Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEO! SE ÎNTÂMPLĂ DUMINICA! DAEA, ȘEDINȚE de LUCRU cu AFIR și DIRECȚIILE AGRICOLE!

Publicat: 10 decembrie 2017 - 13:08
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ZI DE DUMINICĂ, ZI DE LUCRU! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a convocat, duminică, 10 decembrie 2017, în ședință de lucru conducerile Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) și ale Direcțiilor Județene Agricole. Șeful de la Agricultură a transmis live aceste ședințe, pe pagina sa oficială Facebook.

Prima ședință pe care ministrul Petre Daea a avut-o duminică dimineața, la ora 9, la Ministerul Agriculturii, a fost cu directorii AFIR din toată țara și cu conducerea centrală a agenției de plăți. Discuțiile au fost concentrate pe absorbția fondurilor europene. Ministrul agriculturii a cerut fiecărui șef AFIR, din aproape fiecare județ, să-i spună dacă și-a atins targetul, dacă a realizat obiectivele stabilite, dacă a ajuns la suma propusă pentru a fi absorbită din fonduri europene, câte cereri de finanțare au fost onorate. Astfel, fiecare director AFIR a raportat sumele și cu cât va depăși targetul, ținta propusă.

Eu vă rog pe voi să-mi spuneți și ce greutăți întâmpinați, le-a spus ministrul agriculturii directorilor AFIR.

Curtea de Conturi Europeană a făcut un audit în România, verificări legate de procesul de absorbție a banilor europeni din PNDR 2020. Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a expus în ședință rezultatele acestui control.

DG Agri (Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisia Europeană n.r.) a avut câteva concluzii pozitive vizavi de programul nostru. Una dintre chestiunile remarcate a fost legată de faptul că, în urma unui audit desfășurat de Curtea Europeană de Conturi, vizavi de măsura 13 și 19, în mod special, dar au fost și alte elemente luate în calcul pe planul de dezvoltare rurală, a încheiat un raport în care nu are observații.

Neavând observații înseamnă că implementarea a fost făcută în mod corect și aceasta este o notă extrem de pozitivă pentru statul România, pentru agenția de plăți AFIR și în general pentru noi. Prin urmare, acest aspect este un angajament și pentru viitor, pentru că ăsta este comandamentul nostru comun, să aducem bani în țară și să facem să rămână banii în țară. Dacă nu se întâmplă acest lucru, degeaba facem plăți. Prin urmare, o concluzie extrem de pozitivă vizavi de audit, încheiat fără alte concluzii negative, a spus Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Din spusele voastre rezultă un lucru extrem de pozitiv și anume acela că vom face ceea ce ne-am programat. Dar nu oricum se face. Deci, nu oricum, pentru a avea, pe de o parte, sume sigure, pe de altă parte, să nu avem interpretări  de altfel, în alt mod, care pot interveni și să nu vulnerabilizăm nicio structură, indiferent că se află la Iași, la Neamț sau în altă parte, a spus ministrul Daea.

VIDEO AICI CU ȘEDINȚA AFIR!

După terminarea ședinței cu AFIR, a început ședința cu directorii Direcțiilor Agricole Județene din toată țara. Ziua de duminică continuă, in mod firesc, cu o altă ședință de lucru cu directorii Direcțiilor Agricole Județene, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Șeful de la Agricultură le-a spus subalternilor că vor fi noi programe de ajutor de minimis de pus în aplicare și că vor trebui implementate imediat. Mai mult, ministrul agriculturii a subliniat că în programul de ajutor de minimis nu trebuie să rămână nevalorificat niciun fir de lână, nici cel care a rămas pe mărăcine, după ce a trecut oaia pe acolo.

Avem programul de tomate care trebuie să continue și acum dumneavostră trebuie să vedeți care sunt producătorii, oamenii care s-au înscris în acest program și să-i verificăm, să le spunem că trebuie să iasă cât mai devreme, pentru că prevederile actului normativ sunt clare și nu se vor decala, să iasă cât mai repede cu tomatele, să avem pentru consumaori produse, tomate din producția noastră pentru a reduce cât este posibil, și acesta este un obiectiv pe care-l urmărim cu obstinație,să reducem pe cât posibil importul. Ori, treaba aceasta se face discutând cu omul, cu fiecare producător în parte. 

Continuăm programul cu lâna, fiți atenți ce vă spun, vă veți ocupa de luatul întregii cantități de lână. Niciun fir de lână nu mai trebuie să rămână, nici măcar pe mărăcine când trece oaia pe acolo, și ăla trebuie luat pentru că este valoros. Ei, dar treaba aceasta nu se face sporadic. Nu se face azi, mâine și pe urmă luna viitoare. Se face în fiecare zi.

Începem programul cu Bazna și Mangalița (rase de porci cu efective reduse n.r.). Fiți atenți că aici avem de lucru foarte mult. Pentru că trebuie să înscriem în registru cine dorește, nu plecați până nu prezentăm astăzi actul normativ, în așa fel încât, el când apare să fie imediat prezentat și urmărit. Pe de o parte, să vedem cine dorește acest lucru, să vedem unde și ce condiții are pentru că trebuie respectate, trebuie să vedem câți dorește (purcei din rasele Bazna și Mangalița n.r.), câți doresc să crească, de la doi vieri până la zece maxim, dar să vedem exact. Să vedem cine e procesatorul care se înscrie și să preia aceste produse, în momentul în care animalele ajung la greutatea de sacrificare stabilită. Este o greutate de sacrificare care asigură și calitate produsului, dar și un preț bun crescătorilor.

Trebuie să facem centrele de preluare, cu dumneavoastră le facem centrele de depozitare, de sortare, pentru a valorifica întreaga producție care este în România și nu este simplu de făcut acest lucru. Pentru asta v-am rugat și v-am dat ca sarcină și o să vă iau pe fiecare în parte, să-mi spuneți cum stați, să facem cooperative. Nu putem valorifica producția țării dacă nu ne organizăm pe micii producători. Sunt niște facilități când intri în asemenea structuri organizatorice, sunt niște posibilități de conectare. Spuneam și o repet, nu pot să iei o legătură de mărar de pe o uliță și a doua de pe ulița cealaltă și vrei să și aprovizionezi ritmic, constant piața. Nu putem face treaba asta.

 
Avem amenajamentele pastorale, lucrări de o importanță deosebită. Am văzut aici analizele pe care le-ați făcut cu domnul secretar de stat Botănoiu, și nu stăm bine deloc,  să ne înțelegem. Or, aceste lucrări trebuie încheiate în anul următor în așa fel încât să punem în valoare ce avem în țară. Amenajamentele pastorale sunt fundamentale pentru dezvoltarea zootehniei, în mod deosebit în zonele de deal și de munte. Evident, acolo sunt și pășuni și fânețe.

De asemenea, trebuie să fim tot timpul lângă oameni prin consultanță, acolo unde vedem un mugur de interes, și pe care trebuie să-i stimulăm să apară, acolo unde vor să facă o activitate agricolă, să fim lângă ei, să le spunem ce trebuie. Am reușit în acest an să punem toată legislația agricolă la un loc. E o muncă minuțioasă și grea. Oricine se află în situația de a începe o activitate, ea să fie cunoscută, să cunoască legislația și să-i îndrumăm pe oameni, le-a spus ministrul agriculturii șefilor DAJ.

VIDEO AICI ȘEDINȚA CU DIRECTORII DAJ!

 

Vizualizat: 7464 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

30 noiembrie 2020 - 10:54

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că din această săptămână, din data de 2 decembrie 2020, începe autorizarea la plata finală a fermierilor care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2020.

VESTE BUNĂ PENTRU MICII FERMIERI CARE NU REUȘESC SĂ-ȘI VÂNDĂ PRODUSELE!

VESTE BUNĂ PENTRU MICII FERMIERI CARE NU REUȘESC SĂ-ȘI VÂNDĂ PRODUSELE!

30 noiembrie 2020 - 10:25

TERMEN LIMITĂ 7 DECEMBRIE 2020! Kaufland România își oferă spațiul din magazine pentru a găzdui producătorii locali mici de legume fructe care întâmpină dificultăți în comercializarea mărfii în această perioadă. Mai mult, Kaufland va face plățile către acești mici fermieri în termen de 3 zile, nu 7 zile cum era până acum. Termenul limită pentru micii fermieri români care vor să se înscrie la Kaufland este 7 decembrie 2020.

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

30 noiembrie 2020 - 10:08

COMUNICAT. Iubitorii de lactate românești, realizate din lapte integral, neomogenizat și pasteurizat la temperatură joasă, vor găsi la rafturile marilor rețele de retail din România, produsele Artesana cu noile etichete. Cu o cifră de afaceri estimată pentru anul 2020 la 3,7 milioane de euro, Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Produsele Artesana se găsesc în peste 700 de magazine în toată țara.

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

30 noiembrie 2020 - 09:48

TINERI FERMIERI. Programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro. Cea mai mare sumă, 10.000 de euro, a fost câștigată de  Cosmina Dinu, care este o tânără și frumoasă fermieriță și a pus pe picioare Ferma de păsări pășunate.

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

29 noiembrie 2020 - 06:20

AJUTOR FERMIERI. Guvernul a aprobat în ședința din 27 noiembrie 2020 o ordonanță de urgență prin care este instituită o schemă de ajutor pe hectar în cuantum de 500 de euro/ha pentru viticultori. Subvenția a fost aprobată deja de Comisia Europeană, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va face plata către beneficiari până la data de 31 decembrie 2020.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Exact
|
12. 10, 2017. Sunday 15:25
Programul cu Bazna și Mangalița, Dl Ministru cred ca ti-ai pierdut mintile , un porc Duroc creste in 3 luni nu in 2 ani ca Mangalita si matale vii cu tehnologia asta invechita de peste 100 de ani !! Numesti asta ajutor de minimis, Ne cumpara danezii si chinezii pe toti !! Vino frate cu bani la producatori actuali care cresc suine, ca sa poata sa se dezvolte , NU cu minciuni deastea PSD-iste.
1.
Adevarul
|
12. 10, 2017. Sunday 15:24
Programul cu Bazna și Mangalița, Dl Ministru cred ca ti-ai pierdut mintile , un porc Duroc creste in 3 luni nu in 2 ani ca Mangalita si matale vii cu tehnologia asta invechita de peste 100 de ani !! Numesti asta ajutor de minimis, Ne cumpara danezii si chinezii pe toti !! Vino frate cu bani la producatori actuali care cresc suine, ca sa poata sa se dezvolte , NU cu minciuni deastea PSD-iste.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

#AgrolinTCI #CalinTomescu #productieorz #orz2020 #campanie2020

Anul acesta, deşi a fost secetă, Călin Tomescu a obţinut cea mai bună producţie la cultura de orz de toamnă: a recoltat peste 8.000 kg/ha. Orzul l-a semănat în 10 octombrie, când era deficit mare de apă. Pe 16 ha - Jup, de la Caussade, iar pe alte 6 ha - orz bază de la Gherla.

Cultura premergătoare a fost grâu, ceea ce „nu e foarte indicat”, recunoaşte tânărul fermier, dar spune că „dacă orzul merge pentru furajare, nu este o problemă foarte mare”.

Seceta de anul acesta l-a determinat să se gândească serios ca de anul viitor să aplice îngrăşăminte lichide, care au o absorbţie mai bună în sol.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii