Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

ULTIMELE MODIFICĂRI pentru PLĂȚILE FERMIERILOR!

Publicat: 17 februarie 2017 - 15:36
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR SE MODIFICĂ. Pe pagina Ministerului Agriculturii se află în dezbatere publică cea mai nouă versiune a proiectului de modificare a Ordonanței 3/2015 pentru aprobarea tuturor schemelor de plată din agricultură.

Noutățile din recenta versiune a proiectului de modificare a Ordonanței 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți din agricultură vizează una dintre regulile plății pe înverzire, greening, și anume zona de interes ecologic (ZIE), schema pentru micii fermieri și transferul de exploatații în cazul schemelor de plată din zootehnie.

PLATA PE ÎNVERZIRE – ZIE MAI MARE DE 5%

Fermierii care au în exploatații mai mult de 15 ha de teren arabil pot fi obligați la un procent mai mare de 5% pentru zona de interes de interes ecologic (ZIE).
Potrivit noului articol introdus în Ordonanța subvențiilor, procentajul de 5% pentru zonele de interes ecologic (ZIE) se poate majora în temeiul unui act legislativ al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene, și va fi prevăzut prin Ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

TRANSFERUL DE EXPLOATAȚII

În cazul schemelor de sprijin cuplat sector zootehnic și/sau ANT sector zootehnic precum și a măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală 10 şi 11 aplicabile pe terenurile agricole, prevăzute în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, se poate efectua şi transferul unei/unor exploatații cu cod ANSVSA și/sau părți ale exploatației ca unitate de producție, potrivit prevederilor art. 47 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1698/2005 al Consiliului.

SCHEMA PENTRU MICI FERMIERI

Fermierii incluși în schema pentru micii fermieri pentru care, într-un an ulterior anului 2015, cuantumul plăților directe depășește 1250 euro sunt notificați de APIA privind excluderea din schema pentru micii fermieri după data de 15 iulie a anului de cerere. Fermierii pot opta pentru rămânerea în schema pentru micii fermieri, cu informarea APIA, în termen de 15 zile calendaristice de la data notificării.

ALTE MODIFICĂRI

Cazurile de forţă majoră şi circumstanţele excepţionale se notifică în scris APIA, furnizându-se în acelaşi timp dovezi relevante care atestă apariția situațiilor, în termen de cincisprezece zile lucrătoare de la data la care beneficiarul sau succesorul său în drepturi este în măsură să trimită respectiva notificare.

Nu se acordă niciun avantaj prevăzut de legislaţia Uniunii Europene care reglementează cadrul general de acordare a plăţilor în agricultură în sectoarele vegetal şi zootehnic pentru schemele de plată pentru care au fost create în mod artificial condiţii în vederea obţinerii de avantaje, contrar obiectivelor legislaţiei respective.

CITEȘTE ȘI: SCHIMBĂRI MAJORE privind PLĂŢILE din AGRICULTURĂ!

CITEȘTE ȘI: FERMIERUL ACTIV a fost REDEFINIT!

(Sursa: Ministerul Agriculturii)

Vizualizat: 7099 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Andreea Alexandru
|
02. 20, 2017. Monday 08:26
Stie cineva cand se plătesc subvențiile in zootehnie ?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii