Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

USDA: Recolta de oleaginoase este în scădere

Publicat: 18 martie 2017 - 13:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul agriculturii din SUA, USDA, prevede în prognoza sa lunară (WASDE) o producţie mondială de oleaginoase 2016/17 de 554,2 milioane de tone, ceea ce reprezintă o mică scădere faţă de prognoza din ianuarie. 

Producţia mai scăzută de boabe de soia a fost contrabalansată doar parţial de o producţie mai bogată de seminţe de floarea soarelui, rapiţă şi seminţe de bumbac.
Recolta globală de soia a fost corectată în jos, fiind estimată, acum, o recoltă de 336,6 milioane de tone (minus 1,2 milioane de tone).

La baza acestei modificări stă prognoza unei recolte mai slabe în Argentina, unde se aşteaptă o recoltă de soia cu 1,5 milioane de tone mai scăzută, aceasta urmând să ajungă la 55,5 milioane de tone. În acest stat sudamerican, ploile abundente au avut un impact negativ asupra culturilor.
În schimb, o producţie mai bună a făcut ca estimarea pentru Ucraina să crească cu 0,3 milioane de tone.

Prognoza privind producţia mondială de floarea soarelui a fost ridicată cu 0,5 milioane de tone, la 44,8 milioane de tone, deoarece Ucraina, Kazahstanul şi UE urmează să producă mai mult.

Stocurile mondiale de soia la finalul sezonului 2016/17 au scăzut mai mult decât fusese de aşteptat, cu 1,9 milioane de tone, ajungând la 80,4 milioane de tone. Analiştii estimaseră stocuri globale de 81,3 milioane de tone.

În plus, a fost redusă şi estimarea privind rezervele de rapiţă din Canada. Comerţul mondial cu oleaginoasele ar urma să atingă 161 milioane de tone, această estimare depăşind-o pe cea din ianurie. Ucraina ar urma să exporte mai multe boabe de soia, Canada mai multă canola şi Argentina mai multă floarea soarelui.
USDA şi-a menţinut estimarea privind stocurile de soia din SUA la finalul anului fiscal 2016/17. Se prevăd stocuri de 420 mio buşeli. Neschimbate faţă de luna ianuarie au rămas şi prognozele privind producţia, suprafaţa, prelucrarea şi consumul, dar şi cifra importurilor şi exporturilor. Prognoza pentru exporturile de soia din SUA este de 2,05 mrd bu, cu 1144 milioane de buşeli mai mare faţă de sezonul 2015/16.
(sursa:agrarticker.de)

Vizualizat: 1701 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA

Bancul zilei

Bun simţ...

Bun simţ...
Târziu în noapte se aude o bătaie în geam... Detalii