Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ULTIMA ORĂ! ANUNȚ de la GUVERN despre PLATA AVANSULUI APIA pentru CRESCĂTORII de ANIMALE!

Publicat: 05 noiembrie 2017 - 08:51
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2017! Consilierul personal al prim-ministrului Mihai Tudose pe probleme de agricultură și expert în dezvoltare rurală, medicul veterinar Radu Antohe, a anunțat, duminică dimineața, când vor intra pe listele pentru plata avansului din subvențiile 2017 crescătorii de bovine.

Astăzi, ne apropiem de data de 16 noiembrie când vor începe plățile pe sprijinul cuplat în zootehnie, deci pe partea de creștere a animalelor  urmează să înceapă plățile pentru primii fermieri în acest program de sprijin al zootehniei. Ministerul este preocupat permanent, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, pe de o parte, de aceste plăți din Pilonul I, cât și de Pilonul II, prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale. (...)

Crescătorii de bovine vor intra la plată pe sprijinul cuplat, nu știu acum, în funcție de fiecare beneficiar în parte sau de punctajul  sau mai bine zis, de toate rigorile din această plată. Și vor intra și crescătorii de ovine și caprine, categoric, tot la fel pe această schemă de plată, la fel urmând ca ulterior să primească sprijin crescătorii de animale pe celelalte măsuri pe care au aplicat, a declarat dr. Radu Antohe, consilier personal al premierului României pe probleme de agricultură, pentru Radio Iași, Matinal Agrar.

Consilierul personal al prim-ministrului Mihai Tudose a adăugat că, până la această dată, 82% din fermierii români au încasat avansul la subvențiile cuvenite pentru 2017.

Plata avansului la subvenții din 16 octombrie este un demers asumat al ministrului agriculturii, de fapt, toate aceste politici trebuie să revină la normal și numai prin implicare și decizii coerente. Ministerul Agriculturii, prin politicile pe care le implementează, a dus la acest rezultat, ca fermierul să-și primească banii când îi merită, când îi dorește el, în funcție de sezonul de activitate. Deci, trebuie să ne armonizăm cu politicile în funcție de fermier. Pentru acest lucru am ținut să facem această inițiativă de implementare a plăților, să le aducem la zi. Au fost cum au fost sincopele și celelalte perioade, așadar cum ne-am propus, am început pe 16 octombrie să dăm banii pe partea de vegetal. (...) Chiar astăzi vorbim despre 82%, dacă țin bine minte cifra, din fermieri care și-au primit banii, a spus Antohe.

Majoritatea celor de pe listele de plată avans APIA sunt fermieri mici sau medii, fermierii mari încă nu și-au primit avansul la subvențiile datorate pentru acest an. Este vorba despre o procedură care trebuie urmată, a spus consilierul premierului, fiind la mijloc și chestiuni care țin de particularitățile fiecărui dosar pentru subvenții.

Mai există și această procedură pe care trebuie să o respectăm, avem această datorie cu toții, și noi care facem aceste demersuri ca plățile să se implementeze într-un termen cât mai scurt, legal, cât și cei care sunt beneficiarii. Și ei, la rândul lor, trebuie să respecte, știți cum e într-un parteneriat, sunt drepturi și îndatoriri și atunci din acest punct de vedere.

Dar nu este sub nicio formă vorba de un alt aspect legat de birocrație sau de alte procese greoaie. Este important că oamenii sunt informați, sunt sunați și știu aceste aspecte. S-a schimbat foarte mult și laud atitudinea și sacrificiul pe care l-au făcut angajații APIA. Adică, niște oameni care au înțeles importanța și acuratețea acestui demers de a asigura plățile fermierilor. Chiar laud acest lucru, că au lucrat și lucrează și în niște condiții și au făcut un efort extraordinar și trebuie să spunem că, uite, se poate și la noi în țară să reușim în niște proceduri stricte să ne ținem de cuvânt, a spus Antohe.

Vă reamintim că Ministerul Agriculturii, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, a stabilit plafonul de 99.046.133 euro, respectiv 455.542.879 lei, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2017, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, repartizat astfel:

a) 1.470.000 euro, respectiv 6.760.971 lei, pentru categoria bivolițe de lapte;
b) 11.550.000 euro, respectiv 53.121.915 lei pentru categoria taurine din rase de carne și metișii acestora;
c) 85.999.133 euro, respectiv 395.535.812 lei pentru categoria vaci de lapte;
d) 27.000 euro respectiv 124.181 lei pentru specia viermi de mătase.

 

Vizualizat: 11644 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

23 noiembrie 2020 - 21:47

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii Adrian Oros a anunțat, luni seara, într-un briefing susținut la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o ordonanță de urgență care modifică legea vânzării terenurilor agricole.

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 noiembrie 2020 - 20:31

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

23 noiembrie 2020 - 16:43

VIN BANII PENTRU FERMIERI! Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat acum, în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, 23 noiembrie 2020, că a suplimentat banii pentru plățile fermierilor. Premierul a precizat că plățile pentru care a fost nevoie de bani în plus sunt ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură și despăgubirile pe hectar pentru pierderile cauzate de secetă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
eu
|
11. 05, 2017. Sunday 18:35
De ce nu informați cetățenii interesati , ca sa plătit doar o parte din avans ? Nu e bine ce faceți! ?...Mulțumesc!
2.
prostu
|
11. 05, 2017. Sunday 18:33
De ce nu informați cetățenii interesati , ca sa plătit doar o parte din avans ? Nu e bine ce faceți! ?...Mulțumesc!
1.
Cristian Chismorie
|
11. 05, 2017. Sunday 12:47
Incredibil cata ipocrizie !!! Mai rau ca in campania electorală facuta Pt prosti .
Asta stiti cum suna ?
Da ......., vine Crăciunul ( in 16 Noiembrie ) si moșul si va aduce daruri , daruri Pt copii cuminți si care au fost ascultători , dar inca nu stim exact cate daruri , Pt ca inca nu stim cat au fost de cuminți copiii.
Zilnic se face atata tam-tam cu avansul apia si nu e nimeni înstare sa sa ne traducă , noua crescătoriilor de rând , cat se va lua subvenție pe cap de animal , ci ni se da niște cifre din care nu ai cum sa înțelegi nimic .
Culmea ipocriziei e sa faci tam-tam zilnic ca dai subvenția peste 10 zile si sa nu stim cat e subvenția nici macar cu aproximație .
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere! Cum folosește Vasile Târziu discul greu tractat Discordon DXRV II de la Grégoire Besson într-o fermă de aproape 3.000 ha!

Fermier: Vasile Târziu, fermier, SC Agrobilan SRL, jud. Timiş
Utilaj: Grégoire Besson - Discordon DXRV II - disc greu tractat
Distribuitor: ConsDDA - www.cons-dda.ro; +0745.203.690 - Dan Goldiș
Redactor: Gheorghe Ghișe

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

La servici

La servici
Un angajat întârzie la serviciu, şeful său nervos ţipă la el: Detalii