Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Brăila: Situri Natura 2000 - noi arii naturale protejate

Publicat: 18 octombrie 2011 - 15:18
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Zilele trecute, Executivul a aprobat un act normativ privind declararea ariilor de protecţie specială avifaunistică, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000.
Potrivit acestuia, au fost declarate noi arii de protecţie specială avifaunistică (situri Natura 2000) şi s-au extins unele arii anterior declarate.

Potrivit jurnaliştilor de la “Arcaşu”, aflăm că, în judeţul Brăila, au luat fiinţă două noi arii de protecţie specială avifaunistică şi anume: Berteştii de Sus-Gura Ialomiţei (pe teritoriul comunelor Berteştii de Jos, Victoria, Însurăţei) şi Valea Călmăţuiului, care se suprapune parţial pe situl de importanţă comunitară cu acelasi nume. Acesta a fost declarat în anul 2007 şi cuprinde o suprafaţă mai întinsă cu 2592,1 hectare.

Conform Directivei Păsări (Directiva Consiliului Europei 2009/147 privind conservarea păsărilor sălbatice), ariile de protecţie specială avifaunistică (SPA) sunt arii naturale protejate de interes comunitar (situri Natura 2000), desemnate pentru protecţia speciilor de păsări sălbatice de interes comunitar şi au drept scop conservarea, menţinerea si  readucerea într-o stare de conservare favorabilă a speciilor de păsări şi a habitatelor specifice.

Siturile de importanţă comunitară sunt tot situri Natura 2000, declarate pentru conservarea unor habitate naturale şi a unor specii de interes comunitar, cu exceptia păsărilor.

Prin aceeaşi hotărâre de Guvern  - HG nr. 971/11.10.2011 - s-au extins şi alte două arii deja existente:
- Balta Mică a Brăilei - de la 20460,4 hectare la 25855,6 hectare şi
- Balta Tătaru - de la 521 hectare la 9980,5 hectare, care ocupă, astfel, suprafeţe şi în comunele Bărăganul, Ciocile, Cireşu, Ulmu, Însurăţei, faţă de cele din Dudeşti şi Roşiori, declarate in anul 2007.
Hărţile noilor arii de protecţie specială avifaunistică pot fi vizualizate prin intermediul paginii de internet http://www.biodiversity.ro/n2000.

Vizualizat: 3854 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

“Cupa Deltei la ştiucă”

“Cupa Deltei la ştiucă”

În perioada 27-30 octombrie 2011, la Crişan, se va desfăşura în premieră “Cupa Deltei la ştiucă” – un adevărat eveniment care, cu siguranţă, va prinde în cârlig mulţi împătimiţi …“născuţi în zodia peştilor”! 

Zilele Agriculturii Giurgiuvene, ediţia a VI-a

Zilele Agriculturii Giurgiuvene, ediţia a VI-a

Cea de-a VI-a ediţie a Zilelor Agriculturii Giurgiuvene, a atras, în perioada 30 septembrie-2 octombrie, un număr de 35 de producători şi comercianţi de produse agricole şi alimentare din judeţele Braşov, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Giurgiu şi municipiul Bucureşti.

Platanii din Oradea atacaţi de „Tigrul Platanilor”

Platanii din Oradea atacaţi de „Tigrul Platanilor”

În urma controalelor efectuate de către inspectorii Poliţiei Fitosanitare din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Bihor  în parcurile şi spaţiile verzi din municipiul Oradea, în vederea monitorizării anumitor organisme de dăunare, a fost depistat şi identificat la platan în parcul Universităţii Oradea dăunătorul Corythucha ciliata (tigrul platanului).

Biodiversitatea protejată din Deltă, distrusă de incendii

Biodiversitatea protejată din Deltă, distrusă de incendii

Ministrul Mediului a criticat dur conducerea ARBDD. Incendiile care au mistuit vegetaţia de pe sute de hectare în Deltă sunt o dovadă a haosului din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
dina
|
12. 05, 2011. Monday 18:25

siteul http://www.biodiversity.ro/n2000 nu functioneaza

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii