Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN DIRECTOR AFIR, ACUZAT DE DNA! CINE ÎMPARTE, PARTE-ȘI FACE!

Publicat: 08 iulie 2018 - 14:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UN DIRECTOR AFIR ȘI-A DAT SINGUR BANI DIN FONDURI EUROPENE! Directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bacău (OJFIR) a obținut pentru el sprijin financiar european nerambursabil, folosindu-se de un fermier și de acte false, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Cu alte cuvinte, șeful OJFIR Bacău și-a declarat eligibil propriul proiect și a încasat banii.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Bacău l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Andrei Seto, la data faptelor și în prezent director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bacău, sub acuzațiile:  
- instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din europene,
- îndeplinirea unei însărcinări, intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat față de care avea sarcina de a-l supraveghea, controla, reorganiza sau lichida, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit,

Alături de directorul OJFIR Bacău, sunt trimiși în judecată, în același dosar, și Vasile Sorin Bardașu și Angela Nicoleta Roca, acuzați de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cursul anului 2013, inculpatul Seto Andrei, în calitatea menționată mai sus, și în scopul de a obține pentru sine, în mod fraudulos, fonduri nerambursabile l-a determinat și ajutat pe inculpatul Bardașu Vasile Sorin, să depună în numele unui membru al familiei, la Grupul de Acțiune Locală “Colinele Tutovei”, înscrisuri false și inexacte în vederea obținerii, în cadrul Măsurii 112, a unui sprijin financiar nerambursabil. Înscrisurile respective atestau în mod inexact și nereal că persoana respectivă ar fi beneficiara proiectului și că ar îndeplini condițiile de eligibilitate.

Folosirea acestor documente a avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 178.840 lei, ce a fost parțial însușită de inculpații Seto Andrei, Bardașu Vasile Sorin și persoana în numele căreia s-au depus documentele.

Deoarece inculpatul Bardașu Vasile Sorin a renunțat la administrarea fermei înființată în condițiile de mai sus, în perioada martie 2015 - 07.07.2016, de această firmă s-a ocupat inculpatul Seto Andrei, deși funcția pe care o deținea nu-i permitea acest lucru (achiziții de furaje, coordonarea activităților desfășurate de persoana care îngrijea animalele, efectuarea de tratamente veterinare, etc.).

La data de 06 decembrie 2013, inculpata Roca Angela Nicoleta a depus la Grupul de Acțiune Locală “Colinele Tutovei” înscrisuri false în vederea obținerii în cadrul Măsurii 112 a unui sprijin financiar nerambursabil prin care crea aparența că îndeplinește condițiile minime de acordare a sprijinului.

În realitate, inculpata nu îndeplinea aceste condiții, întrucât nu era membră a familiei de fermieri, nu a prestat activități agricole anterior depunerii cererii de finanțare și nici nu a urmat cursurile de calificare profesională menționate în certificatul de calificare.
Ulterior, ca urmare a acestor demersuri, inculpata Roca Angela Nicoleta a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 178.840 lei.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în prezenta cauză cu suma de 357.680 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Botezatu Laura-Luminița și Roca Angela-Nicoleta. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, susțin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanței de judecată.

Vizualizat: 2729 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii