Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

UN ȘEF APIA: DE LA 1 OCTOMBRIE PREGĂTIM FERMIERII pentru PLATA AVANSULUI la SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 18 august 2019 - 15:24
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PLATĂ AVANS SUBVENȚII APIA! Verificarea în teren a fermelor din eșantionul de control trebuie finalizată la data de 30 septembrie 2019. Din data de 1 octombrie începe procesarea dosarelor de subvenții ale fermierilor pentru plata avansului care va fi demarată după data de 15 octombrie 2019, a declarat directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, Ioan Marcel Socol.

Controlul trebuie să-l finalizăm la data de 30 septembrie pentru că în perioada 1 octombrie - 15 octombrie trebuie să pregătim fermierii pentru plata avansului care va începe după data de 15 octombrie, a declarat duminică, Ioan Marcel Socol, șef APIA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

În județul Hunedoara, eșantionul de control APIA pentru anul 2019 s-a înjumătățit. Dacă anul trecut, în acest eșantion au fost incluși 3.000 de fermieri, anul acesta numărul fermierilor verificați de APIA a scăzut la 1.474. În total, în județ, sunt peste 15.000 de parcele agricole de verificat și dat fiind relieful muntos, APIA Hunedoara beneficiază de ajutorul unor echipe de inspectori venite de la APIA Ialomița sau din alte zone de câmpie unde verificarea în teren a fermelor care solicită subvenții s-a încheiat.

Din total, 717 de fermieri sunt la control clasic, iar 711, la teledetecție. Zonele de control s-au modificat față de anul trecut, ponderea mare pentru controlul clasic, în teren, este în nordul județului, iar în zona de centru, Hațeg, Orăștie, Călan, sunt fermierii la teledetecție. (...) Până-n prezent, 35% din fermieri au fost deja verificați și mai avem 65% de controlat. Pe zootehnie combinat cu vegetal avem 48 de fermieri și selectați doar pentru zootehnie avem 45. Deci, un număr de 93 de fermieri sunt supuși controlului numai pe problemele de zootehnice și ei vor fi controlați de colegii noștri de la OARZ, a mai spus Socol.

Fermierii români vor primi în avans 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii acordate pe anumite măsuri de dezvoltare rurală, cum este agro-mediu, a anunțat în iulie Comisia Europeană. Plata avansului la subvenții va începe după data de 15 octombrie 2019.

Eșantionul de control la nivel național pentru anul 2019,  extras din baza de date APIA, conține un număr total de 66.323 fermieri pentru care se verifică respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, astfel:

⦁ pentru controlul pe teren prin metoda clasică –19.409 fermieri;
⦁ pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 46.914 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.936.094,70 ha, respectiv:

⦁ pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 1.395.801,18 ha;
⦁ pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 566.241,58 ha.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop.


Vizualizat: 4358 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zgirdea
|
08. 19, 2019. Monday 15:55

Pe Socol asta cand il cauti pe la birou.niciodata nu il gasesti.tot timpul e plecat pe teren.la prefectura.alte probleme are omul.nu cele legate de agricultura

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii