plată va fi supusă sancțiunilor doar din anul 2017.

Centrele județene APIA din țară așteaptă, la această oră, să primească de la București tranșele cu dosarele calculate. După ce sosesc aceste tranșe, centrele locale APIA pot să autorizeze la plată liste de fermieri până la suma de 30.000 de euro, iar centrele județene APIA pot autoriza la plată liste cu fermieri până la suma de 500.000 de euro.

Până la ora publicării acestei știri, APIA centrală nu a trimis nicio tranșă calculată în teritoriu!

Florin Faur, șeful APIA, ne-a declarat că, pentru această plată, sunt pregătite 538 de milioane de euro.

E la nivelul plății totale pe care am dat-o noi pe SAPS (schema unică de plată pe suprafață n.r.) în 2007, a precizat, pentru Agroinfo, șeful APIA.

Primele liste pentru autorizarea plății pe înverzire ar putea fi trimise în teritoriu în cursul zilei de joi, 12 mai 2016.

Vizualizat: 7764 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii