Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

URGENT LA APIA CU ACTELE pentru PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚII!

Publicat: 13 octombrie 2019 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREZENTAȚI-VĂ LA APIA! TERMEN LIMITĂ! Până la termenul limită de 15 octombrie 2019, fermierii care au angajamente pentru Măsura 10 agro-mediu și climă, dezvoltare rurală, PNDR 2020, trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) documentele care le dau dreptul să încaseze avansul de 85% din aceste plăți compensatorii. Anunțul este făcut de ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara.

Începând cu data de 16 octombrie, încet-încet, vor intra banii la fiecare fermier în conturi. În continuare, facem controalele administrative, soluționăm erorile care se generează, suntem cam pe ultima sută de metri. Așteptăm la agricultură ecologică și măsurile de agro-mediu acele certificate care fac dovada menținerii în sistemele de agricultură ecologică și competențele pentru pachetele de agro-mediu, competențele fermierilor. Deci, astea sunt niște date, până la 15 octombrie trebuie aduse aceste documente, după care se procesează în aplicații și vor pleca la plată. Deci, da, suntem în faza de control administrativ și de verificare a acestor cereri a fermierilor.

Să spunem veștile bune. Fermierii noștri vor primi schema de plată unică pe suprafață, SAPS, în cuantum de 102,60 euro la hectar, plata redistributivă, între 1 și 5 hectare, 5 euro pe hectar, între 5 hectare și 30 de hectare, 48,71 de euro pe hectar, plata pentru înverzire, 59,32 de euro pe hectar, plata pentru tinerii fermieri, 31,24 de euro pe hectar și sprijinul cuplat în sector zootehnic ovine și caprine, 17,71 de euro pe cap de animal. Deci, acestea sunt avansurile pe care le vor primi fermierii noștri, a declarat ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru emisiunea Satul hunedorean.

Vă reamintim că APIA a anunțat oficial că va începe plata avansului la subvențiile aferente anului 2019 pe data de 16 octombrie 2019. În conturile fermierilor va fi virat un procent de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, agro-mediu și zonă defavorizată.

Vizualizat: 12613 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii