Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

URȘII I-AU SFÂRTECAT VACILE! APIA L-A SANCȚIONAT!

Publicat: 21 septembrie 2017 - 09:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ VACI, FĂRĂ SUBVENȚII ȘI CU SANCȚIUNI! Nenorocirea l-a lovit pe un fermier. Urșii i-au sfârtecat vacile, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) l-a tăiat de la subvenții și, chiar mai mult, i-a dat sancțiuni multianuale pentru că a solicitat la plată animale care nu există. Dacă fermierul ar fi știut la timp informațiile pe care le publică zilnic AGROINFO, ar fi evitat necazurile!

Fermierii sunt lăsați mai tot timpul cu fața în soare. Nimeni nu se apleacă cu adevărat asupra problemelor acestora. Nici asociațiile profesionale, nici autoritățile și, de cele mai multe ori, nici măcar cei plătiți să-i informeze. Te aștepți ca atunci când un fermier are o problemă să aibă cel puțin o sursă de unde să primească un sfat! Nu poți cere ca un crescător de animale, de cele mai multe ori dus pe pășunile montane, să știe toate chichițele legislative sau administrative. De cele mai multe ori, nici cei chemați să le știe habar nu au. Sau le știu cumva pe deasupra sau chiar în răspă. Ce a pățit un fermier din Odorheiul-Secuiesc, județul Harghita.

Nyisztor Karoly avea 33 de vaci de carne urcate la pășunat iar acum mai are doar 31.act-vaca_b Asta pentru că ursul i-a atacat și pe el și pe un fermier vecin. Necazul lui cel mai mare nu este  doar faptul că Ursul Carpatin  s-a ospătat cu ceva carne macră din șeptelul său aflat într-o tabără montană (o Bălțată Românească și un Black Angus). Fermierul nu a știut pașii pe care trebuie să-i urmeze ca să nu fie sancționat de APIA. Crescătorul s-a dus cu dovezile atacului ursului la autoritate (Primărie, AJVPS etc.) pentru a primi ceva despăgubiri pentru nenorocirea făcută de urs. Dar nu a știut că trebuie să raporteze decesul animalelor și la APIA locală.

Mai ales că una din vacile sfârtecate de urs era dintr-un lot de 10 juninci achiziționate prin programul de minimis anul trecut. Și, abia atunci, după ce într-o zi a vorbit la telefon cu Paul Cristescu, fermierul din Plugova, care i-a adus vacile Angus din Scoția, pentru a cumpăra o altă vacă spre a păstra lotul de Angus rotund, a aflat că trebuia să declare în termen de 10 zile pierderea vacii și la APIA, pentru a o putea înlocui fără probleme în fermă. Și încă ce probleme! E vorba de o sancțiune multianuală privind subvențiile pentru aceste vaci! Adică, cum s-ar spune pe românește, s-a ales și cu vaca mâncată de urs și cu perspectiva falimentului la ușă!

Autoritatea, ca de obicei, ridică din umeri și le este mai degrabă să aplice sancțiunea decât găsirea unei căi de rezolvare a situației. Mai ales că fermierul are dovezile pagubei depuse în timp util la alte instituții ale statului. Cine ar risca să nu depună în cele 10 zile avute la dispoziție dovezile de forță majoră care au afectat șeptelul prins în scriptele APIA Miercurea Ciuc, dacă ar fi știut că acest fapt îl poate duce la pierderea subvențiilor pe mai mulți ani?!

Necunoașterea legii și a regulamentelor nu e o scuză pentru nimeni dar, din păcate, acest fapt nu este o excepție ci ditamai regula în țara noastră. O țară în care informația circulă printr-un labirint imposibil de desenat! Să nu mai pomenim de faptul că acest fermier este de naționalitate maghiară și mai are dificultăți cu înțelegerea limbii române. Nu e o vină a fermierului și nici o excepție în acest areal geografic. Problema care se pune este aceasta: lăsăm acești bani să se întoarcă la Bruxelles sau găsim o cale să nu-l mai păgubească încă o dată sistemul după ce i-a făcut atâta pagubă ursul?!...

Fermierul ne-a scris necazul lui ca să audă autoritățile și să găsească o soluție. El recunoaște că a greșit din lipsă de INFORMAȚIE! Și, vrem nu vrem, trebuie să facem mult mai mult pentru ca acești oameni care muncesc din greu să crească animale să nu mai fie puși în astfel de situații dificile. Iar TU, STATULE, ai OBLIGAȚIA de a face ceva mai mult ca autoritățile, dar și asociațiile profesionale, să-și facă treaba mai cu inimă și cu ceva mai mult spor!

FERMIERI, informați-vă! Aveți la dispoziție publicația noastră, revistele de specialitate! Informația înseamnă bani și din moment ce o aveți la timp, evitați astfel de situații.

AGROINFO a publicat, de mai multe ori, care este termenul legal în care trebuie să notificați APIA ca să evitați sancțiunile, tăierea de la plata subvenției. Nu trebuie decât să accesați portalul nostru, să citiți informațiile.

DACĂ FERMIERUL CITEA ACEST ARTICOL, EVITA NECAZUL CU APIA ȘI NU PIERDEA BANII! CITIȚI AICI: DAȚI ALARMA LA APIA IMEDIAT CE VI S-A ÎNTÂMPLAT ASTA!

                                                                                           

Vizualizat: 17272 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

27 octombrie 2020 - 18:27

SCRISOARE. Vasile Turculeț, care se autodefinește un oier de canapea în prezent, dar care are la activ 40 de ani de oierit, deținând și funcția de președinte al Asociației Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine "Dealu Negru" Bistriţa Năsăud, a transmis astăzi o scrisoare către AGROINFO. Vasile Turculeț, un pionier în selecția și ameliorarea genetică a ovinelor, ne spune că zootehnia din România nu a scăpat nici astăzi de aberațiile comuniste.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

27 octombrie 2020 - 08:20

OFICIAL BRUXELLES.  Fermierul român trebuie lăsat să muncească, să producă hrană de calitate, nu trebuie agasat de controale peste controale. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE) avertizează că funcționarii din instituțiile statului care gestionează banii europeni pentru agricultură și care sunt chitiți să distrugă fermierul român cu controalele, vor pleca acasă. Voi avea grijă să se înțeleagă acest lucru, iar cei care nu înțeleg să plece din sistem, a spus tranșant eurodeputatul român.

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

27 octombrie 2020 - 06:30

DISPERARE! Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea a transmis o scrisoare deschisă către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Fermierii români sunt disperați și au nevoie de susținerea statului.

UNCSV: DECLARAȚIA PRIVIND BENEFICIARUL REAL AL COOPERATIVELOR AGRICOLE

UNCSV: DECLARAȚIA PRIVIND BENEFICIARUL REAL AL COOPERATIVELOR AGRICOLE

27 octombrie 2020 - 05:51

COMUNICAT. Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V., reamintește membrilor cooperatori și cooperativelor agricole că entitățile înființate și funcționale în baza prevederilor Legii 566/2004, actualizată și Legea 1/2005, actualizată, fiind constituite din membri fondatori și acționari, persoane fizice și juridice, care se supun prevederilor acestora, sunt obligate să dețină părți sociale de maximum 20%.

APICULTOR: STUPARII ROMÂNI AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI MUTE FAMILIILE DE ALBINE ÎN ALTE ȚĂRI!

APICULTOR: STUPARII ROMÂNI AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI MUTE FAMILIILE DE ALBINE ÎN ALTE ȚĂRI!

26 octombrie 2020 - 18:27

VOCEA APICULTORULUI. Un singur apicultor român și-a dus 850 de familii de albine în altă țară, fără să aibă probleme la frontieră. Așa că încet-încet vor pleca și alți apicultori din țară. Noi, stuparii români, am început să ne ducem albinele în alte țări UE, pentru că apicultura românească este distrusă bucată cu bucată, este supărat apicultorul Gheorghe Grigor, într-un mesaj transmis către AGROINFO.

LISTA APIA CU FERMIERII CARE BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE 7.000 DE EURO/FERMĂ!

LISTA APIA CU FERMIERII CARE BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE 7.000 DE EURO/FERMĂ!

26 octombrie 2020 - 14:55

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, lista cu fermierii din fiecare județ care au cerut ajutorul Covid 19, a cărui valoare este de maxim 7.000 de euro/fermă.

SUBVENȚII APIA MAI MICI PENTRU FERMELE MARI, SUBVENȚII APIA MAI MARI PENTRU FERMELE MICI!

SUBVENȚII APIA MAI MICI PENTRU FERMELE MARI, SUBVENȚII APIA MAI MARI PENTRU FERMELE MICI!

26 octombrie 2020 - 09:18

OFICIAL PARLAMENTUL EUROPEAN! Mai mult sprijin pentru cei care practică o agricultură mai favorabilă pentru climă și mediu. Plățile directe anuale sunt plafonate la 100.000 euro, iar IMM-urile vor beneficia de sprijin suplimentar. Se introduc măsuri personalizate pentru a ajuta fermierii să facă față crizelor. Se aplică sancțiuni mai severe celor care încalcă normele în mod repetat (de ex. regulile legate de mediu sau calitatea vieții animalelor), anunță oficial Parlamentul European, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii