Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Ucraina a EXPORTAT mai mult GRÂU şi ORZ

Publicat: 22 noiembrie 2021 - 12:04
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 1 iulie-12 noiembrie, Ucraina a exportat 13,1 milioane de tone de grâu, cu 17% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, aproximativ 840 mii de tone de grâu așteaptă să fie încărcate în porturi. Exporturile de orz ajuns la un total de 4,6 milioane de tone, cu 33% mai mult față de volumul exportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Surse din piaţă apreciază că mai există încă un excedent de export de cca. 1,4 milioane de tone de orz, dar acestea vor intra mai târziu în piaţă.

În aceeaşi perioadă, ţara vecină a exportat 3,5 milioane de tone de porumb, la fel ca şi anul trecut. Alte 1,7 milioane de tone sunt programate pentru încărcare în porturi, din care mai mult de jumătate va pleca către China.

Campania de RECOLTAT se apropie de FINAL

Până săptămâna trecută (18 noiembrie), în Ucraina recoltarea a fost finalizată pe 14,9 milioane de hectare, adică 93% din suprafața totală semănată, iar producţia obţinută este de 76,6 milioane de tone, arată datele furnizate de Ministerul Agriculturii din această țară. Astfel, s-au recoltat 31,7 milioane tone de porumb, de pe 4,4 milioane de hectare, adică mai mult de 80% din suprafața cultivată. La floarea soarelui campania s-a încheiat pe 6,44 milioane hectare (99% din suprafaţa cultivată), cu un randament mediu de 2,45t/ha. În silozuri au fost deja depozitate cca. 15,79 milioane de tone de floarea soarelui. La soia recoltarea s-a încheiat pe 1,28 milioane de hectare, cu o producţie totală de 3,38 milioane de tone şi un randament mediu de 2,6t/ha.

bani-grau_b

Va creştere RUSIA taxa de export la cereale?

Zvonurile privind intenţia guvernului rus de a majora nivelul taxei la export au determinat creşteri uşoare ale contractelor futures la grâu în SUA şi Franţa. Astfel, cotaţiile grâului pentru contractele cu livrare în decembrie au depăşit uşor 300 EURO/tonă după ce Dmitriy Patrushev, ministrul rus al agriculturii, ar fi declarat în timpul unei reuniuni guvernamentale că, în cazul în care se vor înregistra noi creșteri ale prețului mondial al grâului, guvernul va lua în considerare revizuirea formulei de calcul a taxei pe grâu la export.

Nu se știe exact care va fi hotărârea guvernului rus, dar formula actuală ia deja în considerare majorarea taxei în cazul unei noi creșteri a prețului mondial al grâului. În prezent, taxa este de 69,90 dolari/tonă, dar se așteaptă să crească, deoarece prețul mediu al indicelui, baza fundamentală a taxei, a crescut cu 7,90 dolari/tonă din 29 octombrie, data ultimei actualizări a taxei.

De asemenea, este posibil ca guvernul rus să stabilească o cotă separată de export de grâu pentru a doua jumătate a anului de comercializare, care începe în februarie, precum şi limitarea volumul de exporturi.

Vizualizat: 1478 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Noua plată APIA suplimentară pe hectar pentru fermele cu maxim 10 hectare!

Noua plată APIA suplimentară pe hectar pentru fermele cu maxim 10 hectare!

Rotația culturilor în teren arabil este una dintre ecoschemele definite deja de Ministerul Agriculturii în documentele pentru Planul Național Strategic 2023-2027. Documentele în draft, schiță, sunt publicate pe site-ul oficial MADR, în dezbatere. Cuantumul acestei plăți este de 52,72 euro/ha.

Șeful APIA: Subvențiile APIA ajung mai repede în conturile fermierilor!

Șeful APIA: Subvențiile APIA ajung mai repede în conturile fermierilor!

Tot ce autorizez astăzi, mâine trimit la plată, a spus directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, într-o intervenție la TVR. Șeful APIA a anunțat că la data de 30 noiembrie 2021 se încheie plata avansului la subvențiile agricole aferente acestui an, iar de la data de 2 decembrie 2021 încep plățile finale APIA.

Ecoschema, noua subvenție APIA pentru pășuni, 20 euro/ha!

Ecoschema, noua subvenție APIA pentru pășuni, 20 euro/ha!

Noua subvenție APIA care se adaugă la alte plăți pe suprafață pentru pajiști permanente, pășuni, este ecoschema, a anunțat Ministerul Agriculturii pe data de 17 noiembrie 2021, într-un document inclus între cele elaborate pentru Planul Național Strategic 2023-2027. Documentele sunt supuse dezbaterii la această dată.

Egiptul iar a cumpărat grâu din Ucraina

Egiptul iar a cumpărat grâu din Ucraina

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu ale Egiptului, a confirmat rezultatul ultimei licitații pentru 300.000 de tone de grâu cu livrare în perioada 25 octombrie-3 noiembrie. Astfel, pentru cele cinci tranşe de 60.000 de tone s-a plătit un preţ mediu de 313 USD/tonă (FOB), la care se adaugă 31,93 USD/tonă (în medie) pentru transport.

India importă pentru prima dată şrot din soia modificată genetic

India importă pentru prima dată şrot din soia modificată genetic

Guvernul indian a anunțat oficial că va permite importul a până la 1,2 milioane de tone de şrot din soia modificată genetic, într-o încercare menită să reducă deficitul de furaje şi creşterea preţurilor la produsele alimentare. Hotărârea se aplică produselor clasificate sub codurile ITC HC 23040020 și 23040030 care sosesc în porturile Nhava Sheva și LCS Petrapole înainte de 31 octombrie.

CREŞTE producţia de floarea-soarelui în regiunea Mării Neagre

CREŞTE producţia de floarea-soarelui în regiunea Mării Neagre

Analiştii pieţei agricole internaţionale se așteaptă ca recolta de floarea soarelui din regiunea Mării Negre să revină după pierderile de anul trecut, producția urmând să crească cu mai mult de 6 milioane de tone (peste 16%) faţă de anul trecut. Condiţiile meteo favorabile din regiune au permis o evoluţie mai bună, în comparație cu anul trecut, a culturii de floarea-soarelui care ar putea totaliza peste 41-42 milioane de tone. Din acest total, se preconizează că peste 32 de milioane de tone vor proveni din Ucraina și Rusia.

Precipitaţiile din Europa influenţează PRODUCŢIA şi PREŢUL cerealelor

Precipitaţiile din Europa influenţează PRODUCŢIA şi PREŢUL cerealelor

Participanții la piața europeană și-au exprimat îngrijorarea cu privire la problemele logistice și întârzierea campaniei de recoltare în principalele regiuni producătoare, în special Germania, care a fost afectată de furtuni puternice.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere