Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ULTIMELE LISTE de PLATĂ de la APIA!

Publicat: 14 noiembrie 2016 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUMA PLĂTITĂ DE APIA PÂNĂ LUNI, 14 NOIEMBRIE. EXCLUSIV pentru AGROINFO directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță ULTIMELE LISTE pentru PLATA AVANSULUI pe SUPRAFAȚĂ! Află care sunt fermierii din eșantionul de control care își vor primi avansul la subvențiile aferente campaniei 2016!

Toți fermierii din eșantionul de control care sunt cu eroare sub  5%, cum se finalizează, cum printr-o adresă a directorului executiv (directorii executivi ai Centrelor județene APIA n.r.) sunt introduși în lista de avans, se procesează și intră la plată. Am început din data de 10 noiembrie să le plătim avansul la subvenții și fermierilor care sunt la control. O parte au intrat deja în lista de plată, anunță Adrian Pintea, șeful APIA.

Care este procedura pentru fermierii selectați în eșantionul de control APIA pentru campania 2016? Evaluarea procentului de risc se face în teritoriu, iar directorul executiv APIA din fiecare județ transmite către APIA centrală lista cu fermierii care au risc de sub 5% și care pot fi autorizați pentru plata avansului pe suprafață.

Dacă vineri, 11 noiembrie 2016, numărul fermierilor cu decizii pentru plata avansului pe suprafață era de 652.314, luni, 14 noiembrie 2016, numărul acestora a crescut la 655.858 de fermieri.

Suma virată de APIA în conturile bancare ale agricultorilor români a crescut  de la 644 de milioane de euro, cât era pe 11 noiembrie, la 648 de milioane de euro, diferența fiind autorizată la plată luni, 14 noiembrie.

La sfârșit de săptămână, angajații APIA și-au luat liberele legale, iar autorizarea  fermierilor pentru plata avansului a fost reluată luni.

Până astăzi (luni, 14 noiembrie n.r.) a fost plătită suma de 648 de milioane de euro pentru 655.858 de fermieri.  Acești agricultori au deja decizii de plată pentru a primi avansul pe suprafață. Totalul fermierilor care sunt pregătiți de plată și ale căror dosare le avem în lucru sunt 721.000 de fermieri. În diferența de la 655.858 de fermieri până la 721.000 se regăsesc și fermieri care sunt în eșantionul de control. Astăzi (luni, 14 noiembrie n.r.) s-a calculat plata avansului la subvenții pentru 21.000 de fermieri, declară Adrian Pintea, director general APIA.

Plata avansului pe suprafață a început pe data de 17 octombrie 2016 și se va încheia pe 30 noiembrie 2016. Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că intenționează să le plătească fermierilor români subvenții în avans în valoare de 1 miliard de euro.

Avansul la subvenții se acordă din 8 scheme de plată aferente anului 2016, dintre care 4 sunt scheme de plată care intră în subvenția pe suprafață și sunt acoperite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar restul sunt plăți complensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală 214, 10 și 13, gestionate de APIA.

VEZI AICI CUANTUMUL SCHEMELOR DE PLATĂ PENTRU AVANSUL LA SUBVENȚII!

 

Vizualizat: 11432 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii