Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Un FERTILIZANT GRATUIT, la îndemâna FERMIERILOR!

Publicat: 19 iulie 2017 - 19:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NĂMOL DE LA STAŢIILE DE EPURARE. Producătorii agricoli din judeţul Galaţi au la îndemână o soluţie naturală, ieftină şi deosebit de avantajoasă pentru a îmbunătăţi calitatea solurilori şi a spori semnificativ recoltele.

Este vorba despre utilizarea nămolului provenit de la tratarea sau epurarea apelor uzate. Astfel, mii de tone de îngrăşământ natural, stocate în depozitele Societăţii Apă Canal Galaţi, aşteaptă să fie transportate în mod gratuit cu mijloacele unităţii şi administrate pe terenurile agricole în această vară.

Şi anul trecut, societatea noastră a livrat câteva sute de tone de nămol rezultat de la staţiile de epurare a apelor uzate unor fermieri din judeţul Galaţi care ne-au transmis, în final, că rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare. În ce ne priveşte, suntem disponibili în a dezvolta parteneriate durabile cu fermierii gălăţeni, dar nu numai cu ei, în scopul utilizării în agricultură a nămolului rezultat din staţiile noastre de epurare, ne-a declarat ing. Aurel Condurache, directorul tehnic al SC Apă Canal SA Galaţi.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că, în cursul anului 2014, SC Apă Canal SA Galaţi a mai livrat aproximativ 400 de tone de nămol unor producători agricoli din zona Tecuciului, pentru fertilizarea unei suprafeţe de teren de aproape 70 de hectare.

PRODUCŢII MEDII LA HECTAR SPORITE

Romeu Burciu, fermier din comuna gălăţeană Barcea, ne-a declarat că timp de trei ani la rând „înămoleşte” cu fertilizant organic natural terenurile pe care cultivă plante furajere pentru hrănirea lotului de vaci cu lapte. Este evident că pe suprafaţa îngrăşată cu nămolul provenit de la staţia de epurare din Tecuci am obţinut cu aproape 50 la sută mai mult decât pe alte sole fertilizate clasic, afrimă fermierul gălăţean.

MASINA-NAMOL_b

Echipament încărcare, transport şi împrăștiat nămol (foto: apa-canal.ro)

AVANTAJELE NĂMOLULUI

Potrivit specialiştilor în domeniu, avantajele folosirii nămolului de epurare în agricultură sunt semnificative:
¤ creşterea producţiilor culturilor;
¤ reducerea folosirii îngrăşămintelor agricole;
¤ dezvoltarea durabilă a mediului cu beneficii atât pentru producătorul nămolului, cât şi pentru fermier;
¤ îmbunătăţirea proprietăţilor fizice şi organice ale solurilor prin aportul de nutrienţi (azot, fosfor, sulf), oligoelemente, compuşi organici;
¤ retenţia apei în sol;
¤ îmbunătăţirea activităţii microbiene în sol;
¤ reabilitarea terenurilor degradate prin îmbunătăţirea texturii solului;
¤ cost redus;
¤ tehnologie simplă.

De asemenea, datorită conţinutului însemnat de materie organică, nămolul provenit de la epurarea apelor uzate urbane poate fi utilizat ca pedoameliorator al solurilor acide, nivelul recoltelor obţinute justificând acest lucru.

Vizualizat: 3388 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii