Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Tratamentul insecto-fungicid omologat la cereale păioase cu rezultate în combaterea bolilor și a dăunătorilor din sol

Publicat: 18 iulie 2023 - 12:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Austral® Plus rămâne singurul tratament al semințelor care este gata amestecat (ready-mix), adică un insecto-fungicid care controlează cu succes viermii sârmă, larvele gândacului ghebos (Zabrus tenebrioides) și un spectru foarte larg de boli.

- Austral Plus -_b

Combaterea viermilor sârmă și la cereale este deosebit de importantă, fiind parte din managementul dăunatorilor din sol ce trebuie efectuat anual. De ce anual? Din biologia viermilor sârmă (Agriotes spp.), este cunoscut că aceștia stau în sol 4-5 ani, larvele din generatia a doua fiind cele mai dăunătoare. Dacă după cereale păioase se cultivă porumb sau floarea soarelui, daunele produse de Agriotes sunt foarte costisitoare.

Austral® Plus este sigurul produs omologat de pe piață care combate foarte bine și larvele gândacului ghebos – Zabrus tenebrioides. Substanta activă teflutrin - componenta insecticidă din acest produs are un efect gazos de cateva zeci de mii de ori mai intens decât oricare alt piretroid de pe piață. Compania Syngenta a reușit să capteze această substanță activă, dizolvând-o într-un solvent și introdusă în microcapsule. Această formulare de top permite Austral® Plus să elibereze teflutrin când există umiditate în sol, și astfel emite vapori atunci când este presiune de dăunători, crescând durata lui în sol. De aceea, pe lângă haloul de vapori de mari dimensiuni care protejează sământa, vaporii de Austral® Plus pătrund prin crăpăturile solului și în tunelurile create de Zabrus, pe care îi distruge, protejând cultura și investiția fermierilor.

La combaterea bolilor, Austral® Plus are un spectru foarte larg, mai ales ca are omologare si la combaterea Septoria nodorum, unde nu multe produse de pe piață au această omologare. În plus față de acțiunea de contact la suprafața bobului și în sol, componenta fungică are un efect penetrant, pătrunzând în comisura bobului și în coleoptil. Alte boli combătute cu succes de Austral® Plus la grâu și la orz sunt: mălură, fuzarioză, mucegaiul de zăpadă, sfâșierea frunzelor de orz.

bidon Austral -_b

Austral®Plus oferă și un efect fitotonic culturii de cereale, materializat printr-o vigoare sporită, uniformitate la răsărire și înrădăcinare mai puternică.

Pentru o bună acoperire a semințelor, produsul Austral® Plus se aplică numai împreună cu un adjuvant (AG 40R), care formează împreună un pachet comercial. Adjuvantul are rolul de a îmbunătăți aderența produsului pe sămânță, reducând astfel semnificativ praful de pe semințele tratate. AG 40R modifică și intensifică culoarea semințelor tratate, are un efect de adeziv - ajută la fixarea lui Austral® Plus pe suprafața semințelor. De asemenea, acesta ajută la îmbunătățirea fluxului semințelor în semănătoare (nu se lipesc între ele) și la reducerea timpului de uscare a semințelor tratate. Scade foarte mult emisia cantității de praf format, reduce mirosul (a solventului din formularea microcapsulelor de teflutrin) și asigură o mai bună repartiție a lui Austral® Plus pe suprafața semințelor.

vierme pamant-_b

Rețeta pentru soluția de tratat semințe la grâu și orz este: minim 4-5 litri de apă la care adăugăm 5L Austral® Plus/tona de semințe, plus 1-1,25 L de adjuvant AG 40R /tona de semințe.

Și în 2023 la achizitia pachetului Austral® Plus fermierii beneficiază de o ofertă superioară: la 10 pachete achiziționate (1 pachet are 20L  Austral® Plus si primesti gratuit 5L adjuvant AG 40R – optim pentru tratarea a 4 tone sămânță) - primești încă un pachet gratuit. Fermierii care achiziționează pachetul Austral® Plus sunt invitați să scaneze codul QR de pe eticheta produsului folosind telefonul mobil. Completând on-line informațiile din formularul de înscriere până pe 31 octombrie 2023, vor primi un echipament pentru manipularea în siguranță a semințelor și la achizitia a 10 pachete participă la o extragere unde pot câștiga o mașină de tratat semințe profesională plus un șnec de alimentare.

 Mai multe detalii puteti obtine accesand micro-site ul Austral® Plus: https://www.syngenta.ro/austral-plus

Vizualizat: 527 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii