Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VESTE URIAȘĂ pentru FERMIERI! UN AJUTOR DE MINIMIS pentru FERME de 25.000 de EURO!

Publicat: 02 martie 2018 - 14:55
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMA ORĂ DE LA BRUXELLES! Comisia Europeană propune creșterea ajutorului de minimis acordat pe exploatație agricolă de la 15.000 de euro la 25.000 de euro, anunță un comunicat transmis de Comisia Europeană pentru AGROINFO.

Comisia Europeană propune modificări ale normelor care reglementează ajutorul de stat în sectorul agricol, sporind suma pe care autoritățile naționale o pot utiliza pentru a sprijini fermierii fără a fi nevoie de aprobare prealabilă.

Propunerea - de a majora suma maximă a ajutorului de la 15.000 euro la 25.000 euro pe o perioadă de trei ani pe exploatație - este un răspuns la cererile statelor membre ale UE de a îmbunătăți sprijinul acordat agricultorilor, reducând în același timp sarcina administrativă și fără a distorsiona piața.

Modificarea propusă a așa-numitelor norme privind ajutorul de minimis ar stabili, de asemenea, valoarea maximă națională a ajutorului la 1,5% din producția agricolă anuală în aceeași perioadă de trei ani (de la 1% în normele actuale). De asemenea, propune creșterea cu 50% a sumei totale a ajutorului care poate fi acordată de statele membre unui anumit sector agricol în scopul reducerii impactului asupra comerțului dintre statele membre și evitării unei denaturări potențiale a concurenței.

În cele din urmă, noile norme ar propune, de asemenea, crearea registrelor centrale obligatorii la nivelul statelor membre, înregistrarea ajutoarelor de minimis acordate în vederea simplificării și îmbunătățirii furnizării și monitorizării ajutoarelor de minimis.

În conformitate cu normele actuale privind ajutorul de minimis agricol, autorităților naționale li se permite să acorde ajutoare mici întreprinderilor din sectorul agricol fără notificarea prealabilă a Comisiei Europene. Această formă de sprijin s-a dovedit a fi deosebit de utilă în perioadele de criză, deoarece permite autorităților să reacționeze rapid și eficient pentru a sprijini fermierii vulnerabili. Comisia solicită în prezent un răspuns, un feedback, cu privire la modificările propuse. Consultarea se adresează în primul rând autorităților publice din UE cu experiență anterioară în ceea ce privește acordarea de ajutoare de stat în sectorul agricol în conformitate cu normele de minimis. Consultarea va dura până la 16 aprilie 2018, precizează comunicatul Comisiei Europene.

Până acum, fermele românești, și din alte state UE, puteau să beneficieze de un ajutor de minimis de maxim 15.000 de euro/fermă, acordat pentru o perioadă de trei ani. Ajutoarele de minimis sunt acordate, atât în sectorul vegetal, cât și în zootehnie, și dăm câteva exemple, pentru lână, tomate, achiziționare berbeci de rasă, etc. Comisia Europeană propune ca suma maximă acordată pe fermă, ca ajutor de minimis, să fie de 25.000 de euro/fermă.

Vizualizat: 13227 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
gogu
|
03. 06, 2018. Tuesday 09:14
vrajeala ..la munca si poate o ploua la vara !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii