Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TREI PAȘI OBLIGATORII pentru UN AJUTOR în AGRICULTURĂ de 50.000 EURO!

Publicat: 24 martie 2017 - 10:41
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EȘTI TÂNĂR ȘI VREI O AFACERE ÎN AGRICULTURĂ? Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) deschide din aprilie 2017 linia de finanțare nerambursabilă pentru tinerii fermieri. Proiectele depuse se vor bate pentru 170 de milioane de euro, alocarea totală pentru această sesiune. În ciuda dificultăților de care se lovesc cei care cer bani europeni, până acum, submăsura 6.1 sprijin pentru instalare tineri fermieri este una dintre cele mai accesate.

Experiența celor care au cerut fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2020 nu a fost întotdeauna una dintre cele mai plăcute. Sunt fermieri cărora le-au fost respinse proiectele sau care s-au izbit de un zid al birocrației, care au avut de așteptat mult timp banii după semnarea deciziei de finanțare. Și, totuși, sunt și fermieri mulțumiți că au cerut acești bani europeni, pe care i-au folosit la dezvoltarea exploatațiilor agricole sau la deschiderea unei ferme. În ultimul an, ghidurile solicitantului, pe fiecare submăsură, au fost modificate în așa fel încât să se mai elimine din muntele de acte inutile sau din birocrație. Firește, mai sunt multe de pus la punct.

Pentru că mulți dintre dumneavoastră sunteți interesați de obținerea celor 50.000 de euro, suma maximă acordată pentru instalarea unui tânăr fermier, am decis să vă punem la dispoziție detalii care pot să vă ajute.

BENEFICIARII SPRIJINULUI

Sunt eligibili doar tinerii fermieri, cu vârsta de până la 40 de ani, care depun o cerere de finanțare într-un interval de cel mult doi ani de la data preluării unei exploatații agricole și care dețin competențe și calificări profesionale în domeniul în care proiectul se va implementa și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații.

Instalarea pentru prima dată la conducerea unei exploatații agricole poate fi realizată atât prin înființarea unei ferme, cât și prin achiziția uneia existente.

Tinerii fermieri trebuie să dețină exploatații agricole cu o dimensiune economică cuprinsă între 12.000 și 50.000 de SO (standard output sau altfel spus unități ale potențialului economic).

Dimensiunea economică (SO) se determină pe baza producției standard totale a exploatației agricole și este exprimată ca un raport între numărul de hectare exploatate și valoarea unitară SO / hectar.

Pentru cultură mare, grâu, porumb și floarea soarelui, suprafața minimă necesară pentru încasarea ajutorului financiar este de cel puțin 20 de hectare.

VALOARE SPRIJIN FINANCIAR

În funcție de dimensiunea economică a exploatației agricole, tinerii fermieri pot primi următoarele ajutoare nerambusabile:

• 40.000 de euro, în cazul în care exploatația agricolă este cuprinsă între 12.000 și 30.000 SO;
• 50.000 de euro, în cazul în care exploatația agricolă este cuprinsă între 30.000 și 50.000 SO.

Prima tranșă este de 75% din valoarea totală, în funcție de dimensiunea economică a exploatației agricole, și se achită la momentul semnării contractului de finanțare;

Tranșa finală de 25% se va achita după implementarea planului de afaceri, dar nu mai târziu de trei ani, sau cinci ani în cazul exploatațiilor pomicole, de la semnarea contractului de finanțare.

PAȘII PENTRU OBȚINEREA BANILOR

Trebuie să menționăm că lucrurile nu sunt foarte simple, iar finanțarea nerambursabilă de maxim  50.000 de euro nu se obține fără un efort financiar depus de tânărul fermier, înainte de a solicita banii. 

Pasul 1: Înregistrarea de către tânărul fermier, la Registrul Comerțului, a unei întreprinderi.

Întreprinderea trebuie să aibă un obiect de activitate agricol înscris în actul constitutiv și să nu aibă mai mult de 24 de luni vechime la momentul în care tânărul depune cererea de finanțare.

După înregistrarea la Registrul Comerului, tânărul fermier are la dispoziție 24 de luni pentru depunerea cererii de finanțare și solicitarea sprijinului nerambursabil. În acest interval de timp, va fi organizată activitatea întreprinderii:
• se vor înființa și exploata culturile agricole;
• se va înregistra exploatația agricolă în Registrul Agricol al primăriei, în Registrul Unic de Identificare la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), sau în Registrul Exploatațiilor la Direcția Sanitar Veterinară  și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA);
• se vor cumpăra utilaje agricole;
• se va pregăti planul de afaceri.

Pasul 2: Depunerea cererii de finanțare și a planului de afaceri

Depunerea proiectului trebuie să aibă loc într-un interval de cel mult doi ani de la înregistrarea întreprinderii la Registrul Comerțului. Proiectul trebuie să fie însoțit de documentele justificative privind dimensiunea și structura exploatației agricole. Planul de afaceri va conține previziuni pentru creșterea performanțelor economice ale exploataței, ca urmare a implementării proiectului.

Pasul 3: Implementarea planului de afaceri

După semnarea deciziei de finanțare, tânărul fermier va primi o primă tranșă de 75% din valoarea totală a ajutorului nerambursabil. Implementarea proiectului trebuie să demareze în cel mult nouă luni de la semnarea contractului de finanțare.
Implementarea corectă a planului de afaceri presupune:
• obținerea, înainte de data solicitării celei de-a doua tranșe a ajutorului nerambusabil, a unor venituri egale cu cel puțin 30% din valoarea primei tranșe acordate;
• tânărul fermier își va stabili domiciliul în raza comunei unde are loc implementarea proiectului și unde exploatația este înregistrată;
• în cazul în care tânărul fermier este încadrat într-o activitate salariată, în termen de nouă luni de la semnarea contractului de finanțare locul de muncă trebuie să fi în aceeași comună în care este înregistrată propria exploatație sau în zona limitrofă;
• respectarea tuturor indicatorilor menționați în planul de afaceri, atât pentru perioada de implementare, cât și pentru etapa de monitorizare a proiectului.
În cazul în care aceste obligații nu sunt respectate, finanțatorul va recupera integral întregul ajutor financiar nerambusabil plătit, inclusiv avansul acordat.
Dacă obiectivele asumate sunt respectate, tânărul fermier va încasa tranșa finală de 25% din valoarea ajutorului nerambusabil.

FLORILE ȘI BRAZII DE CRĂCIUN POT SĂ-ȚI ADUCĂ 50.000 EURO

Dacă nu vă orientați spre cultură mare, unde aveți nevoie de minim 20 ha, trebuie să știți că puteți obține banii cultivând legume, flori și chiar brazi.  Cea mai mică suprafață de teren este necesară unei culturi de flori și plante ornamentale în spații protejate. O suprafață de doar 1.200 de metri pătrați asigură obținerea unui ajutor financiar nerambursabil de 40.000 de euro.

ATENȚIE! O exploatație agricolă nu poate fi constituită integral din cultivarea plantelor ornamentale. Trebuie să fie o exploatație mixtă ca să obțineți banii.

În cazul cultivării ciupercilor, au fot luate în calcul trei recolte pe an și un spațiu de cultură dispus pe trei stelaje. Astfel, suprafața de teren necesară acestei culturi este de doar 3.400 de metri pătrați.

În cazul pepinierelor, suprafața de teren minimă pentru obținerea ajutorului nerambursabil este de 1,80 de hectare sau 3,40 ha pentru brazii de Crăciun.

IMPORTANT! Potrivit ghidului solicitantului, și studenţii pot beneficia de acești bani. Dacă urmează cursuri la zi şi nu sunt înscrişi la o facultate din acelaşi UAT sau zona limitrofă a UAT-ului în care este înregistrată exploataţia, trebuie să se transfere în 9 luni de la data deciziei de acordare a sprijinului la o facultate din apropiere. Dacă nu poate să facă acest lucru, studentul va fi eligibil numai dacă urmează modul de învăţământ cu frecvenţă redusă (fără frecvenţă/ prin corespondenţă), inclusiv prin trecerea la acest mod de învăţământ în cele 9 luni mai sus precizate.

Potrivit calendarului publicat de AFIR, submăsura va fi deschisă din aprilie!

Surse: AFIR, avocatnet.ro

Vizualizat: 21356 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

25 februarie 2021 - 18:35

PROGRAM AJUTOR FERMIERI! Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi că va aloca sume pentru finanțarea unui nou program de sprijinire a fermierilor români.

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

25 februarie 2021 - 12:50

PLATA APIA CEA MAI AȘTEPTATĂ! Crescătorii români de animale, mai ales cei mici, așteaptă cu nerăbdare ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite ajutorul național tranzitoriu, ANT, botezată de ei, subvenția mică. AGROINFO este întrebat de câteva ori pe zi când intră ANT la plată. Pentru că micii crescători nu au priceput de ce APIA nu poate începe plățile aferente anului 2020 deși suntem imediat în martie 2021, le prezentăm calendarul de care depinde plata acestei subvenții.

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

25 februarie 2021 - 10:19

AJUTOARE FERMIERI. Nu știu ce credibilitate mai are domnul Oros în fața cuiva. I-au mințit pe fermieri într-un mod incalificabil. Oamenii nu au mai căutat surse alternative pentru diminuarea pierderilor, la bănci, de exemplu, pentru că au crezut în cele spuse de Oros. Și el a mințit, acuză președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, referindu-se la plata ajutoarelor la secetă promise fermierilor pentru culturile din primăvară, dar care nu au fost incluse în bugetul MADR pentru acest an.

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

25 februarie 2021 - 09:19

CREȘTEREA PORCULUI ÎN ROMÂNIA! Ordinul MADR maxim 5 porci în gospodăriile țărănești a fost pus în debzatere de Minsterul Agriculturii pentru a stârni o discuție care trebuie concretizată în legi pentru stabilirea regulilor creșterii porcului în România, în așa fel încât să fie stopată răspândirea pestei porcine africane și să fie relansat acest sector, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros. Nu voi ceda în fața samsarilor, avertizează șeful MADR. Ordinul MADR nu a fost deocamdată retras din consultare publică.

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

25 februarie 2021 - 07:45

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Un miliard de euro este alocat pentru plata subvențiilor APIA acordate fermierilor anul acesta și anul viitor pe măsurile de dezvoltare rurală, Măsura 10 Agro-mediu și climă, Măsura 11 Agricultură ecologică și Măsura 13 Zone care se confruntă cu constrângeri naturale și alte constrângeri specifice. Sunt plățile compensatorii ale fermierilor. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV.

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

24 februarie 2021 - 23:25

ORDINUL SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Dan Sergiu Moroșanu, fost coordonator Serviciu Măsuri Specifice APIA Bacău, actualmente pensionar, a transmis către AGROINFO opinia sa de specialist APIA cu privire la modificările făcute peste noapte la proiectul de Ordin MADR pentru stabilirea condițiilor de eligibilitate pentru subvențiile agricole din acest an. În urma modificărilor, a rezultat un Ordin MADR care încurajează furtul, susține specialistul APIA.

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

24 februarie 2021 - 21:35

SUBVENȚII APIA. Propunerea făcută de ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru condițiile care ar trebui impuse la acordarea subvențiilor din agricultură, subvenții pe factură și legate de producție. Așa ar fi evitată fraudarea banilor alocați pentru plata subvențiilor, dar și alte probleme legate de terenurile agricole luate în arendă de fermieri, spune ministrul agriculturii.

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

24 februarie 2021 - 20:43

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APROBATĂ! Guvernul a adoptat astăzi, în ședință, Ordonanța de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CREȘTE AJUTORUL PENTRU TINERI FERMIERI LA 70.000 DE EURO! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE PENTRU ACEȘTI BANI!

CREȘTE AJUTORUL PENTRU TINERI FERMIERI LA 70.000 DE EURO! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE PENTRU ACEȘTI BANI!

24 februarie 2021 - 11:21

SPRIJIN INSTALARE TÂNĂR FERMIER 2021-2022. Sprijinul pentru tinerii fermieri, submăsura 6.1, crește anul acesta la 70.000 de euro/fermă. Această sumă este însă pentru fermele mari. Pentru fermele mai mici, ajutorul maxim va fi de 60.000 de euro/fermă, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV. Ce condiții trebuie însă îndeplinite pentru încasarea acestor bani? Anul trecut, sprijinul pentru tinerii fermieri a fost de maxim 50.000 de euro/fermă.

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

24 februarie 2021 - 10:45

AJUTOARE EUROPENE 2021-2022! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că a alocat 760 de milioane de euro, pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, pentru ajutoarele acordate fermierilor pentru investiții în exploatațiile agricole. Ajutorul pentru achiziții simple de utilaje agricole și de irigații se ridică la 350.000 de euro, iar ajutorul maxim pentru investiții în ferme zootehnice, legume în spații protejate, cooperative este de 1,5 milioane de euro, a spus șeful MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Coconet
|
01. 18, 2018. Thursday 21:32
Pe anul 2018 când se da drumul la proiecte
Pentru o pomicultura de fructe cum ar fi mere pere cireșe cat teren minim ar fi nevoie
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii