Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

URȘII I-AU SFÂRTECAT VACILE! APIA L-A SANCȚIONAT!

Publicat: 21 septembrie 2017 - 09:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ VACI, FĂRĂ SUBVENȚII ȘI CU SANCȚIUNI! Nenorocirea l-a lovit pe un fermier. Urșii i-au sfârtecat vacile, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) l-a tăiat de la subvenții și, chiar mai mult, i-a dat sancțiuni multianuale pentru că a solicitat la plată animale care nu există. Dacă fermierul ar fi știut la timp informațiile pe care le publică zilnic AGROINFO, ar fi evitat necazurile!

Fermierii sunt lăsați mai tot timpul cu fața în soare. Nimeni nu se apleacă cu adevărat asupra problemelor acestora. Nici asociațiile profesionale, nici autoritățile și, de cele mai multe ori, nici măcar cei plătiți să-i informeze. Te aștepți ca atunci când un fermier are o problemă să aibă cel puțin o sursă de unde să primească un sfat! Nu poți cere ca un crescător de animale, de cele mai multe ori dus pe pășunile montane, să știe toate chichițele legislative sau administrative. De cele mai multe ori, nici cei chemați să le știe habar nu au. Sau le știu cumva pe deasupra sau chiar în răspă. Ce a pățit un fermier din Odorheiul-Secuiesc, județul Harghita.

Nyisztor Karoly avea 33 de vaci de carne urcate la pășunat iar acum mai are doar 31.act-vaca_b Asta pentru că ursul i-a atacat și pe el și pe un fermier vecin. Necazul lui cel mai mare nu este  doar faptul că Ursul Carpatin  s-a ospătat cu ceva carne macră din șeptelul său aflat într-o tabără montană (o Bălțată Românească și un Black Angus). Fermierul nu a știut pașii pe care trebuie să-i urmeze ca să nu fie sancționat de APIA. Crescătorul s-a dus cu dovezile atacului ursului la autoritate (Primărie, AJVPS etc.) pentru a primi ceva despăgubiri pentru nenorocirea făcută de urs. Dar nu a știut că trebuie să raporteze decesul animalelor și la APIA locală.

Mai ales că una din vacile sfârtecate de urs era dintr-un lot de 10 juninci achiziționate prin programul de minimis anul trecut. Și, abia atunci, după ce într-o zi a vorbit la telefon cu Paul Cristescu, fermierul din Plugova, care i-a adus vacile Angus din Scoția, pentru a cumpăra o altă vacă spre a păstra lotul de Angus rotund, a aflat că trebuia să declare în termen de 10 zile pierderea vacii și la APIA, pentru a o putea înlocui fără probleme în fermă. Și încă ce probleme! E vorba de o sancțiune multianuală privind subvențiile pentru aceste vaci! Adică, cum s-ar spune pe românește, s-a ales și cu vaca mâncată de urs și cu perspectiva falimentului la ușă!

Autoritatea, ca de obicei, ridică din umeri și le este mai degrabă să aplice sancțiunea decât găsirea unei căi de rezolvare a situației. Mai ales că fermierul are dovezile pagubei depuse în timp util la alte instituții ale statului. Cine ar risca să nu depună în cele 10 zile avute la dispoziție dovezile de forță majoră care au afectat șeptelul prins în scriptele APIA Miercurea Ciuc, dacă ar fi știut că acest fapt îl poate duce la pierderea subvențiilor pe mai mulți ani?!

Necunoașterea legii și a regulamentelor nu e o scuză pentru nimeni dar, din păcate, acest fapt nu este o excepție ci ditamai regula în țara noastră. O țară în care informația circulă printr-un labirint imposibil de desenat! Să nu mai pomenim de faptul că acest fermier este de naționalitate maghiară și mai are dificultăți cu înțelegerea limbii române. Nu e o vină a fermierului și nici o excepție în acest areal geografic. Problema care se pune este aceasta: lăsăm acești bani să se întoarcă la Bruxelles sau găsim o cale să nu-l mai păgubească încă o dată sistemul după ce i-a făcut atâta pagubă ursul?!...

Fermierul ne-a scris necazul lui ca să audă autoritățile și să găsească o soluție. El recunoaște că a greșit din lipsă de INFORMAȚIE! Și, vrem nu vrem, trebuie să facem mult mai mult pentru ca acești oameni care muncesc din greu să crească animale să nu mai fie puși în astfel de situații dificile. Iar TU, STATULE, ai OBLIGAȚIA de a face ceva mai mult ca autoritățile, dar și asociațiile profesionale, să-și facă treaba mai cu inimă și cu ceva mai mult spor!

FERMIERI, informați-vă! Aveți la dispoziție publicația noastră, revistele de specialitate! Informația înseamnă bani și din moment ce o aveți la timp, evitați astfel de situații.

AGROINFO a publicat, de mai multe ori, care este termenul legal în care trebuie să notificați APIA ca să evitați sancțiunile, tăierea de la plata subvenției. Nu trebuie decât să accesați portalul nostru, să citiți informațiile.

DACĂ FERMIERUL CITEA ACEST ARTICOL, EVITA NECAZUL CU APIA ȘI NU PIERDEA BANII! CITIȚI AICI: DAȚI ALARMA LA APIA IMEDIAT CE VI S-A ÎNTÂMPLAT ASTA!

                                                                                           

Vizualizat: 17126 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii