Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VESTEA BUNĂ CARE-I INTERESEAZĂ PE TOȚI FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 17 mai 2018 - 18:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DAEA ANUNȚĂ FERMIERII! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut miercuri, 16 mai 2018, un anunț care-i interesează pe toți fermierii români. Vestea este bună pentru agricultori și se referă la plata subvențiilor APIA aferente Campaniei 2018.

Fermierii români vor beneficia și anul acesta de avans din subvențiile agricole care li se cuvin pentru anul de cerere 2018.  Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii la conferința de presă susținută miercuri la sediul Ministerului Agriculturii.

A da subvențiile la timp înseamnă să depui cererea la timp, până-n 15 mai, pentru a nu avea penalități, și pentru a se parcurge celelalte etape care presupun eșantionare, control, la timp, în perioade bine stabilite. Și iată cum am creat premisa ca pe data de 16 octombrie să dăm banii, să dăm avansul pentru plățile directe pentru culturile pe care le vom înființa pentru anul agricol 2018-2019. Respirăm ușurați acum și ne gândim la celelalte etape pe care trebuie să le desfășurăm la timp în aceeași notă de seriozitate, în același ritm și într-o solidaritate deplină pentru realizarea celor pe care le avem de parcurs, a spus ministrul Daea.

Campania de depunere a cererilor unice pentru subvenții s-a încheiat la data de 15 mai 2018. În acest an, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a înregistrat 866.749 de cereri pentru o suprafață de 9,639 milioane ha. Prin comparație cu anul 2017, numărul cererilor unice de plată a scăzut, în 2017 s-au depus la APIA 884.464 de cereri, în schimb a crescut suprafața solictată la plată cu 250.000 ha, anul trecut suprafața pentru care se cerea subvenția fiind de 9,390 milioane ha.

În perioada 16 octombrie 2017 și 15 mai 2018, APIA a autorizat la plată subvenții în valoare totală de 2,667 milioane de euro. Din această sumă, 1,729 milioane de euro reprezintă plăți directe, măsuri de piață, comerț exterior, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, 484,8 milioane de euro reprezintă plăți compensatorii achitate de APIA pe măsura 10 agromediu și climă, măsura 11 agricultură ecologică, măsura 13 zone defavorizate, măsura 214 agromediu și climă (din fosta programare), măsura 215, actuala măsură 14T, plăți pentru bunăstarea animalelor, finanțate din Fondul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR), 95,5 milioane de euro sunt proveniți de la bugetul național (BN1), cofinanțare pentru plățile compensatorii, iar 357,6 milioane de euro reprezintă plata ajutoarelor naționale tranzitorii și cofinanțare măsuri de piață, acoperite tot din bugetul național.

Vizualizat: 4965 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

T6 cu Dynamic Command

T6 cu Dynamic Command

Edoardo Ronco, product marketing manager la New Holland pentru tractoare de putere medie, ne-a acordat un interviu cu ocazia expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, în care ne explică avantajele noilor tehnologii cu care sunt echipate tractoarele New Holland din gama T6.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii