Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VIDEO! SE ÎNTÂMPLĂ DUMINICA! DAEA, ȘEDINȚE de LUCRU cu AFIR și DIRECȚIILE AGRICOLE!

Publicat: 10 decembrie 2017 - 13:08
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ZI DE DUMINICĂ, ZI DE LUCRU! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a convocat, duminică, 10 decembrie 2017, în ședință de lucru conducerile Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) și ale Direcțiilor Județene Agricole. Șeful de la Agricultură a transmis live aceste ședințe, pe pagina sa oficială Facebook.

Prima ședință pe care ministrul Petre Daea a avut-o duminică dimineața, la ora 9, la Ministerul Agriculturii, a fost cu directorii AFIR din toată țara și cu conducerea centrală a agenției de plăți. Discuțiile au fost concentrate pe absorbția fondurilor europene. Ministrul agriculturii a cerut fiecărui șef AFIR, din aproape fiecare județ, să-i spună dacă și-a atins targetul, dacă a realizat obiectivele stabilite, dacă a ajuns la suma propusă pentru a fi absorbită din fonduri europene, câte cereri de finanțare au fost onorate. Astfel, fiecare director AFIR a raportat sumele și cu cât va depăși targetul, ținta propusă.

Eu vă rog pe voi să-mi spuneți și ce greutăți întâmpinați, le-a spus ministrul agriculturii directorilor AFIR.

Curtea de Conturi Europeană a făcut un audit în România, verificări legate de procesul de absorbție a banilor europeni din PNDR 2020. Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a expus în ședință rezultatele acestui control.

DG Agri (Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisia Europeană n.r.) a avut câteva concluzii pozitive vizavi de programul nostru. Una dintre chestiunile remarcate a fost legată de faptul că, în urma unui audit desfășurat de Curtea Europeană de Conturi, vizavi de măsura 13 și 19, în mod special, dar au fost și alte elemente luate în calcul pe planul de dezvoltare rurală, a încheiat un raport în care nu are observații.

Neavând observații înseamnă că implementarea a fost făcută în mod corect și aceasta este o notă extrem de pozitivă pentru statul România, pentru agenția de plăți AFIR și în general pentru noi. Prin urmare, acest aspect este un angajament și pentru viitor, pentru că ăsta este comandamentul nostru comun, să aducem bani în țară și să facem să rămână banii în țară. Dacă nu se întâmplă acest lucru, degeaba facem plăți. Prin urmare, o concluzie extrem de pozitivă vizavi de audit, încheiat fără alte concluzii negative, a spus Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Din spusele voastre rezultă un lucru extrem de pozitiv și anume acela că vom face ceea ce ne-am programat. Dar nu oricum se face. Deci, nu oricum, pentru a avea, pe de o parte, sume sigure, pe de altă parte, să nu avem interpretări  de altfel, în alt mod, care pot interveni și să nu vulnerabilizăm nicio structură, indiferent că se află la Iași, la Neamț sau în altă parte, a spus ministrul Daea.

VIDEO AICI CU ȘEDINȚA AFIR!

După terminarea ședinței cu AFIR, a început ședința cu directorii Direcțiilor Agricole Județene din toată țara. Ziua de duminică continuă, in mod firesc, cu o altă ședință de lucru cu directorii Direcțiilor Agricole Județene, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Șeful de la Agricultură le-a spus subalternilor că vor fi noi programe de ajutor de minimis de pus în aplicare și că vor trebui implementate imediat. Mai mult, ministrul agriculturii a subliniat că în programul de ajutor de minimis nu trebuie să rămână nevalorificat niciun fir de lână, nici cel care a rămas pe mărăcine, după ce a trecut oaia pe acolo.

Avem programul de tomate care trebuie să continue și acum dumneavostră trebuie să vedeți care sunt producătorii, oamenii care s-au înscris în acest program și să-i verificăm, să le spunem că trebuie să iasă cât mai devreme, pentru că prevederile actului normativ sunt clare și nu se vor decala, să iasă cât mai repede cu tomatele, să avem pentru consumaori produse, tomate din producția noastră pentru a reduce cât este posibil, și acesta este un obiectiv pe care-l urmărim cu obstinație,să reducem pe cât posibil importul. Ori, treaba aceasta se face discutând cu omul, cu fiecare producător în parte. 

Continuăm programul cu lâna, fiți atenți ce vă spun, vă veți ocupa de luatul întregii cantități de lână. Niciun fir de lână nu mai trebuie să rămână, nici măcar pe mărăcine când trece oaia pe acolo, și ăla trebuie luat pentru că este valoros. Ei, dar treaba aceasta nu se face sporadic. Nu se face azi, mâine și pe urmă luna viitoare. Se face în fiecare zi.

Începem programul cu Bazna și Mangalița (rase de porci cu efective reduse n.r.). Fiți atenți că aici avem de lucru foarte mult. Pentru că trebuie să înscriem în registru cine dorește, nu plecați până nu prezentăm astăzi actul normativ, în așa fel încât, el când apare să fie imediat prezentat și urmărit. Pe de o parte, să vedem cine dorește acest lucru, să vedem unde și ce condiții are pentru că trebuie respectate, trebuie să vedem câți dorește (purcei din rasele Bazna și Mangalița n.r.), câți doresc să crească, de la doi vieri până la zece maxim, dar să vedem exact. Să vedem cine e procesatorul care se înscrie și să preia aceste produse, în momentul în care animalele ajung la greutatea de sacrificare stabilită. Este o greutate de sacrificare care asigură și calitate produsului, dar și un preț bun crescătorilor.

Trebuie să facem centrele de preluare, cu dumneavoastră le facem centrele de depozitare, de sortare, pentru a valorifica întreaga producție care este în România și nu este simplu de făcut acest lucru. Pentru asta v-am rugat și v-am dat ca sarcină și o să vă iau pe fiecare în parte, să-mi spuneți cum stați, să facem cooperative. Nu putem valorifica producția țării dacă nu ne organizăm pe micii producători. Sunt niște facilități când intri în asemenea structuri organizatorice, sunt niște posibilități de conectare. Spuneam și o repet, nu pot să iei o legătură de mărar de pe o uliță și a doua de pe ulița cealaltă și vrei să și aprovizionezi ritmic, constant piața. Nu putem face treaba asta.

 
Avem amenajamentele pastorale, lucrări de o importanță deosebită. Am văzut aici analizele pe care le-ați făcut cu domnul secretar de stat Botănoiu, și nu stăm bine deloc,  să ne înțelegem. Or, aceste lucrări trebuie încheiate în anul următor în așa fel încât să punem în valoare ce avem în țară. Amenajamentele pastorale sunt fundamentale pentru dezvoltarea zootehniei, în mod deosebit în zonele de deal și de munte. Evident, acolo sunt și pășuni și fânețe.

De asemenea, trebuie să fim tot timpul lângă oameni prin consultanță, acolo unde vedem un mugur de interes, și pe care trebuie să-i stimulăm să apară, acolo unde vor să facă o activitate agricolă, să fim lângă ei, să le spunem ce trebuie. Am reușit în acest an să punem toată legislația agricolă la un loc. E o muncă minuțioasă și grea. Oricine se află în situația de a începe o activitate, ea să fie cunoscută, să cunoască legislația și să-i îndrumăm pe oameni, le-a spus ministrul agriculturii șefilor DAJ.

VIDEO AICI ȘEDINȚA CU DIRECTORII DAJ!

 

Vizualizat: 7443 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al  culturii de cereale păioase

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

18 septembrie 2020 - 11:47

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

17 septembrie 2020 - 10:46

Acum trei ani, Franţa şi-a stabilit obiectivul de a interzice complet glifosatul în 2023, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să declare că acest lucru nu este posibil.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Exact
|
12. 10, 2017. Sunday 15:25
Programul cu Bazna și Mangalița, Dl Ministru cred ca ti-ai pierdut mintile , un porc Duroc creste in 3 luni nu in 2 ani ca Mangalita si matale vii cu tehnologia asta invechita de peste 100 de ani !! Numesti asta ajutor de minimis, Ne cumpara danezii si chinezii pe toti !! Vino frate cu bani la producatori actuali care cresc suine, ca sa poata sa se dezvolte , NU cu minciuni deastea PSD-iste.
1.
Adevarul
|
12. 10, 2017. Sunday 15:24
Programul cu Bazna și Mangalița, Dl Ministru cred ca ti-ai pierdut mintile , un porc Duroc creste in 3 luni nu in 2 ani ca Mangalita si matale vii cu tehnologia asta invechita de peste 100 de ani !! Numesti asta ajutor de minimis, Ne cumpara danezii si chinezii pe toti !! Vino frate cu bani la producatori actuali care cresc suine, ca sa poata sa se dezvolte , NU cu minciuni deastea PSD-iste.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii