Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Brăila: Situri Natura 2000 - noi arii naturale protejate

Publicat: 18 octombrie 2011 - 15:18
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Zilele trecute, Executivul a aprobat un act normativ privind declararea ariilor de protecţie specială avifaunistică, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000.
Potrivit acestuia, au fost declarate noi arii de protecţie specială avifaunistică (situri Natura 2000) şi s-au extins unele arii anterior declarate.

Potrivit jurnaliştilor de la “Arcaşu”, aflăm că, în judeţul Brăila, au luat fiinţă două noi arii de protecţie specială avifaunistică şi anume: Berteştii de Sus-Gura Ialomiţei (pe teritoriul comunelor Berteştii de Jos, Victoria, Însurăţei) şi Valea Călmăţuiului, care se suprapune parţial pe situl de importanţă comunitară cu acelasi nume. Acesta a fost declarat în anul 2007 şi cuprinde o suprafaţă mai întinsă cu 2592,1 hectare.

Conform Directivei Păsări (Directiva Consiliului Europei 2009/147 privind conservarea păsărilor sălbatice), ariile de protecţie specială avifaunistică (SPA) sunt arii naturale protejate de interes comunitar (situri Natura 2000), desemnate pentru protecţia speciilor de păsări sălbatice de interes comunitar şi au drept scop conservarea, menţinerea si  readucerea într-o stare de conservare favorabilă a speciilor de păsări şi a habitatelor specifice.

Siturile de importanţă comunitară sunt tot situri Natura 2000, declarate pentru conservarea unor habitate naturale şi a unor specii de interes comunitar, cu exceptia păsărilor.

Prin aceeaşi hotărâre de Guvern  - HG nr. 971/11.10.2011 - s-au extins şi alte două arii deja existente:
- Balta Mică a Brăilei - de la 20460,4 hectare la 25855,6 hectare şi
- Balta Tătaru - de la 521 hectare la 9980,5 hectare, care ocupă, astfel, suprafeţe şi în comunele Bărăganul, Ciocile, Cireşu, Ulmu, Însurăţei, faţă de cele din Dudeşti şi Roşiori, declarate in anul 2007.
Hărţile noilor arii de protecţie specială avifaunistică pot fi vizualizate prin intermediul paginii de internet http://www.biodiversity.ro/n2000.

Vizualizat: 3796 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
dina
|
12. 05, 2011. Monday 18:25

siteul http://www.biodiversity.ro/n2000 nu functioneaza

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii