Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UNDE PUTEȚI GUSTA CIOCOLATĂ DIN GHINDĂ ȘI ÎNGHEȚATĂ DE LAVANDĂ!

Publicat: 27 mai 2018 - 06:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT! Dacă vreți să aflați ce gust are ciocolata din ghindă, înghețata cu aromă de lavandă, cârnații cu linte acum vă puteți satisface curiozitatea. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca organizează pe 30 mai 2018 Festivalul Alimentului unde vor fi expuse zeci de produse alimentare, inovații create chiar de studenți.

Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate, în 30 mai, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (STA), anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2018, dar și preparate noi, cum ar fi: înghețată cu aromă de lavandă, tinctură de porumbele, ruladă din piept de porc și carne de curcan, cârnați cu adaos de linte verde, ciocolată din ghindă și multe altele.

La Festivalul Alimentului vor participa 77 de studenți, cu 75 de produse, alături de 21 de firme expozante.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, cu alocuțiunea decanului STA, Prof. dr. Maria Tofană, urmată de cea a rectorului USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi. Între orele 10.10 – 11.00 va avea loc jurizarea produselor, între orele 11.00 – 12.00 expoziția va deschisă publicului și reprezentanților mass-media, iar de la ora 12.00 este programată premierea studenților.

Vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, care sînt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Vizualizat: 455 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains

Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains

Pentru o gestionare eficientă a resurselor de apă, Great Plains a creat special o serie de echipamente adaptate aşa-numitei tehnologii verticale de prelucrare a solului (vertical tillage), prin intermediul căreia se urmăreşte înlăturarea straturilor compactate din sol, încorporarea rezidurilor vegetale şi asigurarea unui pat germinativ optim pentru însămânţare.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus

Bancul zilei