Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

URGENT APIA pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE: PREGĂTIȚI ACTELE PENTRU CONTROL!

Publicat: 28 iulie 2019 - 13:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OBLIGAȚII PENTRU ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA! Crescătorii de animale din România sunt avertizați de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să pregătească documentele pentru controalele care se desfășoară, în această perioadă, la fermele de animale care solicită subvenții. Verificările sunt făcute de inspectorii APIA și de cei ai Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ), în baza unui protocol încheiat între cele două instituții.

În acest an, avem un eșantion de control destul de bogat, avem 92 de exploatații de creștere a animalelor, extrase în eșantion (doar pentru județul Hunedoara n.r.), 80 dintre ele sunt la ovine/caprine, 12 sunt la bovine. Documentele obligatorii pe care trebuie să le dețină fiecare crescător, în primul și primul rând este registrul individual al exploatațiilor, care este oglinda exploatației respective. În acest registru se văd absolut toate efectivele, pe specii, pe rase, pe sex și așa mai departe. Deci, acolo vedem absolut tot ce are fermierul în această exploatație din punct de vedere zootehnic. Desigur că, pe lângă acest registru care atestă absolut toate efectivele, intrările-ieșirile, trebuie să aibă și formularele care atestă aceste ieșiri-intrări. De asemenea, și toate evenimentele pe care le-a avut (crescătorul de animale n.r.) în exploatație legate de aceste animale. Din experiența anilor trecuți știm că avem circumstanțe naturale, de exemplu, vaca, oaia și-a rupt piciorul etc. Deci, toate documentele care atestă aceste evenimente.

Le spunem crescătorilor de animale că față de cererea pe care au înregistrat-o la noi, la APIA, trebuie să-și respecte acel angajament. Adică, dacă în cerere am trecut 100 de animale și am încheiat angajamentul cu APIA pentru sprijinul respectiv, obligatoriu trebuie să îmi respect acest angajament. Adică, echipa de controlori când merg la fața locului, obligatoriu au o copie a acestei cereri, care atestă efectivul de animale. Aceste animale trebuie să se regăsească obligatoriu în expoatația respectivă. Mai avem excepțiile cu asociațiile, spunem asta în fiecare an. Crescătorul trece în cerere și exploatațiile în care se găsesc animalele dacă nu se regăsesc în exploatația-sursă. Adică, animalele pot fi duse la pășunat în altă exploatație cu condiția ca aceasta să fie menționată în cerere, a declarat ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început controlul la fermele care solicită subvenții pentru acest an de la 1 iulie 2019.

Eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 66.323 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, astfel:

⦁ pentru controlul pe teren prin metoda clasică –19.409 fermieri;
⦁ pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 46.914 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.936.094,70 ha, respectiv:

⦁ pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 1.395.801,18 ha;
⦁ pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 566.241,58 ha.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop.


Vizualizat: 12013 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii