Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VERIFICĂRI CERERE pentru ACEASTĂ SUBVENȚIE APIA!

Publicat: 20 noiembrie 2019 - 20:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATĂ SUBVENȚII. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face, în această perioadă, verificarea cererilor de plată pentru acordarea ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură. Anunțul este făcut de ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara.

Este o perioadă importantă, atât în ceea ce privește sprijinul acordat la motorină, cât și la ameliorarea raselor de animale, și așa cum știm, la motorină facem verificări în ceea ce privește acordarea acestui sprijin financiar. Mai precis, dacă fermierul nostru și-a respectat angajamentele în ceea ce privește cererea de plată. Adică, în cererea unică de plată, fermierul vine și declară atât suprafața, cât și cultura pe baza căreia primește această motorină sau acest sprijin la motorină.

Și acum, în această perioadă, colegii mei și noi, în acest serviciu, facem aceste verificări, să vedem dacă s-au încadrat, au depășit, nu au pus cultura, deci, cumva, sigur, există și niște derogări. Deci, suntem în această etapă, a declarat ing. Mirela Paraschiv, APIA Hunedoara, pentru emisiunea Satul hunedorean.

Ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă, aplicată la motorina utilizată în agricultură.  

 Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

Fostul Guvern a aprobat pe data de 2 octombrie 2019 plafonul de 595,6 milioane de lei pentru plata acestui ajutor, mai mult cu 15,6 milioane de lei decât era prevăzut.


Vizualizat: 2242 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii