Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VESTE URIAȘĂ! SUMĂ MULT MAI MARE PENTRU SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 06 februarie 2019 - 15:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CREȘTERE SPECTACULOASĂ! ÎN PLUS CU PESTE 3 MILIARDE DE EURO! Fermierii români vor beneficia de o sumă mult mai mare decât cea actuală pentru subvențiile acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Bugetul plăților directe va crește cu peste 3 miliarde de euro, anunță Achim Irimescu, șeful Departamentului pentru Agricultură și Siguranță Alimentară din cadrul Reprezentanței Permanente a României la UE și purtător de cuvânt al României pentru Comitetul Special pentru Agricultură (SCA).

Anvelopa financiară a României pentru 2021-2027 va fi de 20,21 miliarde de euro, din care pentru plăți directe și măsuri de piață sunt alocate 13,37 miliarde de euro, o sumă mai mare cu aproximativ 3 miliarde de euro decât în exercțiul financiar actual. În schimb, pentru măsurile de dezvoltare rurală suma alocată este de 6,75 miliarde de euro.

De notat este că alocarea totală se menține la nivelul actual datorită convergenței externe propuse care înseamnă creșterea plăților directe, compensând reducerea plăților pentru dezvoltare rurală, a spus Achim Irimescu, care a venit de la Bruxelles ca să participe, săptămâna trecută, la Conferința Națională a Clubului Fermierilor Români, eveniment organizat la București.

achim-buget-da_b

Accentul va cădea pe plățile directe acordate fermierilor și mai puțin pe finanțarea proiectelor de dezvoltare rurală.

Noi pierdem la dezvoltare rurală, dar la plăți directe ne ducem de la 10 miliarde de euro la 13,37 miliarde de euro. Deci, o creștere substanțială, a declarat Irimescu, pentru AGROINFO.

BUGETUL POLITICII AGRICOLE COMUNE POST 2020!

Reducerea proporției bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) în cadrul bugetului UE de la 36% (450,4 miliarde de euro), în perioada de programare financiară actuală, 2014-2020, la 27% (372,2 miliarde euro) în 2021-2027.
Reducerea liniară a fondurilor destinate plăților directe, conform Comisiei Europene, ar fi de circa 4%, dar în prețuri curente depășește 16%.
Reducerea fondurilor de dezvoltare rurală este egală pentru toate statele membre ale UE, de 15,3%.

Vizualizat: 9768 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii