Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Utilizatorii de apă au discutat cu ministrul Tabără problemele din sectorul de irigaţii

Publicat: 03 noiembrie 2011 - 22:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţii Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România (LUAIR) s-au întâlnit în 3 noiembrie 2011 cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, pentru a discuta problemele din sector şi cadrul legal de desfăşurare a activităţii de îmbunătăţiri funciare pe baza Ordonanţei de Urgenţă 82/2011.

Ministrul Agriculturii a prezentat prevederile Ordonanţei 82/2011 referitoare la reorganizarea şi funcţionarea sectorului de îmbunătăţiri funciare, prin noua Agenţie Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), iar preşedintele LUAIR,Viorel Nica, a prezentat propunerile şi solicitările Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România pentru desfăşurarea campaniei de irigaţii în anul 2012, structura tarifelor de irigaţii şi costurile energiei pentru irigaţii.

LUAIR va face propuneri pentru modificarea Ghidului Măsurii 125 a) din PNDR privind infrastructura de irigaţii

Un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii a fost derularea Măsurii 125 componenta a) - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar în urma discuţiilor, cei prezenţi au decis ca LUAIR să prezinte, în scris, propuneri concrete pentru îmbunătăţirea ghidului de finanţare al acestei măsuri.

irigatii_b

În finalul întâlnirii, reprezentanţii LUAIR şi ministrul Agriculturii au mai discutat aspecte legate de blocajele în predarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare de la ANIF către organizaţiile şi federaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, urmând ca reprezentanţii Ligii să prezinte cazurile aflate în litigiu într-o întâlnire viitoare, în care vor fi dezbătute şi alte probleme rămase nerezolvate.

Vizualizat: 1789 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

În sudul Moldovei, avem irigaţii pe mai puţin de 30 la sută din suprafaţa contractată

În sudul Moldovei, avem irigaţii pe mai puţin de 30 la sută din suprafaţa contractată

Sucursala Teritorială Moldova de Sud a ANIF are în componenţă un număr de cinci unităţi de administrare: Galaţi Sud, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Galaţi Nord. Pentru acest an, au fost încheiate cu agenţi economici contracte multianuale şi sezoniere de livrare a apei pentru o suprafaţă de 59.330 hectare, cu aproape 18.000 hectare mai mare, comparativ cu anul trecut.

România beneficiază de irigaţii pe 0,3% din întreaga suprafaţă agricolă

România beneficiază de irigaţii pe 0,3% din întreaga suprafaţă agricolă

În acest an, circa 30.000 hectare au fost irigate, adică mai puţin de 1% din terenurile agricole amenajate în acest sens. Aceasta în condiţiile în care în ultimii cinci ani nu s-a majorat cu nici un hectar suprafaţa acoperită de amenajările de irigaţii. Dacă raportarea se face la cele peste nouă milioane hectare teren arabil existent în România, suprafaţa irigată este nesemnificativă.

Brăila: Staţiile ANIF care trag apă din Dunăre s-au colmatat din cauza contractelor puţine pentru irigaţii

Brăila: Staţiile ANIF care trag apă din Dunăre s-au colmatat din cauza contractelor puţine pentru irigaţii

Staţiile Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) de pe teritoriul judeţului Brăila, care trag apă din Dunăre, s-au colmatat anul acesta din cauza contractelor prea puţine încheiate pentru irigaţii, a declarat, în şedinţa Colegiului Prefectural, prefectul de Brăila, Dumitru Popa.

Tabără: Un sistem de irigații este mai important decât o autostradă

Tabără: Un sistem de irigații este mai important decât o autostradă

În cadrul conferinței „Mediafax Talks about Agriculture”, ministrul Agriculturii a declarat mai importantă, pentru România, construcţia unui sistem de irigaţii eficient decât aceea a unei autostrăzi. 

Un act normativ reglementează tariful de livrare a apei pentru irigaţii

Un act normativ reglementează tariful de livrare a apei pentru irigaţii

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 65/2011, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr 457/2011, a fost modificată Legea Îmbunătăţirilor Funciare nr 138/2004. Astfel, acest act normativ aduce noi prevederi privind tariful pentru livrarea apei pentru irigaţii şi a tarifului sezonier, modalitatea de ajustare periodică a acestora, termenul de aducere la cunoştinţa beneficiarilor a cuantumul acestor tarife. 

Agricultura: fără irigaţii, fără fonduri, fără recolte...

Agricultura: fără irigaţii, fără fonduri, fără recolte...

Agricultura are nevoie de irigații pentru a evita efectele negative ale condițiilor meteo ce se anunță în acest an, dar finanțarea pentru sistemele de irigații se găsește foarte greu, scrie capital.ro.

Valeriu Tabără: Irigaţiile - una din cele mai mari catastrofe ale României

Valeriu Tabără: Irigaţiile - una din cele mai mari catastrofe ale României

'Sistemul de irigaţii este, cu contribuţia mai multor factori, una din cele mai mari catastrofe ale României. Nu am reuşit să aşezăm sectorul pe un făgaş de normalitate. În 2010, nu am găsit niciun demers către UE pentru susţinerea domeniului. Lucrăm acum la un pachet de măsuri pentru a-l promova la UE pentru a ni se accepta relaţionarea directă cu Mediul şi s-ar putea să reuşim să cuprindem un pachet de măsuri care să fie susţinut financiar', a declarat joi, la Tulcea, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, răspunzând astfel nemulţumirilor unor fermieri privind lipsa subvenţiilor pentru sistemul de irigaţii.

Criza irigaţiilor, rezolvată doar pe hârtie

Criza irigaţiilor, rezolvată doar pe hârtie

Chiar dacă Ministerul Agriculturii a cerut în mod oficial furnizorilor de electricitate ENEL şi EON să nu debranşeze organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii din sectorul agricol, sub promisiunea că aceste plăţi vor fi efectuate în câteva zile, în realitate fermierii nu au nici o garanţie că îşi vor putea continua activitatea fără a avea de suferit din această cauză.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii